Sivut

keskiviikko 8. maaliskuuta 2023

Kansainvälinen naistenpäivä 8.3.2023


International Women's Day / 8th of March

Maaliskuun 8. Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä 


Kansainvälistä naistenpäivää on vietetty 8. maaliskuuta 1900-luvun alkupuolelta lähtien. YK vahvisti päivän vieton vuonna 1975 ja samalla se sai nimen ”Yhdistyneiden kansakuntien naisten oikeuksien ja kansainvälisen rauhan päivä".


Tänä vuonna vietän naistenpäivää toipumalla rajun noro-virus-vatsataudin aiheuttamasta olosta. Lähes parin viikon sairastaminen vei voimat, nyt alkaa hissukseen tehnyt kymmenen minuutin lenkit. Miten nöyryyttävää... Mutta kevät on tulossa, tämä lumi-pakkasjakso kun kestetään.

Hyvää naistenpäivää!


8 kommenttia:

 1. Tämä on edelleenkin asiallinen päivä, sillä paljon on vielä tehtävää yhdenvertaisuuden saralla grlogaalistikin.
  Johan kuulostaa ilkeätä tuo herra Noron visiitti, joka takuulla vie mehut ihmisestä. Onneksi on käänne parempaan ja muista, että hiljaa hyvä tulee. Pikaisia toipumisia ja naisenergialla sitkeästi etiäpäin kohti kevättä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Olen samaa mieltä, paljon on vielä tekemistä sekä Suomessa että globaalisti naisen aseman parantamiseksi.

   En ollut tajunnut, miten tuo noro voi viedä voimat. Sitä on täällä päin kovasti liikkeellä ja tarttuu helposti vaikka ovenkahvasta. Huh. Pikkuhiljaa aloitan toipumisen, vielä ei juuri mitään jaksa.

   Poista
 2. Kymmenen minuuttia on kova suoritus, jos pari viikkoa on sairastanut rajua vatsatautia.

  Hyvää naistenpäivää joka tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka.
   Tätä tautia en suosittele. Kun yöllä herää vatsakouristeluun, on vitsit vähissä. Lehdessä luki, että saattaa mennä ohi muutamassa päivässä mutta joillain (esim vanhemmilla ihmisillä, sellainen siis olen) kestää jopa kaksi viikkoa. Sinnikäs virus.

   Kymmeneen minuuttiin sisältyi roskien vienti ja kierros taloyhtiön kahden talon ympäri. Olo oli kuin maratonin juosseella.

   Poista
 3. Noro on viheliäinen tauti, puistattava kerrassaan ja vie todellakin voimat, joten hissukseen kuntoutumista!
  Hyvää naistenpäivää sinullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin Susu!
   Nyt oppii hitaasti kiiruhtamaan kun toipuu.

   Poista
 4. Kiitos, Sinulle myös. Olet varmaan jo voiton puolella taistelussa Noroa vastaan. Minä nautin aurinkoisesta päivästä, tosin kylmä on ollut. Hiihtelin pikku lenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos aimarii. Alan olla voiton puolella, voimat on vaan vähissä vielä.

   Hiihtolenkki kuulostaa hyvältä.

   Poista