Sivut

sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Kesäkahvilassa

Suomi on kesällä täynnä taidetta ja kahviloita. Pienimuotoisia ja vähän isompiakin taidenäyttelyitä on joka toisessa ladossa tai aitassa. Samoin kahviloita. Kävimme ystäväni kanssa kesäajelulla, haimme tuoreita kananmunia yhdeltä tilalta ja pistäydyimme vähän kauempanakin aittakahvilassa. Viihtyisä ja nostalginen paikka.

Kahvilan sisäänkäynti


Aiempina kesinä kahvila on sijainnut aitassa, siitä nimi. Nyt kahvila löytyi vanhasta maalaistalosta samasta pihapiiristä kuin aiemminkin. Pitkä talo oli sisustettu 1900-luvun alusta saakka huoneittain eri vuosikymmenien tavaroilla. Juhlistivat siten Suomi 100 juhlavuotta. Sieltä löytyi mm ne vanhanajan lastenvaunutkin, samanlaisissa olen itse elämäni alkutaipaleella nukkunut.
Pihapiirissä, aivan talon vieressä, oli tämä yli satavuotias vaahtera. Toinen sisäänkäynti vei museoon

Ulkonakin oli vanhoja esineitä


Museossa oli niin hämärää, että puhelimella ei saanut kunnon kuvia. Kiintoisa paikka, kyläläiset ja mökkilkäiset olivat tehneet ison työn kun talkoilla olivat kaikki esineet koonneet ja nyt vuorotellen olivat kahvilassa myymässä. Erinomaista suklaakääretorttua ja juustopiirakkaa söin. 


14 kommenttia:

 1. Tuollaiset reissut pysähdyksineen ovat parasta kesässä. Ja nyt on onneksi jo muutaman päivän ajan ollut poutaa, joten kahvit ulkosalla ovat olleet ihan mahdollisia.
  Viihtyisän näköistä miljöötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun vaan saa lähdettyä, niin mukavia paikkoja. Kyllä kesään kuuluu kiertää nuo lähiseudun paikat.

   Poista
 2. On sen näköi talo, että ei ihan eilen oo tehty ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo on 1800-luvulta. Siinä on asuttu viimeksi 1970-luvulla. Minä pitkänä ihmisenä löin pääni ovien karmemeihin, niin matalia olivat ovet.

   Poista
 3. Kivan näköinen retkikohde ja upea vaahtera!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo vanhat rakennukset henkivät menneisyyttä ja nostalgiaa. Pihapiirissä oli aittoja ja sauna.
   Vaahtera on valtavan suuri.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Niinpä. Hienoa, että jotain vanhaa säilyy ja pidetään kunnossa.

   Poista
 5. Meillä oli kotona lasten leikeissä rottinkiset lastenvaunut ajalta kauan aikaa sitten... säpäleiksihän ne meni, hienot vaunut. Nyt ne olis arvokkaat ehjänä.

  Mekin vähän kierreltiin viikonloppuna, mutta en oo vieläkään saanu mentyä tuonne kesäkahvilaan, joka on avattu tähän lähelle. Ja nyt taas sataa.

  VastaaPoista
 6. Kiva pysähdyspaikka. Kesällä on kiva tehdä ostoksia suoraan maatiloilta ja muutenkin suosia kaikkea pienmuotoisempaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on kananmunat parempia kuin kaupassa seisseet. Hauskasti erikokoisia :)

   Poista