Sivut

sunnuntai 20. elokuuta 2017

Kesän lämpimin viikko


Kosteaa ja lämmintä. Jäkälät ja sammaleet viihtyvät hyvin. Kiertelin vielä saaressa ja kuvasin tuttuja paikkoja ennen kotiin lähtöä. Viikko on ollut kesän lämpimin vaikka aurinko ei jatkuvasti paistanutkaan, oli suorastaan hiostavan kuuma. Onneksi saaressa on siihen oiva lääke - järvi.

Nyt laulaa pesukone ja olen poiminut jo pari litraa vadelmia. Ne ovat myöhässä ja lisää raakileita on kypsymässä ja pakkasessa on jo pari viikkoa sitten poimittuja. Sieniä tulee koko ajan lisää, tämä lämpö tekee niille hyvää. Saaresta lähtiessämme löysimme mantereen puolelta muutaman ison täysin madottoman herkkutatin, jotka kaikkien kassien ja pussukoiden lisäksi oli pakko tuoda autolle ja kotiin. Tatti hampaissa, kädet täynnä kasseja ja reppu selässä. Molemmilla.


Uutiset ovat olleet järkyttäviä. Toki meillä saaressakin oli langaton yhteys, josta niitä saattoi seurata. Nyt aletaan kai jo viimein uskoa, että Suomi ei ole se lintukoto, jona monet tätä pitävät. Mutta kritiikkiä laittaisin median suuntaan. Noilla Turun tapahtumilla on varsinaisesti mässäilty ja lehdet ja nettiversiot ovat täynnä toinen toistaan loistokkaampia kuvia. Sitähän ne tekijät juuri haluavat, että saavat julkisuutta ja herättävät pelkoa. Itse luen vain otsikot, uutisia en enää somesta lue enkä TV:stä katsele vähään aikaan. Riittää, että tapahtuman faktat ovat selvillä, en kaipaa sivukaupalla eri ammattikuntien haastatteluja ja arvioita. Asiallinen kirjoitus on tämä Jaakko Hämeen-Anttilan Aamulehdessä julkaistu.

Kyllä teki hyvää olla saaressa kaikessa rauhassa ja hiljaisuudessa. Mutta aina hienoa on olla kotona. Siksihän täältä pois lähdetään, että saisi nauttia kotiinpaluun onnen!


8 kommenttia:

 1. Saaressa on poissa kavala maailma. Miten ihana ollakaan offline.
  Omat mökkireissut ovat olleet juuri tuollaista pakenemista, nyt olen palannut kotiin, mutta varmistettuani, että sukulaiset ja ystävät vanhassa kotikaupungissani ovat turvassa, en ole seurannut mediaa sen enempää.
  Some on seonnut entisestään, joskus miettii, että johtuuko omista pään diagnooseista se, että pitää muita hullumpina kuin itseään :D

  Loppukesän sato kuulostaa runsaalta, herkulliselta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökillä todellakin on kaukana kavala maailma.

   Some on todella seonnut, arvasihan sen, yhtään juttua en halua lukea enää. Tarkistin mieheltä, että onko samaa mieltä tuosta median ylireagoinnista, oli kyllä täysin samaa mieltä.

   Ja sienisatoa vasta tulosa, myöhemmin syksyllä suppikset ym ym :)

   Poista
 2. Voi, mitkä kauniin rauhalliset jäkälä- ja sammalkuvat; niissä on jotain ikiaikaista ja turvallista:)

  Poissa arjen rutiineista tekee kutaa sielulle ja sydämelle, kaiken kruunaa kotiinpaluun onni. Meilläkin on tapana paitsi erottaa viikonloput, vetää vanhanaikaiseen paperiallakkaan viiva lomien kohdille, eli ei mitään kellotettuja tapaamisia, lääkärikäyntejä tms. vaan niitä pieniä asioita, joista koituu mielihyvää ja saa voimia. Ei ole eläkeläisenkään elämä tuolloin yhtä harmaata pötköä, kuten monet sen kauhistuen näkevät ja kokevat.

  Samaa taktiikka toimii mediarevittelyn suhteen: asiat asioina, muttei niissä rypeminen mitään auta eikä edistä. Realismia kehiin. Omaa varjoani en suostu edelleenkään pelkäämään, joten eteenpäin kohti alkavaa viikkoa ja syksyisiä sadonkorjuita sienimetsineen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Takkutukka, eläkeläinenkin tarvitsee lomansa, pois normiarjesta.

   Näyttää otettavan kaikki irti kun Suomessa jotain sattuu. Tuntuu pahalta, mutta arvattavaahan tämä oli, media ottaa siitä kaiken irti.

   Me jatkamme syyssadon keruuta ja eloa kuten ennenkin. Pelkäämään ei ole syytä ruveta.

   Poista
 3. Mieki tulin just saaresta, jonne tosin pääsee autolla nykyään :) sen verran kipakka tuuli oli ja - kuten yleensä tuolla - vaatteet vähän liian kevyet, joten tuli oleskeltua mökissä ja vähän tabletilta seurasin sitä järjen köyhyyttä, jolla niin moni somessakin ylpeili. Ja lehdet, kun kaikilla on hurja tarve olla ensimmäinen uutisoimassa, että näyttää olevan ihan sama mitä p**kaa huudetaan, kunhan huudetaan ekana.

  Elähdyttävää on mökkielämä. Tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu tosiaan, että minkä tahansa lehden tai uutisivuston aukaisee netissä, niin toinen toistaan vaikuttavampia kuvia, videoita ja haastateltavia ovat löytäneet. Järjetöntä. Siispä lopetin uutisten lukemisen.

   Lähes 30 vuotta olen saanut käydä tuolla saarimökillä ja joka kesä sen vaikutus on taattua rauhaa, jotain mystistä. Onneksi sinne ei tehdä tietä, eikä vedetään sähköä. Aurinkopaneelit ehkä.


   Poista
 4. Kauniita kuvia saaresta saa ja satoakin :)

  VastaaPoista