Sivut

perjantai 1. tammikuuta 2021

Lunta vuoden alkajaisiksi

 Meilläkin on lunta, sitä oli tullut yöllä melkein salaa:


ÅkeröTaideseinä
Tänään on nollakeli ja sen huomasin tehdessäni lumitöitä. Painavaa oli lumi. Pakkasta on yön jälkeen luvassa, joten tämä kaunis valkoinen huntu ehkä hetken säilykin. 

Raketteja kuului yllättävän vähän täällä meidän kylällä. Puoli yhden aikaan kävin nukkumaan enkä herännyt yhteenkään hajalaukaukseen kuten aiempina vuosina.


Nyt aloitetaan uusi vuosi ja katsotaan mitä se tuo tullessaan. Minulle ainakin muskelit, ne ovat jo hyvällä alulla, lumitöiden ja varsinkin puiden kantamisen seurauksena. Kesällä uimarannalla voin sanoa käyneeni päivittäin kuntosalilla.12 kommenttia:

 1. Ohhoh, siellähän on talvi! Onpa kaunista.

  Hgissä maa on paljaana, sade on tullut vetenä. Monta tuntia jaksoivat eilen syytää rahaa taivaalle. Varmaan räjäyttivät kaikki peruuntuneista reissuista säästyneet rahat taivaan tuuliin.

  Muskelimimmi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella kaunista SusuPetal, huuruinen valkoinen tunnelma. Raikasta ja kosteaa on ilma. Onneksi pakkaset saattavat pelastaa tämän näkymän.

   Jep, T-paidan hihat kiristävät, olen ylpeä muskeleistani :)

   Poista
 2. Kaunista sokerikuorrutusta teilläpäin. Äskeisellä kävelyllä tuli jotenkin maaliskuinen olo: vähäisestäkin lumesta enää ripaukset, markää tossujen alla, pieni valonkajo taivaanrannassa ja muutama tintti äänessä, pari astetta plussaa...

  Vau, että siellä jo trimmataan kroppaa uikkarikuntoon hyötyliikunnan voimin ja varjolla;)
  Päivä päivältä kohtia valoa mennään ja ennen kuin huomaammekaan kurkistavat ensimmäiset leskenlehdet maasta ja ainakin läheltä lukulaseilla havaitsee / on havaitsevinaan hentoa viherrystä lehtipuissa. Taisi lähteä aatokset laukalle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain Takkutukka, ensi kesän muskelihaaste (bikinikuva, muistanet?) on päivittäin mielessä kun "treenaan".

   Mielikuvitus ei ihan vielä yllä krookuksiin, vaan piankos nuo jo nostavat päätään.

   Poista
 3. Kyllä lumityöt kuntoa kasvattaa, varsinkin jos saa lähes päivittäin puskea lunta. Kauniisti lumi on pihasi kuorruttanut.
  Lumihommissa minäkin olen tämän vuoden molemmat päivät puuhastellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen vasta oli talven ensimmäiset kunnon lumityöt minulla, Aimarii.
   Luin lehdestä, että ennustetaan runsaslumista talvea, huh. Tunnin verran melkein menee aikaa kun tarvittavat kulkureitit autolle ja polut ihmisille on kolattu.
   Sinulla on varmasti enemmän lunta ja kolaamista kuin täällä. Edellisenä talvena ei montaa kertaa tarvinnut kolata, suli aina pois lumet.

   Poista
 4. Onpa täälläkin päästy kolan kahvaan, ja isäntä osti tänään uuden kolankin, kun entinen on ollu jo vuosia vähän raihnainen, mutta sillä on ne vähät lumet kolattu mitä on viime vuosina ollu... nyt oli muitakin kolakaupoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillekin ostettiin jo joulukuun alussa uusi kola. Nyt on päässyt sitä testaamaan.

   Poista
 5. Onhan se hienoa, että Etelä-Suomikin on saanut lunta. Valaisee maisemaa pilvisenänäkin päivänä. Toivotaan kuitenkin, että ei mene liialliseksi tuo lumentulo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin toivotaan, Seita. Lumitöitä ei hirveästi jaksa. Nyt olisi juuri hyvä, luonto on kaunis, puut huuruisia ja lumisia.

   Poista
 6. Minunkin piti ehdoin tahdoin päästä kokeilemaan, miltä tuntuu, kun huoltomies ei heti aamusta aja traktorilla pihaa puhtaaksi. Onneksi lunta on tullut vielä niin vähän, että harjalla on saanut sen rappusilta pois.
  Kolme kuutiota kannettiin halkoja vajaan uudenvuoden aattona. Varmaan on nyt halkoja kuolemaan asti. :D Minulla ei ollut minkäänlaista käsitystä siitä, miten paljon kolme kuutiota halkoja on. No nyt tiedän, että aika paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on ollut jo muutaman kerran lumisade ja minä olen kolannut pihan. Melkein tunti menee kun sen verran on kolattava, että auton saa tallista portille ja tielle asti. Plus pihan kulkureitit kapealla kolalla.

   Meillä menee 15 mottia talvessa puita (päärakennus ja piharakennus). Lämmitykseen pääosin ja saunaan sekä leivinuuniin. Lämmitys tulisi tosi kalliiksi pelkällä sähköllä, joten puilla toimiva lämpökattila on tarpeen. Joka päivä kärrään kottikärryillä liiteristä pannuhuoneeseen puita, jotka ovat avoliiterissä (vain katto). Nyt koko homma on minulla kun mies sairastui.

   Käyhän se kuntoilusta mutta alkaa jo välillä rasittaakin. Olen samanikäinen kuin sinä, voisi jo päästä helpommalla muta minkäs teet.

   Mehän on ostettu aina pitkiä rankoja keväällä ja mies on moottorisahalla pätkinyt ja minä klapikoneella halkonut. Saa nähdä miten nyt.

   On siinä teillä monenlaista uutta kun ei huoltomiestä voi pyytää apuun. Meillä on yli 30 vuoden kokemus tästä ja molemmilla lapsuus omakotitalossa.

   Poista