Sivut

sunnuntai 3. syyskuuta 2023

Viikon 36 krapu - Ruukut

 Ruukut

Muistitko ostaa ne ruukut?

..hm..

KUULITKO? Jo on kumma kun ei mikään mene perille, senkin nahjus. Sinulta saa vastauksena joko hiljaisuuden tai jotain hyminää, prkle.

No, sinä taas puhut koko ajan ja jos joskus saan suunvuoron, niin mikään ei ärsytä enempää kuin se, että kun puhun, niin keskeytät jatkuvasti jokaisen lauseeni. Siitä ei voi syntyä keskustelua!

Kuulossasi on vikaa, kysyin ruukuista, en halua mitään sanasotaa.

..hm..

Sitten Unto haki autosta ison pinon kukkaruukkuja ja mäjäytti ne keittiön lattialle. Tuhannet saviruukkujen palaset rapisivat kenkien alla kun Unto käveli ulos, käynnisti auton ja ajoi pois.

Anni oli kerrankin hiljaa.

___________________________________________________________________

Viikon 36 krapusanat ovat:  kuulo, lause, keskustelu

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Laita linkki sinne kommentteihin kun krapusi on valmis.18 kommenttia:

 1. Sarjasta kun yhteys ei toimi ja valitettavasti myös ei kovinkaan harvinista sivusta väkisin kuultua. Se on tuo toisen ei kuuleminen vaan kuunteleminen ynnä kuullun ymmärtäminen vissiin vähän katoavaa peruslaatuista taitoa. Ja sitten vielä hoetaan, jotta sirpaleet tuovat onnea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuuleminen ja kuunteleminen näyttävät olevan vaikeita taitoja joillekin, Takkutukka.

   Poista
 2. Hahhah, täälläkin keskeytetään toisen puhetta.

  En kyllä ymmärrä noita puolisoita, jotka haukkuvat toisiaan ihan estottomasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ymmärrä minäkään, Susu. Ihan kuin se läheisin ihminen olisi joku kaatopaikka, jonne saa kaataa mitä vaan. Pientä rajaa.
   Huvitti vähän, että mistä lie samat aiheet meillä tänään...

   Poista
 3. Tuo toisen keskeyttäminen ja "hmm..." ja "mmm..." ja sitten seuraavana päivänä tai parin päivän päästä "niin milloin meidän piti/oliko meillä jotain puhetta" - ai että se kyllä kieltämättä välillä saa näkemään kaikkia väripaletin värejä.
  Meillä oli tässä taannoin joku asia - olen toistaiseksi onnistunut unohtamaan sen 😂- josta käytiin juuri keskustelua "mä olen sanonut siitä ainakin neljä kertaa/siitä on sovittu jo silloin ja silloin ja se lukee tuolla kalenterissakin". Ja sitten kaupan päälle mua muistutetaan säännöllisin väliajoin siitä, että mulla ON ongelmia lähimuistin kanssa 😲
  No, onneksi näille osataan kyllä nauraakin, sitten jälkikäteen, mutta sillä hetkellä tekisi mieli heittää lähimmällä tavaralla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eniten minä ärsyynnyn tuosta keskeyttämisestä. Minulla on yksi ystävä, joka lauseeni alkuvaiheessa yhtäkkiä alkaa selostaa omaa asiaansa, joka kerta melkein.
   Onneksi mieheni ei ollut sellainen, hän jaksoi loputtomasti kuunnella. Mitä nyt kelloa katsoi joskus...

   Poista
 4. Minäpä sanoin tänään vaimolle, että se oli muuten tasan seitsemäntoista vuotta sitten, kun tulin käymään kylässä, ja siitä se lähti, hauraalle alulle yhteiselämän virittely, joka sitten jokusen vuoden päästä ihan vihkimisellä vahvistettiin.

  Myönnän jyrkästi, että keskusteluja on käyty monenlaisia ja monessa sävyssä, ja väripaletin kaikki värit on kaiketi nähty vihanpunaista tai jäätävän mustaa myöten. Vaan elämäähän se, ja aina on jonkunlaiseen sopuunkin päästy.

  Särmien hionta syvässä keski-iässä on kenties harkitsevampaa kuin silloin, kun korvantakuset olivat vielä märät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti olette yhteiselämänne virittäneet, Äijä.
   Muistan oman yli 30 vuotta kestäneen liittoni taipaleelta melko samanlaista, kasvojen väriskaalan muutokset, kulmakarvojen kohottelut. Onneksi mekin aloitimme yhteisen taipaleen vasta yli kolmikymppisinä - oli jo jotain nähtykin.
   Vaan sitten menetin puolisoni vaikealle sairaudelle. Muistot alkavat kultaantua...

   Poista
 5. On kyllä ikävää joskus, kun joltain kysyy jotain tyyliin otatko sitä tai tätä, eikä mitään vastausta saa, ei edes hyminää. Niin tuntee itsensä tyhmäksi. Mutta ei nykyisin yleensä tule tällaisia vastaan tuttujen kanssa.
  Minä taas mieheni kanssa en voinut keskustella mitään, ei varsinaisesti osannut keskustella, jos yritti jotain, niin kaikki meni melkeinpä riitelyksi. Ei onneksi tullut ruukunsirpaleitakaan. Niinpä en yrittänytkään.
  Mutta KYLLÄ aika kultaa muistot, eli ei muistella mitään ärsyyntymisiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Emilie, tuollainen hyminä ei paljon innosta edes yrittää jatkaa puhumista.

   Meillä oli mieheni kanssa paljon keskusteluja. Lisäksi kirjoitimme toisillemme "kirjeitä", sähköpostitse. Valitsimme vuorotellen aiheen, josta kirjoitimme. Olen säästänyt kirjoitukset, niitä on satoja. Saimme idean Esko Valtaojan ja Juha Pihkalan kirjoista.
   Ehkä joskus joku teksti pääsee lyhennettynä Krapu-tekstiksi. Vielä ei ole sen aika.

   Poista
 6. Näitä tilanteita ilmenee varmasti monissa parisuhteissa. Saattoi jo kysymys, muistitko ruukut olla esitetty ärsyttäen, joten jatko sen mukaan.
  Vaikkei mies välittänyt kuulla tai ei oikeasti kuullut ekaa kertaa, niin tempperamenttiä löytyi. Meillä kaikilla on sietämisen mittamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa aimarii, taisi olla koko kysymys heti alkuun liian aggressiivinen. Mies ilmeisesti sai tarpeekseen ja sitten jo ruukut lensivät.

   Poista
 7. Unto lähti, sirpaleet jäi. Mutta meni ehkä hakemaan vain uuden erän ruukkuja rikkoutuneiden tilalle, uskotaan näin :-).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin Unto tarvitsi pienen rauhoittumistuokion, pasanen. Uskotaan, että hän haki samalla ruukkuja lisää.

   Poista
 8. Sääli, että ruukut meni mutta joskus on 'pakko' räväyttää, että saa viestin läpi.
  Toivottavasti pieni autoilu rauhoitti mielen ja miehen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivoa sopii, BLOGitse. Hyvä vaan, että heitti ne ruukut, eikä padonnut ärsytystä sisäänsä.

   Poista