Sivut

keskiviikko 13. maaliskuuta 2019

Kultaa ja glitteriä

Pääsin omassa rauhassa Puuiloon valitsemaan erilaisia taidetarvikkeita. Mies nimittäin halusi urheiluliikkeeseen, kun näin kevään tullessa useat hiihtovaatteet yms ovat alennuksessa.

Kovin usein ei kannata mennä viettämään tuntia Puuilossa kärryjä työnnellen, siinä paukkuu budjetit päättäväiseltäkin akalta. Siis minulta. No, nyt on tarvikkeita joka menoon: uusia siveltimiä, maalauskankaita joka kokoon, lisää palettiveitsiä, glitter-liimakyniä, glitterjauhetta. Akryylimaaleja tietty.

Liukkaat kelit ovat saaneet minut pysymäänkin taidepajassa useana päivänä. Kipeä selkä ei innosta pitkille lenkeille, joten aikaa on. Mietin tässä ääneen miehelle, että mihin ihmeeseen nuo kaikki teokset laitetaan, kun ei niitä omille seinille kaikkia voi tunkea. Varastoonko? Mies sanoi kauniisti, että älä sitä mieti, tee vaan jos se tuntuu mukavalta. Minähän teen, aina kun inspiraatio iskee.

Tässä kullan kimalletta ja glitteriä (koko 18 x 24 cm), pohjakangas maalattu mustaksi:


         
Alla on viikon 11 krapu-teksti ja muiden kirjoittajien linkit. Vielä ehtii hyvin tälle viikolle mukaan.20 kommenttia:

 1. Voi Ooooh!! Tässä on kyllä mun eläkepäivien visio... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Voit sitten liittyä meidän bloggareiden taidekerhoon :)

   Poista
 2. Aaah, Puuilo <3 Niin paljon parempi paikka kuin urheilukauppa.

  Minulla on varasto täynnä maalauksia, muutama sata, mutta tärkeintä on luoda, kun siltä tuntuu! Omalla kohdallani olen kyllä huomannut siirtyneeni yhä enemmän digitaiteeseen. Niitä töitä ei tarvitse viedä varastoon.

  Kaunista valumaa töissäsi. Olisi huikeaa tehdä tuollaisia esim. kokoon metri kertaa metri!

  Kun kesä tulee, laitat sen taidepuutarhan pystyyn. Voin tulla sinne kahvilan pitäjäksi (ja samalla salakuljetan pensaittesi alle muutaman sadan töistäni....).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, nauratti tuo salakuljetus. Tuo vaan reilusti. Sitä isoa minäkin haaveilen, mutta tuolla leivintuvassa ei oikein voi, joten kesä ja autotalli tai terassi, niin sitten, awot, maalit valumaan.

   Perustetaan myyntinäyttely. Susun työt on oikean hintaisia ja minun maaliroiskeet saa vitosella, joka vie kotiinsa. Kai joku tuttu edes ottaa, ei kehtaa jättää ostamatta :D

   Poista
  2. Saanko minäkin liittyä vesiväriroiskeineni sinne mukaan? Lupaan viedä vain pienen tilan. Villasukkia saattaa tosin tuppaantua mukaan, mutta puetaan ne sitten vaikka jalkaan, jos ei muuten sovi.

   Ai että kuulostaisi ihanalta päästä Caran puutarhaan ihan vain maalailemaan tai neulomaan, mitä nyt kukin omakseen näkee, hyvällä porukalla. :-)

   Mä olen myös miehelleni sitä ihmetellyt, että mihin noita valmiita töitäni laitan. Totesi siihen, ettei tilanpuute ainakaan ole syy lopettaa harrastusta, joka tuottaa iloa.
   Kuten jo ennenkin todettu, meillä on fiksut miehet!

   P.S. Minä kävin tänään hakemassa postista USAsta tilaamani kolme uutta pensseliä. Taidan testata vielä tänään.

   Poista
  3. Tervetuloa mukaan Katri! Saat reilusti tilaa, puutarhassa riittää hyviä paikkoja esim kuunliljojen lähistöllä. Aloitetaan vaikka omenapuiden kukinnan aikaan, silloin huumaava tuoksu kutsuu asiakkaat näyttelyymme.

   Suomen kesän tuntien villasukat voivat olla myyntimenestys :)

   Juu, kannustavat miehet meillä on molemmilla. Ja tilaa, täällä on kaksi taloa, kuisti, terassit ja suuri puutarha.

