Sivut

lauantai 3. helmikuuta 2018

Lunta, jääkukkia ja parkimittarin ongelmia


Nyt on saatu lunta. Myös pakkasta saatiin, joten pääsin jäädyttämään amarylliksen kukkia Tupperin astioihin.



Amarylliksen kukkia jäässä




Lunta

Olipahan viikko. Parina päivänä oli sellainen lumituisku, että mieluiten olisin jäänyt sisätiloihin. Autoilemaan oli kuitenkin pakko lähteä koska oli sovittuja menoja. 

Torstaina iltapäivällä kaupungissa oli eräällä parkkipaikalla lumituiskussa joukko kiukkuisia ja lumisia ihmisiä parkkimittarin vieressä. Liityin joukkoon. Hienot uudet parkkimittarit, toimivat kuten VR, lumisade yllätti eikä tietoliikenneyhteys toiminut - pysäköinnin saattoi maksaa vain kolikoilla. Kortit ja lähimaksut korteilla eivät onnistuneet. Parkkipirkkoja ei tietty silloin näkynyt kuin olisi tarvinnut. Itse olen jo pidemmän aikaa huomannut miten näppärää on maksaa parkkimaksu lähimaksulla, ei tarvi kolikoita keräillä. Eipä onnistunut nyt.

Olen kuitenkin luonteeltani sellainen, että kaikkea pitää olla joko 2 kpl tai joku vastaava tuote varalla. Autossani oli kolikkopussi! Minusta tuli parkkiporukassa hetkessä suosittu. 3-4 henkeä alkoi tivata "lainaksi" kolikoita kun kaivoin kolikkopussini esille. Maksoin ensin oman pysäköintini, koska olin lääkäriin menossa ja tarvitsin pysäköinnin välttämättä. Muutama euron kolikko jäi yli. Katsoin porukasta vanhimman naisihmisen ja kysyin paljonko hän tarvitsee, no, kolikot riittivät hänelle ja euro jäi vielä nuorelle miehellekin, joka kiitollisena lähti viereiseen kauppakeskukseen vaihtamaan lisää rahaa kolikoiksi.

Lähtiessäni parkista pimeässä oli parin auton päässä jo peltiä rytyssä ja tutkin tarkkaan Kaunottaren pellit. Kunnossa olivat. Kotimatka olikin sitten jo oma juttunsa. Lunta oli tuiskuttanut koko päivän (ja edelisen yön) ja sitä oli isoillakin teillä kinoksina. Alla oli jäätä. Kieli keskellä suuta ajelin kotiin. Huh.




Perjantaian keli oli jo helpottanut, silti lumia oli vielä auraamatta ja tiet liukkaita. Onneksi matka oli lyhyt ja ajelin terveysasemalle omalääkärilleni. Ajan olin tilannut jo viikkoja sitten. Mutta jes, sain polveen kortisonipiikin ja olin helpottunut. Selkä saa jatkossa toistaiseksi vain särkylääkettä, siihen ei muuta apua löydy. Mutta hyvä näin, polvi on niin tärkeä, pääsen helpommin ulos  nauttimaan talvesta.


Kyllä itse tehty lasagne voittaa "äitien" ruokatehtaan tekemät, takaan sen!


Kotiin tultuani eilen tein isoon vuokaan lasagnea, se on oikeaa talviruokaa ja helppo tehdä sillä yhden kastikkeen periaattella. 

Ensi viikolla on vielä ainakin yksi kaupunkireissu, mammografiaan on aika ja sehän on ehdottomasti käytettävä kun yhteiskunta sellaisen tarjoaa.

Nyt voisi kyllä lumituiskut riittää, lunta on tarpeeksi sekä hiihtoon että lumikenkäilyyn. 


18 kommenttia:

  1. Johan Sinulla on ollut viikko, mutta aina on hauskaa olla suosittu. Ja mukavaa, jotta polven kiukkuilut hellittäneet. Aivan oikea ateriavalinta: lasagne on mitä parhainta lohturuokaa; viikonloppuja ilman lisälumia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olihan se pari päivää hiukan hankalakulkuista :)

      Kiitos Takkutukka, viikonloppuja sinnekin.

      Poista
  2. Huh, hyvä että selvisit viheliäisestä reissusta ehjänä kotiin! Ja Kaunotar myös. Täällä ei vissiin sit oo se pahin tuisku käynyt, vaikka kyllähän sitä tuli.

    Rahaa on vielä nykyisinkin ihan hyvä olla vähän jemmassa, kun sitten on ihan keinoton jos sattuu tietoliikenneongelma.

