Sivut

maanantai 8. heinäkuuta 2019

Viininmaistiaiset maalausten lomassa

Betonipullot on valettu joskus muutama vuosi sitten ja nyt kaipasivat pintaansa jotain. Toki nyt viinipullossa pitää etiketti olla ja näin talon viinejä valmistui kaksi punaviinipulloa ja kaksi valkoviinipulloa.

                 

Talon viinien arvostelu: maku viipyilevä, melko voimakas ja kova, jopa betoninen.


Lisäksi tusina vuosia vanhoja betonisia raparperin lehtiä sai väriä pintaansa. Heti näyttivät kuin uusilta:Viime kesältä oli jäänyt säkillinen saneerauslaastia. Sen käytin uusiin töihin.  Materiaalina saneerauslaasti eroaa kuivabetonista. Se on hienojakoista ja työn pinnan saa hyvin sileäksi. Toisaalta ko laasti on raskasta sekoittaa ja levittää, muistuttaa hiukan liisteriä. No, apu oli lähellä kun sekoittaminen kävi raskaaksi, pyysin miestä apuun. Lopulta kun sain puolipalloihin ja laattamuotteihin laastin levitettyä, tulos oli erinomainen, tykkäsin. Saneerauslaasti on myös kuivuttuaan erittäin kovaa. Odottelen vielä osan töistä kuivumista ja sitten pääsen viilalla niitä siloittelemaan ja halutessani maalaamaankin. Niistä myöhemmin lisää. Heinäkuussa kutsuu saari&mökki ja muutama kesätapahtumakin.

Kesä on edelleen parhaimmillaan, nautitaan siitä.
10 kommenttia:

 1. Heh heh, hauskoja! Erityisesti nuo raparperin lehdet ovat söpöjä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Der Seidenspinner, johan toki raparperin pitää vihreää olla :)

   Poista
 2. Maku betoninen :D Kuulostaa jännittävältä!

  VastaaPoista
 3. Viini paranee, kun se vanhenee.....
  Kauniita rapaperin lehtiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep Maarit, takaan, että tämä viini säilyy ja paranee.

   Poista
 4. Luin väsyneenä, että "tuhansia vuosia vanhoja"... :)
  Tyhjennettiin äsken isän kellarikomeroa, ja siellä oli Betonit-jauhoa vajaa pussillinen. Mietin ottaisinko, mutta meni sitten kuitenkin kaatiskuormaan. Onhan sieltä mulle tulossa jo yhtä sun toista, vaikka omaakin rompetta on ihan riittämiin kotona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla se betonit jo paakkuista, Jos on kauan ollut siellä ja aukion vielä.

   Tuo on kyllä monella tavalla rankkaa hommaa tyhjentää isäsi asuntoa. Muistan kun äitini tavaroita käytiin läpi, se oli jotenkin voimia vievää.

   Poista
 5. Luottaen arvosteluun valitsen kelin huomioon ottaen punaviinin, siitä voipi törsätä lirauttaa vaikka totiin;) Pitääkö Sinun, kuten Valamon kierrättää kenties nämä Alkon kautta?
  Valon ja varjon leikki alimmassa lehtikuvassa on viehko ja katseenvangitseva, kaunista jälkeä. Hauskoja kesätapahtumia ja saarimökkeilyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä valinta, Takkutukka. Nämä viinit myydään suoraan asiakkaille, viis Alkon säännöistä :)

   Kiitos, rattoisaa heinäkuun jatkoa sinne kirjojen pariin ja muutenkin!

   Poista