Sivut

sunnuntai 18. helmikuuta 2024

Viikon 8 krapu - Kulkija

Kulkija

Kylällä kulki tummiin vaatteisiin pukeutunut muukalainen. Kukaan ei miestä tuntenut, ihmettelivät vaan kun jopa kesähelteilläkin näkivät kulkijan paksussa takissaan reppu selässään.

Kulkija poikkesi muutaman kerran viikossa järvellä peseytymässä, isolla muovirasialla nosti vettä ja huuhtoi hikiset hiuksensa.

Jotkut varhaiset aamu-uimarit olivat nähneet miehen pulahtavan alasti uimaan. Sopu sijaa antoi ja kaikki mahtuivat hyvin järveen, mies arasti hieman kauempana.

Eräänä loppukesän päivänä kulkijaa ei enää näkynyt. Kylätie oli hiljainen.

Illalla muutamia kylän miehiä oli menossa järvelle kalaan. Päästyään venerantaan, he huomasivat kulkijan makaamassa veneeseen nojaten.

Miehet menivät tutkimaan kulkijaa ja huomasivat tämän olevan korkeassa kuumeessa.

Ambulanssi soitettiin ja muukalainen pääsi hoitoon.


__________________________________________________________________

Viikon 8 krapusanat ovat: kuume, muovirasia, muukalainen

Krapu on oma otsikkosi mukaan luettuna tasan 100 sadan teksti. Viikon krapusanat ilmestyvät sunnuntaisin SusuPetalin blogissa. Laita linkki sinne kommentteihin kun krapusi on valmis.

20 kommenttia:

 1. Mukava avaus sarjasta: miestä eikä tietty naistakaan ei jätetä!
  Paljon on välinpitämättömyyttä nykymaailmassa ilmassa, mutta yllä oleva on oiva osoitus siitä, ettei se kokonaan ole kuollut ja kadonnut. Olisikin hyvä pitää mielessä, että jonain päivänä se avuntarvitsija voin olla minä... Tuumailee: Takkutukka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka.
   Eräänä viime kesän aamuna olin menossa uimaan kun näin miehen nojaavan läheisen venerannan reunimmaiseen veneeseen.
   Pyysin uimareista yhden miehen mukaan ja menimme katsomaan. Mies olikin nainen ja pahasti satuttanut jalkansa, nukahtanut niin, että ei huomannut meitä kulkijoita. Ambulanssi soitettiin ja nainen kiitteli kovasti.

   Poista
 2. Tositarina siis tämän tarinan pohjalla, hieno juttu. Ihmistä ei jätetä, ei todellakaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Susu. Aina vedotaan siihen, että juoppoja ne on, mutta tässäkin tapauksessa oli jalka jäänyt veneen töytäisemäksi ja nainen oli auringossa nukahtanut. Kannattaa kyllä tarkastaa mikä on tilanne ennen kuin viinan syyksi laitetaan.

   Poista
 3. Onneksi henkilöt sai apua niin tarinassa kuin todellisuudessa!

  VastaaPoista
 4. Outo mutta kiehtova muukalainen. Miksi ei riisunut helteelläkään ohuimpiin vaatteisiin? Onneksi sai apua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisikohan ne vaatteet siellä takin alla olleet niin risaisia, AilaKaarina.

   Poista
 5. Kyllähän kaikkia pitäisi auttaa, on vain helpompaa kääntää pää pois. Hienosti tehty Cara!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit. Ajatus on monella se, että kyllä joku muu hoitaa.

   Poista
 6. Ennen "kulkumiehiin" suhtauduttiin hyväksyvämmin (nyt ehkä syystäkin varovaisemmin?); hyvä että inhimillisyyttä tässäkin tapauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se suhtautuminen on muuttunut, pasanen. Ihmiset ovat välinpitämättömiä, tärkeää on vain oma itse, ei välitä jos joku makaa maassa, juoppo se kumminkin on.

   Poista
 7. Hyvä asenne, ei jätetä, vaikka ei tunnetakaan. Ihminen huolehtii toisesta. Niin pitäisi aina olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunpa olisikin, aimarii. Mutta yleensä kuljetaan vain ohi ja jätetään vieras makaamaan, olettaen, että juoppo se on. Entäpäs pakkasella, sehän on heitteillejättö.

   Poista
 8. Niin, kulkijat vaan tuijottaa kännykkäänsä ja menevät ohi. Mutta olen nähnyt monesti kulkiessani, että on auttajia ympärillä jos on joku kaatunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi niin, Emilie. Joskus huomataan avun tarvitsija.

   Poista
 9. Olen varmaan joskus Pöllönkulmalla kertonut Ramista, jonka ohi maalla ajoimme eräänä kesäpäivänä. Hän oli kaatunut polkupyörällä ja kierinyt ojaan, pyörä oli tienpenkalla. Omista "pääkokemuksista" johtuen pakotin Mursun kääntymään ympäri, pysähtymään ja menemään Ramin luo. Katsomaan tarvitseeko hän apua, ambulanssia, mitä on tapahtunut.
  Rami oli ollut kaverilla iltaa istumassa ja saunomassa, oli otettu krapularyyppyä pitkälle iltapäivään ja hän oli kohtuullisessa hutikassa - ja siksipä oli sinne ojaan kierähtänyt (pyörätie olisi ollut toisella puolella...) Mursu auttoi hänet sieltä ojanpohjalta ylös, Rami istahti tienposkeen ja kaivoi pullon taskustaan - joka hänen onnekseen oli muovinen - ja tarjosi siitä huikkaa kiitokseksi Mursulle.
  Rami oli hyvin kiitollinen avusta; ei olisi omin avuin ojasta ylös päässyt ja monta autoa ajoi edellämme ja tuli vastaan - ketään ei hänen vointinsa siellä ojassa kiinnostanut 😢
  Kuinka kauan vaimo olisi häntä odottanut ja mistä vaimo ja ystävät olisi Ramia lähteneet etsimään..

  Tuo autetaanko/eikö auteta, on yksi suuri siihen, etten juurikaan uskalla pidempiä reissuja yksin tehdä - mitä jos Riesa päättää iskeä juuri silloin, enkä saakaan apua: "taas joku juoppo, hyi helvetti". Siitäkin on kokemusta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti teitte Ramille, Pöllö. Näin hän sai turvaa.

   Ymmärrän hyvin, että sinun on hankala Riesan kanssa liikkua, hyvä, että kanssakulkija mukana.

   Poista