Sivut

tiistai 26. toukokuuta 2020

Huviajelua

Ajeltiin lähikuntien maisemissa ja käytiin mm tutulla Barkholtin taimistolla. Se on meidän vanhimpien (30 vuotiaita) omenapuiden syntymäkoti, muutamia on myöhemmin hankittu/saatu jostain muualta. Omenatarha on laajentunut koko ajan.

Matkalla juotiin omasta termarista kahvit Sääksmäen sillan laivalaiturilla. Oli lämmin kesäinen ilma, vihdoinkin.Sääksmäen silta


Suihkulähteitä Barkholtin taimistolla myynnissä

Vesiaihe puutarhaan olisi minulle mieleen, mutta ei noistakaan mikään sovi meidän puutarhaan, vaikka sinällään kauniita ovat. Tykkäisin enemmän jostain luonnonkivisestä rakennelmasta. Asia jää edelleen hautumaan, sitä onkin kunnolla haudutettu jo vuosikausia. Hätäilemällä tulee vain, niin tiedätte mitä...

Hyvää kesän alkua!


14 kommenttia:

 1. Mie kans aina ihastelen noita kivisuihkulähteitä. jossain oli sellanenki missä tuli valoa samasta reiästä kuin vesi. Jotenkin vain tuntuu, että meän pihalle olis sellanen liian hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo on minustakin liian hienoja tällaiseen luonnon puutarhaan. Veden solinaa olisi niin mukavaa kuunnella.

   Poista
 2. Mun ikuisuushaave on myös se vesiaihe puutarhaan. On edelleen ajtusasteella, enkä ole tehnyt sen hyväksi mitään. Paitsi haaveillut japanilaistyyppisestä puutarhasta, jossa vesi soljuu nätisti ja rauhallisesti jotain luonnonkivillä vuorattua puroa pitkin (jostain johonkin..). Totuus on kuitenkin just nyt tässä silmien alla eli nurmikko keltaisenaan voikukkia. Ihan ok sekin, kun ei enää jaksa niistäkään taistella eroon.

  Ihanaa, kun vihdoin ja viimein on lämmintä! Ainakin tänään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin sanoit Annukka tuon "luonnonkivillä jostain jonnekin", juuri sellainen puro on minullakin mielessä. Mutta ei sitä taida syntyä enää, piha ja nk puutarha ovat luonnonmukaistuneet (hienosti sanottuna) sekä voikukilla, että erilaisella betoni- ja risu'taiteella' :)

   Poista
 3. Huviajelu on ihanaa ja termarikahvit parasta ja kaikkein huipuinta on kun vihdoin on lämmintä!

  Hgin Roihuvuoressa on japanilainen puutarha, jossa vesi tulee jostain ja solisee jonnekin luonnonkivillä. Kaunista! Jos googlaa, löytyy kuvahausta upeita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, SusuPetal, kummasti piristi tuo ajelu.

   Onpa kaunis tuo japanilainen puutarha, siellä olisi mukava joskus käydä. Sitku jne...

   Poista
 4. Ai että sekoisin tuollaisessa kaupassa, es tuo kierteinen kukka-alusta lähtisi heti mukaan.

  VastaaPoista
 5. Hulppea on silta, ei ahista ihmistä sillä!
  Komioita ovat myös nuo lähteet, vaan taitaisivat olla tönkköjä luonnon puutarhan keskellä. Veden solinalla ja virtaavalla vedellä kuin myös aalloilla ja mainingeilla on ihmeellinen rauhoittava, vangitseva ja terapeuttinen vaikutus, ei väsy kuuntelemaan eikä katselemaan...

  Hötkyilemällä ei juu tule kuin, mutta toivottavasti aika tuo ratkaisun.
  Lämmintä on ja luvassa vielä lämpimämpää, kyllä meidän kelpaa ja luonto etenee pikakelauksella. Saapi olla tarkkana, jotta ehtii mukaan ihastelemaan. Aurinkoista viikon jatketta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillasta sai vielä hyvin kuvan tuolta laiturilta kun puissa ei ollut isoja lehtiä.

   Tänään on ollut tosi kesäisen lämmintä, kyllä kelpaa. Niin, ja jos suihkulähde tai vesiputous ei pihaan toteudu, niin veden ääniä voi kuulla muualla. Kaikkea ei voi eikä tarvitse saada.

   Lämpöä ja aurinkoa sinnekin!

   Poista
 6. Minä myös olen ollut huviajelulla katselemassa kevään etenemistä.
  Parasta juuri näissä huvireissuissa on eväät, termarikaffeet, maisemien (vaikka tuttujenkin) näkeminen ja autokeskustelut.
  Mukavaa kesää sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maisemat olivat todellakin yhtäkkiä ryöpsähtäneet vihreiksi, aimarii.
   Tänä keväänä pienikin pyrähdys pois kotimaisemista piristää.

   Kiitos ja tulkoon kesä sinne pohjoiseenkin!

   Poista
 7. Tähän aikaan keväästä onkin mukava ajella maisemia katselemassa. Termarikahvit laiturilla kelpaisi myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on niin kaunista vaalean vihreää lehtipuissa ja maisemat näkyvät hyvin. Sydänkesällä on taas toisenlaista kaunista. Kahvi ja pulla maistuivat ulkona laiturilla tosi hyviltä.

   Poista