Sivut

lauantai 18. toukokuuta 2019

Raparperipiirakkaa

Nyt on uusien raparperien aika. Muutama piirakka on jo tullut tehtyä.




Tämä taisi olla ensimmäinen reilu viikko sitten. Kauramuropohjaan vaniljarahkaa, mausteena kardemummaa ja päälle pehmeitä ja maukkaita raparperin paloja. 




14 kommenttia:

  1. Namm... tykkään kuvausrekvisiitasta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Raparperin lehdestä vain Finskun pöytäliinasta? :)

      Poista
    2. Molemmista, mutta lehti oli varmaan vaan kuvauskäyttöön? Vai keksitkö sille loputtomasta ideavarastostasi jotain muutakin käyttöä? Muuta ku betonointi...

      Poista
    3. Kuvauskäyttöön vain se lehti oli. Ei liene syömäkelpoinenkaan :)

      Ideoita pursuaa nyt noista koivun rungoista, puusouvissa olen ottanut ohuimpia talteen, jos jotain kehittelisin. Luovuus on näköjään loputon suo :D

      Poista
    4. Koivun pinta onkin kaunista!

      Poista
    5. Klapikoneella tutkailin aina kaikki puut, että olisiko tässä jotain "taiteellista" :D Kertyi niitä melkoinen kasa.

      Poista
  2. piirakkasi on herkullisen näköinen. raparperipiirakka on kevään herkkuja kuten nokkosletutkin, mitä meillä tänään syötiin.
    ps voit käyttää raparperinlehtiä villan purettamiseen ja myös värjäämiseen. itse kaivoin toissa viikolla juur ison raparperin ylös ja otin suurimman osan sen juurista kuivumaan kesän värjäyksiä varrten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nokkoslettuja tosiaan voisikin jo tehdä.

      Taitaa nuo värjäämiset jäädä taitavimmille, minä vain katselen kuinka jättiraparperi kasvaa ;)

      Poista
  3. Hyvää se on raparperipiirakkakin :) Tais kerran olla nikseissä, raparperin lehteä voi käyttää peflettinä...koko pyllyn mukaan. Viime vuonna tein raparperistä hilloa, hyvin säilyi jääkaapissakin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaseen olen laittanut raparperin paloja näistä ensimmäisistä. Ne ovat ne makeimmat. Sitten se kasvaa isoksi pensaaksi ja varret ovat käsivarren paksuisia.

      Lehtiä olen käyttänyt betonivaluihin silloin kun sen homman aloitin.

      Poista
  4. Kohtahan minäkin voin raparperia syödä.

    VastaaPoista
  5. Kiitos muistutuksesta :) Namskis, onkin ehkä aika tehdä raparperipiirakkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä ensimmäiset raparperit ovat mietoja maultaan ja siksi niin hyviä. Piirakkaa tekemään vaan.

      Poista