Sivut

perjantai 18. marraskuuta 2022

Korkealla

Kävin kyläilemässä Tampereen Ranta-Tampellassa, muutama viikko sitten valmistuneessa 14-kerroksisessa talossa. Kyläpaikka oli 13. kerros ja näköalat sen mukaiset.Näsinneula päivällä


Näsinneula pimeyden laskeuduttuaKaupungille päin, oikealla Sokos Torni-hotelli, ja pala Tuomiokirkon tornia.
Vasemmalla korkea opiskelija-asuntola. Kaukana Hervannan taloja ja vesitorni.Näsijärvelle Siilinkarille päin


Tuonne ylös ei paljon rakentamisen ääniä kuulunut. Junakin menee aivan vierestä mutta koirakin oli kuulemma tottunut siihen parissa yössä. 

Mielenkiintoinen alue, paljon korkeita taloja ja lisää tulee. Aivan kuin ulkomailla olisi ollut maisemia katsellessa. Kaupunkimaista asumista, jos ei halua vielä/enää kuokkia puutarhassa. Tykkäsin kyllä, mutta mielelläni palasin naapurikuntaan omaan 4. kerroksen kotiini.


12 kommenttia:

 1. Komiat näkymät, korkealta näkyy kauas, mutta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti näkyi, Takkutukka. Mutta, tosiaan nuorelle, joka opiskelee ja tekee töitä samalla, paikka on oiva, lyhyt kävelymatka yliopistolle ja palveluihin.

   Poista
 2. Hulppeat on näkymät. En ole noin korkealla koskaan ollut. Epäilen, että saisin huimajaisen jo ikkunasta katsellessani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunasta katsoessa korkeus tuntuikin, aimarii. Muualla asunnossa sitä ei huomaa. Mutta aitiopaikka tuo on auringonnousuille ja laskuille.

   Poista
 3. On tuolta huikeat näkymät ja etenkin tuota auringon nousua ja laskua ei varmaan kyllästy katsomaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä usko, että kyllästyy, Susu. Pimeällä oli myös hienoa katsella kaupungin valoja.

   Poista
 4. Hienot on näköalat! Varmaan tottuis asumaan tuollakin, mut mieluummin maan tasalla :) Onko siellä parvekkeita, entä hissin jumiessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näköalat on kyllä mahtavat, Maarit. Parveke on pieni kapea ranskalainen, eli ei oleskeluparveke. Hissejä on useampi ja sitten portaat, sekä tavalliset, että ulkona menevät hätäportaat, sellaiset joista näkyy läpi alas asti.

   Poista
 5. 14 kerrosta alkaa olla mun mittapuulla jo todella korkealla (koska korkeanpaikan kammo ja hissipelkokin), mutta mahtavat näköalat kyllä, jos uskaltautuu niin ylös.

  Ja pakko Tampereen on varmaan jo kasvaa ylöspäin, kun kaupungin suosio tuntuu vaan lisääntyvän entisestään, mutta tontteja ei mahda riittää kaikille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on ollut jo monta vuotta sekaisin kaikesta rakentamisesta, siis keskusta ja sen lähialueet. On tullut uusia korkeita taloja melkoisesti. Samalla on rakennettu ratikkatie ja muita tiehankkeita.

   Olin kovin utelias tuon Ranta-Tampellan suhteen. Parasta siinä on minusta järvi vieressä. Mutta yllätyin positiivisesti siitä, miten mukava oli käydä korkealla olevassa kodissa. Ei siellä tunnu liian korkealta, kun ei roiku ranskalaisen parvekkeen kaiteen yli.

   Illalla pimeässä näkymät olivat hienot. Tämä ystäväni on asunut ulkomailla yli 20 vuotta ja kertoi, että aivan kuin olisi palannut Amsterdamiin.

   Poista
 6. Oi miten mahtavat näkymät! Ainakin niin kauan, kun rakennetaan lisää pilvenpiirtäjiä eteen. Tuollainen paikka, missä näkyy paljon taivasta, olis mulle just passeli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla kyllä näkyi taivasta, RH. Illalla järvellä näkyi jopa tähtiä, kun siellä on muuten pimeää. Kaupungin valotkin olivat kauniit. Iltaisin auringon laskut ovet kuin Tv:ssä samassa huoneessa.
   Siellä korkealla oli tosi rauhallista, kaupungin äänet jäivät alas. Onneksi järvimaisema säilyy, siinä on jo matalia taloja edessä.

   Poista