Sivut

perjantai 22. marraskuuta 2019

Puutarhan marraskuu

Puutarhasta on kaikki vihreä kuollut tai talvilevossa. Näkymä on aivan erilainen kuin kesällä. Omalla tavallaan kaikki on kaunista näinkin, nyt nautitaan tästä. Sitten odotellaan lumen armeliasta peitettä ja talven jälkeen heräävää uutta vihreyttä.

Muutamia omenia jää tai jätetään tarkoituksella puihin, linnut käyvät ne kyllä nokkimassa talven aikana.
Pallohortensian kukat pysyvät kuivuttuaan koristeellisina. Toin niitä muutaman sisällekin. 
Sain tällaisen kortin, että terapeuttia en tarvitse, puhun autolleni. Muutama kyydissäni ollut on huomannut, kuinka vastaan Kaunottarelle kun sen ilmoitusjärjestelmä kertoo jotain. Tietäisivätpä kuinka paljon juttelen autolleni kun yksin ajelen. Peruutustutkalle huomautin juuri eilen, että älä piippaa, kyllä minä sen ostoskärryrivin näen. 

Pimeyttä on riittänyt. Kynttilöitä on poltettu. Koti on kuin turvallinen pesä pimeinä aikoina, täällä voi uppoutua lempinojatuoliin hyvä kirjan kanssa.

8 kommenttia:

 1. Marraskuu alkaa olla lopuillaan, varmaan vuoden hankalin kuukausi, ainakin itselleni. Jostain syystä tämä marraskuu on kyllä mennyt nopeasti.

  En yhtään ihmettele, että puhut autollesi. Minä puhun kodilleni, jos ei satu olemaan lainakoiria paikalla. Puhuminen tekee ihmiselle hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu kyllä, että vuosi vuodelta marraskuut ovat hankalampia, SusuPetal. Onneksi todella myös menevät nopeammin.

   No, tunnustan samalla, että puhun myös pihalla linnuille ja naapurin kissoille. Myös naapureille toki, vaikka heitä ei juuri näe kuin kesällä:)

   Poista
 2. Ylimmäinen kuva on rauhallisuudessaan,"karuudessaan" ja kontrastissaan seesteisen kaunis, puhutteleva! Se on jossain, jossain ja me löydämme sen, kevään, kesän... Ja nuo pikkuruiset oranssit auringot hehkuvat houkuttelevina puissa.

  Kortti on mainio: ollaan me vaan omituisia höpöttäjiä, vaan eipähän tule niin paljon sanomista: Sinä autollesi ja minä joskus vähän tuimempaankin sävyyn kodin tietokoneille ym. viuhdoille elektronisille vimpoteille; dialogirikasta kotipesäviikonloppua:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutkin omenapuiden oksia tarkemmin ja siellä ne pienet silmunalut näkyivät, kevättä odottamassa.

   Kodinkoneiden todella tulee puhuttua, tietokoneet saavat ärräpäitä osakseen joskus.

   Kynttilöiden valaisemaan viikonloppua sinullekin!

   Poista
 3. Hämäräpäiviä tässä vietellään, kirjat ja ruoka tärkeimmät...niin ja lämpö :)
  Mulla on konna kuuntelemassa höpötyksiä, ei se paljon kyllä vastaile

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, takassa on tuli.
   Konna on ainakin hyvä kuuntelija :)

   Poista
 4. Mie istuttelin vielä kukkasipuleita ennen reissuunlähtöä :) oli halvalla kaupassa, ja aattelin että vahinko ei ole suuri, jos ne ei kukikaan kesällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun kerkisit, nyt on täällä ainakin maa jo roudassa. Minä en istuttanut tänä syksynä ainuttakaan sipulia.

   Poista