Sivut

sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Viikon 49 kuvakrapu - Vain yhden euron tähden

Vain yhden euron tähden

Reino istui puistonpenkillä. Se oli hänen vakipaikkansa kesäisin.

Ohikulkijoille hän huuteli ronskisti, pyysi rahaa ja monen mielestä poliisin olisi pitänyt viedä hänet putkaan. Niin oli usein käynytkin, sillä Reino oli kiivas mies.

Jos euroa pyysi, niin ei se ollut paljon vaadittu. Mutta hienohelmat vain nyrpistivät nenäänsä hänen hajulleen. Tottahan se likainen olemus ja halpa viina haisikin.

Päivä oli alkanut surkeasti. Oli nälkä, eikä viinaakaan enää ollut kuin tilkka. Kiukku alkoi nousta.

Siihen saumaan sitten osui se perkeleen nuorisoporukka. Reino pyysi heiltä euroa jokaiselta. Pojat vain nauroivat.

Reino tulistui, hakkasi pienimmän pojan sairaalakuntoon – vain yhden euron tähden.-------------------------------------------------------------------------------

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti. Viikon krapusanat tai  kuva ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Laita linkki sinne kommentteihin kun krapusi on valmis. 15 kommenttia:

 1. Niinpä ja sitten - kylläkin vakavasta asiasta - puhutaan paljon yleistyneestä nuorisoväkivallasta!

  Jokke tuossa pohti päivän mainiossa postauksessaan Knausgårdin "Talvi"-teoksesta yhtälöä Kuningas Talvi=Kuningas Alkoholi eli miksi alkoholi on kuningas juuri talvisin.

  Ovatko meillä lukutaidon hapertumisesta ja puhekielen köyhtymisestä johtuen sanat hukassa, kun nyrkki yhä taajemmin puree??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain on hukassa, mutta mitä, Takkutukka. Tässä kyllä nuorisojengi toimi ärsykkeenä, mutta Reinon luonne tulistui helposti. Kaikkia olisi autettava jo lapsena, mutta mutta...

   Poista
 2. Nauru tekee kipeää, oli kiivas tai ei. Vaan nyrkkiin ei kannata turvautua.

  Kiitos tästä syksystä kravun merkeissä Cara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni on ollut panokseni, mutta kiva kun olen saanut kumminkin olla mukana. Suuren surun keskellä tämä krapuilu on tehnyt hyvää.

   Sinulle ISO kiitos isosta työstä, Susu!

   Niin, tuo nuorten nauru oli varmasti pahinta mitä Reino sai osakseen. Hän ei ollut mitään, kun vain nauroivat hänelle. Silti, joka miekkaan tarttuu jne.

   Poista
 3. Kiitos krapuilun sanojen ja kuvien keksijöille<3
  Alko tuhoaa aivosoluja ja saattaa muuttaa luonnettakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Maarit, juominen vaikuttaa koko ihmiseen.

   Kiitos itsellesi krapuilusta!

   Poista
 4. Olisipa Pennanen ollut lähellä, niin ei tuotakaan olisi tapahtunut! Kiitos sinulle Cara, kun olet ollut SusuPetalin assistenttina. Hyvää joulun aikaa, uutta vuotta ja huomista itsenäisyyspäivää sinulle <3!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AilaKaarina. Sinullekin toivotan hyvää loppuvuotta ja tulevaa uutta 2023 !

   Poista
 5. Olen joskus antanut setelin kouraan paikalliselle Reinolle, mutta kerta saa riittää. Jos jo seuraavana päivänä tulee taas ihan tuoreena miehenä kerjäämään, ei riitä sympatiat.

  Leppoisaa loppuvuotta Cara. Muistin sinua, kun aamulla huhkin lumitöissä. Niitä jouduit taannoin tekemään enemmän kuin yhdelle ihmiselle on kohtuullista. Nyt voit toivottavasti ihailla lumen leijuntaa taivaalta ilman, että tarvii murehtia, mihin sen kaiken saa mahtumaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä noille Reinoille paljon kannata seteleitä antaa, kun se melko varmasti menee juomisiin. Ennemmin jollekin järjestölle, joka auttaa toisenlaisissa vaikeuksissa olevia.
   Antaa sataa vaan lunta, Annukka. Minulla on putsattavana vain auto :)

   Hyvää loppuvuotta sinullekin Annukka!

   Poista
 6. Ivailu ja irvistely satuttaa, mutta nyrkeilläkään ei ole oikeutettu puolustautumaan. Pahemmaksi homma vain menee. Joku kerta Reino hakataan kylmäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis tuo anonyymi oli huonomuistinen aimarii

   Poista
  2. Kiitos aimarii. Se on totta, että ilkeää on huutelu Reinolle. Tulistuva luonne, helposti käy huonosti molemmille osapuolille.

   Poista
 7. Halvalla menee joskus terveys jopa loppuelämäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta pasanen. Pään kolauttaminen on aina arvaamatonta, ja sitten vielä potkimiset.

   Poista