Sivut

lauantai 25. marraskuuta 2017

Tulee talvi, menee talvi


Lunta on ollut maassa muutamaan kertaan tänä syksynä. Eniten oli toissapäivänä torstaina. Tuiskusi oikein kunnolla ja silloin tehtiin pariinkin kertaan lumitöitä etupihalla, että autolla pääsi pihaan ja pihasta pois. Sitten satoikin vuorokauden vettä, tuli lämpöasteita ja jäljellä on lunta tämän verran:

Suurin pläntti lunta pihassa tänään 25.11.2017

Kestoruusut jaksavat värittää puutarhaa, kukkivat niin myöhään, että vastineeksi ovat kestäneet lumet ja niiden sulamisen. Toki jo nuokkuvat vähän mutta värit ovat tallella. Kuvattu tänään aamulla:


       


Tänään on ollut jo aamulla siivouspäivä. Join itse vielä keittiössä aamukahvia puoliunessa kun mies aloitti jo imuroinnin toisesta päästä taloa. Join rauhassa kahvin ja ihailin ahkeraa miestä (hm, aamuinen silmänilo) ja sitten jatkoin imurointia yms pientä siivoukseen liittyvää. Mies pääsi laittamaan leivinuuniin tulen ja siinä ohessa leikkasi pihalla kuusiaitaa. Varsinainen monitoimimies. Toimii sisällä ja puutarhassa, kuten Raid.

Kelien ollessa välillä surkeat räntäsateineen, aloitin muutama päivä sitten taas päivittäisen kuntopyöräilyn sisätiloissa. Päivämatka on 5-10 kilometriä. Kuntopyörällä se tuntuu, hiki tulee, koko ajan pieni ylämäki. Ulkoilua se ei korvaa, ulos on kyllä päästävä päivittäin, mutta nuo sateet hiukan hillitsevät lenkin pituutta aina joskus. Polvi alkaa taas oireilla vähän liikaa, joten on kohta pakko suunnitella lääkäriin menoa ja kortisonipiikkiä uusiksi. Mutta kun tiedän, että ajan saa vasta viiden-kuuden viikon päähän, niin olisi toimittava, eikä yhtään innosta. 

Nyt on sitten hyvä nauttia puhtaasta talosta ja keskittyä sopivaan kirjallisuuteen, saunaan ja muuhun mukavaan.


14 kommenttia:

 1. Samanlaiset kelit täällä, onneksi sade tuntuu nyt ainakin hetkeksi tauonneen. Kuran määrän huomaa, kun hoitokoira rvsitelee turkkinsa...!

  Vau, noiden ruusujen värit! Hehkua marraskuussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sade loppuui täälläkin, nurmikko (=sammal) viheriöi. Jouluruusuiksi kai aikovat nuo, niitä on muutama kukassa :)

   Terkut hoitokoiralle ja rapsutus!

   Poista
 2. Hienot ruusut teillä. Minunkin pitäisi hakea kortisonipiikki, mutta aina vain siirrän sitä ja nilkutan täällä.
  Mukavaa sunnuntaita 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Risa.

   Sama täälllä, polvi turpoaa ja pitäisi saada uusi piikki, mutta kun se lääkärin saaminen kestää. Sitä kai odotan, että ihme tapahtuu ja kipu häipyy.

   Rattoisaa sunnuntai-iltaa sinnekin!

   Poista
 3. Voi hurja, kun tästä selvittäisiin tuohon kevät tuli, lumi suli ja puron puli-puli vaiheeseen... Vauhtia ja potkua on otettava noista kuvissa olevista sisukkaista ja hatunnostonväärtteistä ruususisseistä mottona jos ne niin kyllähän mekin tytöt; leppoisaa rötkötysviikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka.
   Niinhän se on, jotenkin on rämmittävä kohti kevättä.

   Poista
 4. Voi miten hellyttävää, ruusut kukkii vaikka on jo talvi! Meillä yks orvokki sinnittelee talon kyljessä, muut jo kuoli.
  Ja mullaki oli siivousaamu. Sitten nukuinkin pari tuntia sohvalla sen perään. Ja tänään meilläkin on poikkeuksellisesti sauna, kun miehellä on työviikonloppu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat askareet siellä sinulla :)

   Saunassa jo kävimme, ulkona on mustaa ja ilma viilenee yöksi. Mutta lunta ei ole tiedossa. Minkäs teet.

   Poista
 5. Ihanat ruusut❤ ikävä kun tuota lunta tulee ja heti sataa pois..olisi niin kaunista kuin pikkuisen olisi lunta maassa:) Mukavaa päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Päde. Kyllä se valkoinen maa vaan olisi piristävä, mutta minkäs teet. Juuri tulin aamulenkiltä räntäsateesta.

   Poista
 6. Sinnikkäitä ruusuja, kestävät monenlaista keliä :) Ihana mies, tekee käskyttämättä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pientä vihjailua mies kyllä tarvitsee, muuten ei meillä siivottaisi koskaan :) Hänen mielestään on aina siistiä.

   Onkohan nuo muoviruusuja...

   Poista
 7. Hiton hauska vertaus tuo Raid :D
  Kurjat on kelit kyllä, sitä ei voi kieltää ja vaikka en talvesta erityisemmin pidäkään, niin lunta voisi kyllä olla muutama sentti ja pakkasta samaten.

  Mitä kuntoiluun tulee, niin komppaan sua siinä koska itsessäni olen huomannut sen että vaikka fysiikka rajoittaa hyvin paljon tekemistä, on silti parempi tehdä jotain kuin olla kokonaan tekemättä. Kankeus ja ne kirotut lihasjumit iskevät välittömästi jos alat löysäilemään.

  Rauhallista ja mukavaa sunnuntai-iltaa ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Paimen, ehtoota sinnekin. Mukavaa, että olet taas linjoilla.

   Poista