Sivut

tiistai 28. heinäkuuta 2020

Liljojen aikaa

Puutarhassa ovat liljat päässeet vauhtiin kukinnassa. Puuliljat kasvattavat vielä vartta ja nuppuja mutta muut pienemmät ovat suurin osa jo kukkimassa.Tässä on vanhin liljapenkkini, 
muistelen, että n 10 vuotta sitten laitoin ensimmäiset liljat kasvamaan


Muita liljoja kukkimassa parhaillaan:


Kuunliljat ovat sitten vielä erikseen. Niihin hullaannuin jo heti tänne muuttaessamme. Niistä tykkään kovasti lehtien kauneuden takia, kukintahan niillä on vaatimaton. Mutta lehtien värit - on valkoreunaista, keltareunaista, vihreäreunaista ja täysin valkeaa (White Feather). Kunhan saan luettelon niistä valmiiksi, niin lupaan julkaista. Kuvaaminen on vielä kesken.

Kevyttä kesäsadetta täällä tänään. Aamu-uinnilla oli hauskaa, tihkusateessa naureskelimme, kun yhden uimarin toi mies uimaan.  Mies totesi rannalta meille järveen, että "olette pähkähullua porukkaa" ja meillä oli hauskaa, totesimme, että ihan totta puhut, mutta mielellämme olemme.  


12 kommenttia:

 1. Sateessa uiminen on ihanaa!

  No, on sinulla aikamoinen valikoima erilaisia liloja, niin upeita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta SusuPetal, sateessa tuntuu jotenkin samettisen pehmeältä järven vesi.
   Liljoja on monenlaisia, sitkeästi ne on pysyneet hengissä vaikka joku varoitteli liljakukoista.

   Poista
 2. Missäs penkissä se Lumivalkoinen, biisistä tuttu Lija on? ;D

  Nuo kuu-versiot on khyyyl ihq! näin entistä teinikieltä käyttääkseni :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumivalkoinen löytyy puuliljoista, mutta ne kukkivat vasta loppukesällä.
   Ruusu ja kirsikkapuukin löytyy, biisiä lainatakseni :D

   Poista
 3. Onpa sulla kauniita liljoja ja vielä lissää kukkia tulossa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Liljoja on kertynyt, nyt päätin jo viime vuonna, että en osta lisää.

   Poista
 4. Mie oon hienosti onnistunu hävittään liljat, unohdin että niitä kasvaa yhdessä penkissä, jonka lupasin tytön myllätä uusiksi. No varjoliljaa kasvaa, se on levinny kivasti. Ja eilen sit kattelin lenkin varrella yhtä keltaista liljaa, joka kukki ihan yksinään ruohikossa, oli kivan näköinen. Pitää vissiin hommata uusia liljoja, on ne niin kauniita...

  Oot sitten kumminki säästäny nuo yhet erikoisen näköiset liljat, joiden piti olla ihan toisenlaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin muistit RH, ne erikoisen väriset liljat on säilyneet vuosia. Muistaakseni niiden piti olla punaisia ja olin pettynyt tuohon väriin. Nyt olen tottunut siihen ja niitä on tullut lisääkin. Kun olen ostanut 10 kpl jotain väriä messuilta niistä halvoista irtomyynneistä, niin aina joukkoon mahtuu pari noita erikoisia. Kumma juttu.

   Minäkin siirsin metsän puolelta jotain keltaista liljaa pihaan, sitä oli melkoinen kasvusto tuolla metsän laidalla. Hyvin se kukkii pihassakin jo alkukesällä.

   Poista
 5. Liljat ovat niin upeita, melkeinpä arvokkaita siinä paikoillaan. Selvisitkö ilman liljakukkoja?
  Tykkään ihan valtavasti myös kuunliljoista. tein mökille metsäpuutarhaa, jonne siirsin kotoa erilaisia kuunliljoja. Pahus kun laitoin niin tiheään, ei sitä vaan ymmärrä, vaikka niistä nyt kokemusta onkin, miten valtavasti ne kasvavat viihtyessään. Täytyy sitten jakaa.
  Kyllä maailmaan "pähkähulluutta" mahtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljoista innostuin tosiaan vasta myöhemmin kun olin kierrellyt puutarhamessuja. Liljakukkoja oli yhtenä vuonna, sain ne nypittyä pois.

   Totta puhut, kuunliljat kasvavat valtavasti kun viihtyvät. Ensin saattaa mennä pari kolme vuotta ja sitten kasvaa isoksi puskaksi. Nyt olen jo oppinut, että pitää jättää iso väli eri lajien välille, muuten joku jää peittoon.

   Niinpä, ja pahempiakin hulluuksia on :)

   Poista
 6. Komea valikoima liljoja. Kauniita ne ovatkin.
  Mitä pidät puutarhasi liljojen liljana?
  Ei kait sateella uiminen hulluutta ole. Kyllä lämminkesäsade ja järvivedessä uinti on ehdottomia kesäriemuja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liljojen lilja on kyllä minulle puulilja Pretty Woman. Se kukkii vasta elo-syyskuussa ja kasvaa yli kaksi metriä pitkäksi, väriltää puhtaan valkoinen.

   Meitä on neljä naista vakituisesti aamu-uinnilla, ja melkein koko kylä tietää, että kun jäät lähtee niin ne menee taas uimaan. Vähän hauskaa hulluutta kyläläisten mielestä :)

   Poista