Sivut

lauantai 5. elokuuta 2017

Harjaneilikoita, sieniä ja kortisonia


Yksi lempikasveistani pihapiirissämme on harjaneilikka. Nyt ne alkavat olla parhaimilllaan, monenväristä punaista ja valkoista ja niiden sekoitetta.
Eilen olin vihdoin omalääkärin vastaanotolla. Polvi oli äitynyt niin pahaksi, että kävelykin välillä tuotti tuskaisen olon. Nyt sain siihen kortisonipiikin ja se tuntuu vievän kivun pois. Sitä en murehdi kauanko sen vaikutus kestää, on kuulemma yksilöllistä, nyt nautin tästä. Kaunottarenkin pesin äsken ihan omin käsin reissua varten. Pian kaasujalka painuu.

Toivotaan kovasti, että Lahdessa ei ole huomenna aivan kaatosade, menemme silloin kesäteatteriin. Kiintoisa esitys, siitä lisää myöhemmin.

Sieniasiaa. Jo pari viikkoa sitten meillä syötiin ensimmäiset tämän kesän kanttarellit. Vettä ovat sienirihmastotkin saaneet, nyt lämpöä, niin sienisyksy on turvattu.
12 kommenttia:

 1. Sama täällä, tykkään harjaneilikoista kovasti. Niillä on niin monta värivariaatiota, jotka vaihtuvat vuosittain. Ylimmäinen on erityisen upea. Sellaista ei minun puutarhastani tänä vuonna löydy.

  Hyvä, kun sait polveen helpotusta. Toivottavasti vaikutus kestää pitkään. Loman aikaan en tarvinnut polvikipuun kuin muutaman Panadolin. Kun työt alkoivat, alkoivat vaivatkin. Olen niin kyllästynyt syömään oksettavia kipulääkkeitä. Onneksi ne kuitenkin auttavat.

  Antoisaa teatterimatkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa.

   Työperäinen polvikipu sinulla, selvästi. Seisominen jne.

   Sama juttu, olen kyllästynyt kipulääkkeiden tuomaan oloon, mutta pakko niitä on syödä, muuten ei pysty mitään tekemään. Onneksi nyt tuo kortisoni tuntuu suurimman vihlonnan vieneen pois. Huokaus.

   Poista
 2. Poutasäätä teatteriin!

  Kortisonipiikit ovat kyllä taivaasta ja jokainen tunti, jolloin kipu pysyy poissa, on taivas.

  Tuli mieleen kommentistasi, jonka olit jättänyt kuvablogiini, että noihin betonipäihisi kun tekisi kuoppaisen päälaen, niin voisi istuttaa hiuksiksi ruohoa. Laittaisi vaikka kaksi päätä takaraivot vastakkain, voisi tulla aika mielenkiintoisen näköistä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu.

   Luet ajatuksia. Tosin istutuksessa ei ole ruohoa vaan mehikasveja, eikä päihin vaan käsiin. Pääidea muhii vielä minun päässäni, jotain heinä- tms päihin, katsotaan. Vieraat ja vierailut pitävät betonityöt tauolla jonkun aikaa.

   Poista
 3. Nuo krempat ovat, - en nyt kehtaa suoraan sanoa ihan mistä. Mutta hoidetaan se mitä voidaan ja toivottavasti piikki puree pitkään. Harjaneilikat ovat todellinen terhakka väriläiskä, etenkin kun juuri nyt heittää vettä taivaalta kuin suihkun täysille avaten - ja sitten aurinko pilkahtaa ja taas hanat auki... Kukista kiitos!
  Kanttarelleilla jo siellä siis herkuteltu, namskis. Se on sitten ensi viikolla maastokengät jalkaan, kori käsivarrelle ja korpeen. Teille hauskaa ja virkistävää teatterireissua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka.

   Sieltä just nuo krempat ovat, eivätkä mokomat parane, lisää vaan tulee.

   Sää on ihan samanlaista, aurinkoa ja vettä taivaan täydeltä vuoroon.

   Tänään jo herkkutatteja mies löysi, ihan vaan tiedoksi :)

   Poista
 4. Harjaneilikat ovat ihania. En tiedä, miksi omani eivät tänä vuonna kasvaneet lainkaan. Taidan olla aika kehno puutarhuri. :)

  Hyvä kun sait kortisonipiikin. Minulla on pian neljä kuukautta mennyt kivuttomasti sen ansiosta. Toivottavasti sinulla menee yhtä hyvin ja vaikka paremminkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harjaneilikat pitävät välivuosi, koska ovat kaksivuotisia. Et siis ole huono puutarhuri.

   Hienoa, että sinulla on auttanut piikki niin kauan. Siitähän minäkin sain voimia hakea sitä kun kirjoitit, kiitos siitä.

   Poista
 5. Ai nuo on harjaneilikoita, tytöllä on niitä, mutten oo tullu kysyneeks nimeä :)
  Toivon, että kortisoni auttaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissukka, sitä totisesti toivon.

   Ajatella, minä muistan harjaneilikat jo lapsuudesta, siis sata vuotta sitten. Oma äitini tykkäsi niistä ja levisivät kovasti.

   Poista
 6. En miekään muistanu, että ne on HARJAneilikoita, mitä kylvin sillon joskus, ennenku viisaammat kerto :) Neilikaksi kyllä tunnistin.

  Poutaa toivon sulle kesäteatterireissuun - ehkä mekin sitten saatais siitä osamme. Tänään oli välillä kaatosade, välillä tosi kuuma auringonpaiste (ja haihtuva kosteus teki siitä trooppisen) mutta kaikki ukkoset menee muualle, vaikka meillekin on salamaa ennusteeseen tarjottu moneen otteeseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toiveista, vaan poutaa ei saatu :) Kaatosade oli eilen Lahdessa, onneksi kesäteatteri on katettu. Näyttelijät vähän kastuivat.

   Poista