Sivut

torstai 21. toukokuuta 2020

Jänis ja juustotorttu


Löysin aimariin blogista hauskan haasteen kun krapukin jäi kesälomalle.

Tehtävänä on käyttää oman sukunimen ensimmäistä kirjainta (minulla se on J) ja vastata tiettyjen otsikkosanojen alle sanalla joka nousee mieleen.

VAATE: Jakkupuku
Töissä se oli tarpeellinen, nyt eläkkellä rivi jakkupukuja odottaa kaapissa kohdalle osuvia juhlavampia tilaisuuksia. Tänä korona-aikana niitä ei ole tarvinnut.


JUOMA: Jäävesi
Oikeastaan mielummin juon veteni ilman jäitä, mutta jääthän sulavat veteen, joten menköön.

PAIKKA: Jerisjärvi
Meinasin laittaa pelkkä järvi. Mutta kun Jerisjärvi ympäristöineen on tullut kovin tutuksi Lapin reissuilla ja siellä voi usein vielä vappuna hiihtää jäällä. Lisäksi siellä on iso avanto, joten parempaa paikkaa ei sieltä päin heti löydy.

RUOKA: Juustotorttu
Ehdoton suosikkini on juustotorttu, sellainen uunissa paistettu, situunan makuinen tai appelsiini-suklaamakuyhdistelmä. Paistetaan ensin aikansa ja sitten nollataan uuni ja annetaan tortun jäähtyä siellä. Näin ei synny repemiä.

ELÄIN: Jänis
Tämä kevät on ollut oikea jäniskevät. Vai tuntuuko se vain siltä, kun nämä lenkkini nyt polven toipumisen takia ovat suuntautuneet metsän laitamille, hiljaisempiin paikkoihin.

TYTÖN NIMI: Jaana
Se nyt tuli ensimmäisenä mieleen.

POJAN NIMI: Jukka
Jukka-nimisiä tunnen useitakin, tässä kylälläkin asuu ainakin kolme.

AMMATTI: Jalkojenhoitaja
Tämä tuli heti mieleen, kun olen miettinyt varaavani aikaa kyseiselle ammattikunnan edustajalle. Kesäksi jalat kuntoon, bikikuntoa en tarvitse koska käytän aina kokouimapukua. Ystäväni tytär, sairaanhoitaja, pitää vastaanottoa erilaisille hoidoille ja niihin kuuluu myös jalkahoito.

KUVAUS HENKILÖSTÄ: Järjestelmällinen
Myönnän heti alkuun, että sellainen olen ollut aikoinaan. Ehkä hieman jo hellittänyt näin eläkkeellä, en liikaa kuitenkaan.

JOKA KODISSA: Jätelajittelu
Toiveajattelua ehkä, mutta laitan tuon sanan kumminkin. Meillä lajitellaan kaikki, kompostoidaan, poltetaan ja viedään keräyksiin.Paistettu juustotorttu, paksu ja mehevä sitruunanmakuinen


Jos kirjaimilla kikkailu innostaa, niin tämän voi vapaasti napata itselleen. Rattoisaa helatorstain jatkoa!


19 kommenttia:

 1. Jänis ja juustotorttu!?? Otsikko sai aivosolut sykkyrälle, mistä ihmeestä päivän repäisy tulee koostumaan;)

  Ja jatko oli hauska muutamin yhtymäkohdin: jakkupuku housumallisena kyllä, jänikset eli rusakot ovat täälläkin pomppineet pitkin-poikin ja Jeris, jossa ollaan aiemmin useina talvina hiihdelty, kesällä vaelleltu, Velho-oopperat kuunneltu ja kerran loppukeväisellä lenkillä kevein vermein ja paljain käsin suihkittu, kun jo loppulumet kirjaimellisesti sulivat pois suksien alta; hienoja maisemia!
  Voihan jänis & juustotorttu: hervotonta helatorstaita & lajittelemisiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Housmallia ovat minukin jakkupukuni pääosin, mutta se J.

   Taidettiin kerran vertaillakin niitä Jeris-kokemuksia, muistelen. Rohkenen polven toipuessa miettiä joko syysaikaan tai sitten ensi keväänä Jeriksen mökille menoa.

   Helatorstain jatkoja sinnekin!

   Poista
 2. Ihanan näköinen juustotorttu, tuon reseptin haluan!

  Jäniksiä on täälläkin näkynyt todella paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal. Reseptin? Apua, se on joka kerta erilainen, mitä mieleen tulee, mutta toki saat yhden version :)

   Poista
  2. No, yleisön pyynnöstä tai siitä huolimatta :D

   Poista
  3. No nyt olisi ohjetta, katso uudempi postaus :)

   Poista
 3. Hauskaa, että nappasit haasteen. OLi myös mielenkiintoista lukea kivoja vastauksiasi.
  Jakkupukuja en aivan osannut yhdistää sinuun blogimaailmasta samani tuntuman perusteella. Jerisjärvestä olet jossain kirjoittanut.
  Joko siellä jänis on vaihtanut kesäasuun? Meidän jänöt vielä suurelta osin valkoisia.
  Jos juustotorttusi ohjeen kirjoitat blogiin, niin mielelläni minäkin sen kopsaisin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työelämässä oli tosiaan erilaset vaatetarpeet kuin nykyään. Mutta onneksi on nyt mahdollisiin juhliin vaatteita, ainakin osa mahtuu vielä :)

   Oravat ja jänikset näyttävät jo ruskeilta täällä.

   Koitan joku kerta laittaa juustotortun ohjeen, itse teen sen aina vähän sen mukaan mitä sattuu olemaan. Tarkkaa ohjetta en noudata.

   Poista
 4. Juustotorttusi maistuis mullekin! Kivat vastaukset muutenkin, itse väsäsin myös omat haasteellisella K:lla alkavat vastaukst.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin lähteä tutkimaan vastauksiasi.

   Lupaan miettiä mitä kaikkea tuohon juustotorttuun laitoin, ja julkaista ohjeen jossain vaiheessa.

   Poista
 5. Jänis on yksi mun toteemieläimistäni. Pupurules!! Tää on kans nähnyt tänä keväänä paljon jäneksiä (kuten lapissa sanotaan), yhdellä pihalla taisi olla viis tai kuus, ikinä niin paljoa kerralla nähnyt täällä cityssä. Pupupopulaatio lienee nousussa.

  VastaaPoista
 6. Voi, tämä oli hauska! Taidanpa osallistua.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vain Der Seidenspinner. Joskus ilmestyy eteen tällaisia ihan hauskoja kyselyjä, saa muotoilla mieleisiään vastauksia:)

   Poista
 7. Kivat J-asiat. Tuostapa tulikin mieleen, että lopulta voisin poistaa jakkupuvut kaapista pölyttymästä. Seitsemän eläkkellä olovuotta on osoittanut, että niitä ei tarvita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seita.
   Ei todellakaan tarvita eläkkeellä enää työaikojen vaatteita. Olen jo vähentänyt omiani niin, että säilytän vain yhden housupuvun juhlia varten ja toisen hautajaisia varten. Onneksi aikoinaan on tullut ostettua ajattomia malleja.

   Poista