    Ja lasagne on niin hyvää! Vaikka vehnätön pasta on niin pahaa että en oo ruvennu siitä tekeen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keli oli kyllä pahin mitä muistan vuosikausiin. Vastaantulevat rekat pölläyttävät kokonaan lumet tuulilasille ja näkyvyys katosi. Oli vaan pakko keskittyä ja ajaa rauhassa.

      Mulla on onneksi tuo kolikkokukkaro ollut aina autossa, enkä luovu siitä.

      Lasagne oli hyvää, loput jo pakastinkin.

      Poista
  3. Toivottavasti asettuu nuo lumentulemiset jo, riittää kiitos!
    Olen kyllä oppinut että käteistä pitää olla mukana, koskaan ei tiedä toimiiko kortit. Koskaan ei tiedä toimiiko kännykät, jos lippu on vaan siellä tms.
    Mutta on hyvännäköistä lasagnea. Meinaan huomenna tehdä uuniin jotain bataatti/peruna/kinkkulaatikkoa. En usko että on lasagnelevyjä kaapissa.
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Emilie, rattoisaa sunnuntaita sinullekin!

      Lunta ei travita lisää, mies on saanut jo loistavat hiihtokelit, se riittää.

      Nykyään postin ilmoitukset esim paketista tulevat kännykkään ja siihen on sitten pakko luottaa. Mutta kolikoista en luovu.

      Poista
  4. Onpa kaunis kuvalumihiutale ja jääamarylliskukat! Lasagne namm :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Lissukka, olitkin ainoa, joka huomasi, että kuva on lumihiutale.

      Amaryllis kasvoi niin pitkäksi ja teki toistakymmentä kukkaa, että pistin purkkeihin jäätymään ennen kuihtumista osan.

      Poista
  5. Kaunis kuvakollasi, asetelma aiheeseen sopiva.
    Uudet tekniikat ovat käteviä tasan siihen saakka kun niihin tulee vikaa. Sitten alkavat ongelmat. Samaa pätee niin monessa asiassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seita. En oikein ole kollaasien ystävä, vaan nyt satuin tekemään, kun kaikki kuvat olivat lunta.

      Totta, mikään uusi tekniikka ei tunne Suomen talvea.

      Poista
  6. Monipuolinen viikko sinulla, ihan jo kelien vaihtelunkin puolesta!
    Nuo jääkukat ovat niin mielettömän kauniita!
    Toivottavasti polvi tokenee, selkä siinä samassa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susu, jääkukat ovat aina vaarassa sulaa. entiset sulivat jo.

      Polvi on nyt hyvä, vaan selkä ei, argh.

      Poista
  7. "Minusta tuli parkkiporukassa hetkessä suosittu"! Nauroin ihan ääneen, vaikka asia sinänsä ei ole mikään naurun asia, ilmaisu vaan oli niin mainio! Hyvän työn teit muille, upeaa!

    Kivaa kun sait apua "edes" polvellesi!

    Ihania kuvia, kiitos taas.

    Minäkin tein eilen lasagnea, tosin myös juustokastikkeella, ollaan molemmat "juustohulluja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavasti pääsi suosituksi. Tosin kaikki huusivat yhteen ääneen kolikoita ja jouduin käyttämään auktoriteettia ja kehotan odottamaan.

      Kiitos kuvien kehuista, Aila.

      Minä laitan jauheliha-tomaattikastikkeen sekaan purkin ruoka-Koskenlaskijajuustoa ja hiukan maitoa. Joka kerroksen väliin sitten vielä juustoraastetta. Näin ei tarvi tehdä kuin yksi kastike. Helppoa ja yhtä hyvää.

      Hyvää alkavaa viikkoa teille!

      Poista
    2. Minä oisin halunut nähdä sinut siellä hosumassa ja järjestelemässä niitä jonoon...nyt huutonauran! (onko mulla vähän hullu mielikuvitus?)

      Poista
    3. Hehee, ei lainkaan hullu kuvitelma, kuva vastasi melkein totuutta. Jouduin järjetelemään porukkaa, että näin kuka on lumisin ja tarvii eniten kolikoita. Nyt jo naurattaa, mutta siellä lumimyrskyssä ei naurattanut.

      Poista
  8. Ves' herahti kielelle. Varmaan lasagne oli hyvää.

    Hyvä polvi! Ja peukut mammografiaan. Kävin tammikuussa ja vapauttava päätös tuli. Aina sitä vähän jännittää. Niin moni kun saa toisenlaisen tuomion.

    Ps. pakkaset saisi loppua ja kevät tulla

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi lasagnea on vielä puolet pakastimessa odottamassa.

      En piittaa minäkään pakkasista, muutama aste saisi olla, että pääsee jäälle. Kevät on niiiiin tervetullut!

      Poista