   Alan jo odottaa, että lumet sulavat, niin katson hyvät paikat kaikille. Saa valita haluaako varjoon vai aurinkoon.

   Poista
 3. Voi kun teillon ihanat miehet! Vaikka kyllä täälläkin aina välillä omalla tavallaan tsempataan... mulla ei ole nyt taidetta, kun ei oo luovuus kukkinu yhtään, mutta kaikkee muuta ongelmaa.

  Mulla ei ole yleensä aikaa kierrellä Puuilossa, mutta viimeksi olin siellä ihan yksin ja kulutin aikaa, kun seuraava tapaaminen oli vasta puolen tunnin päästä. No eihän se puoli tuntia mihinkään riittäny, ja kumminkin oli syli täynnä tavaraa. Suurimman osan sylistä tosin vei 15 kilon koiranruokasäkki, mutta silti löyty kaikenlaista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puuilot on täällä kaukana, molemmat läheisemmät reippaasti yli 10 km päässä.
   Minä kävin vasta toista kertaa koko Puuilossa. Ensimmäisellä kerralla oli mies mukana ja vaikka hän seisoo ja odottaa, niin en tykkää sillä laillla ostella. Mutta nyt toisella kerralla oli oma rauha ja kyllä siellä olisi enemmänkin aikaa kulunut mutta alkoi kärryillä olla jo budejetin ylittävä määrä tavaraa. Mutta halpaa lintujen ruokaa (pähkinä-siemenmurska) sieltä myös löysin.

   Poista
 4. No mutta: turhahan sitä on tyhjiä kärryjä työnnellä ja kyllähän työ- ja etenkin harrastusvälineiden tulee olla ruodussa, jottei synny sutta & sekundaa ynnä luomisen ilo loittone. Tuosta ilosta sitä jo päästää lennosta miehen irralleen urheilupuotiin. K-75:een tai mihin tahansa nämä rakkaat kanssakulkijamme kulloinkin halajavat.

  Valumissa näen itse elämän ja sen kulun: toiveikkaina, kaiken tietän ja osaten lähdetään leveällä rintamalla liikkeelle kuten kuuluukin, jotta vielä valumien jälkeenkin alalaidassa loistavat poimittavat ilonpisarat ja onnenpipanat, -leveällä rintamalla:)  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka, ihana tulkinta noista valumatöistä. Noinhan se juuri on.

   Totta sekin, että kunnon välineet on oltava ja tarpeeksi kaikkea, niitä tarvitaan kun inspiraatio iskee :)

   Poista
 5. Hienoja töitä taas, takkutukka kirjotti hyvän mielikuvan tauluista!
  Kannatan kesäistä taidenäyttelyä myynteineen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa mukaan kesänäyttelyyn, hyppäät junaan ja köröttelet etelään :)

   Poista
  2. Kiitos houkuttelevasta tarjouksesta :) Saattas olla minun budjetille liian kallis käynti :)

   Poista
  3. Ole hyvä. Mutta oletko liittynyt veturi.fi - jäseneksi? Siellä on tarjouksia tosi halvoista junamatkoista. Meillekin sattui pohjoiseen (Tre-Kolari-Tre) tulo kahdellekympillä per nenä, kun varasin ajoissa, ajattelin, että voi perua, jos ei päästä.

   Poista
  4. https://www.vr.fi/cs/vr/fi/katso-kaikki-tarjoukset

   Poista
  5. Joskus kävin noilla sivuilla, nyt oon unohtanu kokonaan. Kiitti vinkistä!

   Poista
 6. Hienoa taidetta. Yleisön nähtäväksi vaan myyntinäyttelyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seita.
   Enpä tiedä, täytyy antaa asian vielä hautua ja tehdä lisää värikokeiluja. Kesällä ehkä tosiaan pihalle mahtuu terassin katon alle.

   Poista
 7. Hetken kun olen poissa, niin täällä jo suunnitellaan vaikka mitä. Tulen kesäapulaiseksi myymään taideteoksianne. Oispa se ihanaa kuunnella kassan kilinää, kun työt vietäisiin käsistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle on jo varattu paikka täältä: tarjoilet kahvilassa ja samalla rahasta asiakkailta taideteoksista. Ruokapalkalla, kuinkas muuten :D

   Poista