Sivut

tiistai 30. elokuuta 2022

Visuaalisten taiteiden museo

Viime keväänä avattiin tämä 
LAHDEN VISUAALISTEN TAITEIDEN MUSEO MALVA


Koko ison seinän kokoinen videoesitys


Nämä kuvat ovat  Martin Baas Piiloleikki - näyttelystä. Kävin ystäväni kanssa sen katsomassa. Hyvin erikoinen näyttely mutta todella mielenkiintoinen. Linkin kautta voi lukea enemmän taiteilijasta ja hänen töistään. Eihän noista kuvista toki saa sitä vaikutelmaa mitä videoesityksien, muotojen ja äänien maailma näyttelyssä antoi. Kannattaa käydä kokemassa, jos liikkuu Lahdessa päin, näyttely on avoinna 18. syyskuuta asti.


10 kommenttia:

 1. Vaikuttaa todella uudenoloiselta ja kiinnostavalta, kun on yleensä tottunut lähinnä tauluja tai patsaita ihailemaan. Löysin YouTubesta ko. näyttelystä videopätkän, jossa ikäänkuin peileissä virtaa kohisten vesi, kiehtovaa kuin myös nuo kuvasi mielikuvitusta ruokkivat "häkkyrät" kuin ihmispolot pää pyörällä ja tyhjänä nykymaailman melskeissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäsin sen videopätkän tuohon tekstini loppuun. Siitä saa hyvä kuvan näyttelystä. Se oli kyllä erikoinen kokemus, en moista taidenäyttelyä ole ennen kokenut kun kävelin siellä äänien ja muotojen ja liikkeiden keskellä. Kiitos kommentistasi ja vinkistä YouTubeen, Takkutukka.

   Poista
 2. Kyllä sitä taidetta on sitten monenlaista. On avartavaa käydä näyttelyissä ja OLISI ollut kiva käydä myös eri kaupungeissa tänäkin kesänä, mutta jotenkin lamaantui.
  Videoissa nuo näkyy hienosti, olen ite ollut arka kuvaamaan niitä vidoille, mutta täytyy rohkaistua :)) Kiitos näistäkin vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin on monenlaista taidetta. Tuo näyttely oli kyllä erikoinen. Sinne Malvaan tulee uusia syksyllä, täytyy seurata mitä voisi käydä katsomassa. Ole hyvä vaan, ties vaikka lähtisit joskus kyytiin ja mentäisiin yhdessä.

   Poista
 3. Varmaan mielenkiintoinen näyttely. Muutamassa tämän tapaisessa olen ollut, jotkut ovat olleet hieman ahdistavia, liian paljon virikkeitä ja etenkin vilkkuvia valoja ja kuvia, joista silmäni eivät pidä.
  Videolla olevat ammuvat patsaat olivat hilpeitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ammuvat patsaat olivat pukumiehiä, jotka kilpailivat kumpi on parempi. En minäkään noita kirkkaita valoja olisi voinut katsoa, mutta onneksi kaverilla oli aurinkolasi, niin niillä vilkuilin.

   Poista
 4. Varmasti erikoinen elämys.
  Kurkkasin alkupätkän videolta ja näytti ihan siniseltä laavalta, joka valuu seinää pitkin.

  On noissa teoksissa tekijällä värkkäämistä.

  Itse tykkään tuosta sommitelmasta värikkäitä tuulettimia tai sen tapaisia, jotka voin mielikuvitella pyörimässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan se hieno kokemus, ei mikään tavallinen taidenäyttely. Minä tykkäsin sinisestä valuvasta seinästä, se oli kuin järvi, helppo lähteä pystysuoraan uimaan.

   Poista
 5. Nykyään täytyy kai erota reilusti muista, että tulee nähdyksi ja kuulluksi. Erikoinen näyttely ainakin on.
  Videon katselin, ehkä makuuni liian meluisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Erilaisuus on in, aimarii. Totta, kyllä siellä meteliä oli, mutta siihen tottui siellä itse tilassa jotenkin, kun koko ajan tapahtui.

   Poista