Sivut

keskiviikko 13. kesäkuuta 2018

FIFA World Cup - Russia 2018


Jalkapallon MM-kisat ovat alkamassa ja sen kunniaksi päätin tehdä pelikenttään liittyvän ITE-taideteoksen.


Teoksen nimi: Zinédine Zidane *
Pallo odottaa pelien alkua

Joitain pelaajia:

RastapääKultapoju


JuoksumummoMaratoonariLettipää

En katsele jalkapalloa enkä mitään muutakaan peliä TV:stä. Mutta jotenkin jalkapallo on hieno laji verrattuna johonkin mustan kiekon perässä luisteleviin pelleihin. Olen kerran, nuorena tyttönä, ollut katsomassa Lahden Kisapuistossa jalkapallo-ottelua. Ihastukseni herätti silloin se kunto, mikä pelaajilla täytyy olla. Juoksumatkat ovat valtavia. Tästä syystä ja muuten vaan ihan huvikseni päätin kunnioittaa hienoa lajia teoksellani.

Tässä vielä selitys teoksen nimelle:

*Zinédine Zidane
Zinédine Yazid Zidane (s. 23. kesäkuuta 1972 Marseille, Ranska) on ranskalainen jalkapallovalmentaja ja ammattilaisuransa lopettanut jalkapalloilija, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaista pelaajista. Hän toimi Real Madridin päävalmentajana vuosina 2016–2018. Tiedot täältä.


12 kommenttia:

 1. Juoksumummo siellä nuorten komeiden miesten keskellä :D

  Jalkapallossa tosiaan saa juosta, mutta naurettavia ne loukkaantumisten teeskentelyt, jos joku vähän osuu ja sattuu saamaan pallonkin itelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mummo taitaa olla kovassa kunnossa :)

   Se siinä lajissa onkin hienoa, kun juoksumatkat ovat niin mahdottoman pitkiä. Kai kaikissa lajeissa noita erilaisia jekkuja tehdään.

   Poista
 2. Upea taideteos! Siellä käydään kohta kivisiä matseja :)

  VastaaPoista
 3. Vau, no nyt! Tämä on ihana!!! Ja juuri oikeasti kunnioittava :D

  Pelaajat juoksevat keskimäärin kymmenisen kilsaa matsin aikana, rispekt.

  Huipputyö, ainoastaan nimen vaihtaisin Venäjän kisojen kunniaksi nimeksi Lev Yashin, joka esiintyy kisojen julisteessa. Legendaarinen musta hämähäkki <3
  Ei muuta moitittavaa ;)

  https://fi.wikipedia.org/wiki/Lev_Ja%C5%A1in

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu!
   Melkoinen juoksumäärä, eikä mitään suoraa lenkkiä vaan nopeita käännöksiä ym.

   Lev Jašin oli kyllä hänkin nimiehdokkaana, mutta kun nimen sai keksiä mies ja pyysin hänen mielestään hyvää pelajaa ja hän päätyi tuohon ZZ:aan, hiivatin vaikea nimi vielä.

   Poista
  2. Mun mielestä Zinedine Zidane on kuin jostain lorusta, hieno nimi :) toinen entisen pallistin nimi, joka pyörähtää kivasti mun kielellä on Shefki Kuqi.

   Poista
  3. Tämä ZZ oli minustakin kuin joku loru, kun mies sanoi sen ensimmäisen kerran ja pyysin lähettämään s-postia ko herrasta. Tykkään kyllä teoksen nimestä nyt, kun vielä muistaisi itsekin sen :)

   Tuo SK on myös hyvä, mutta ei ihan pärjää valitulle :)

   Poista
 4. Huippujengi kehissä! Jos ei tuolla porukalla irtoa, kun alkuvihellys ilmoille kajahtaa, niin johan on ihme.
  Jalkapallo yms. kuuluvat Kanssakulkijan tontille, ja hän saa onneksi loppukahinoiden ajaksi seuraakseen Unski-koiran, joka jaksaa tapittaa pallon kulkua odottaen, että se jonain kertana kohti tullessaan pulpahtaa ulos masiinasta. Pulp-pulp:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Unski, antaisin hälle pallon, muta tuo betoninen on vähän kova :)

   Tämä Sortinsakki on varma mestari.

   Poista
 5. Ahhah hah hah, mainio jengi! Alan vakavasti harkita maakuntamatkailua sinne päin. Älä ihmettele, jos joku yö puutarhassasi hiippailee outo akka kameran kanssa :DD

  VastaaPoista