Sivut

torstai 28. joulukuuta 2017

Välipäiväkirjoitus


Välipäivä-ALE, välipäivämarkkinat, välipäivätarjoukset, välipäiväturnaus jne. Juhlapyhien välissä olevat päivät ovat saaneet monenlaista kaupallista ja urheilullista merkitystä. Tuo välipäiväturnaus on tuossa meidän kylän koulun kentällä järjestettävä luistelutapahtuma lapsille. Sieltä saisi kuumaa mehua ja makkkaraa. 

Nyt näyttää kyllä siltä, että saman turnauksen voisi järjestää sillä 600 metrin matkalla meiltä koululle, missä kohtaa vaan kylätiellä, niin liukasta on. Ajelin sen aamulla autolla lähtiessäni kauppaan. Kävin heti aamulla varhain Prismassa täydentämässä varastojamme seuraavaa pyhärupeamaa eli vuoden vaihtumista varten. Marketti oli lähes autio ja tyhjä, taisivat lomalaiset ja muut asiakkaat nukkua vielä. Rakettimyynti ja sen jonot olivat puutarhamyymälässä, onneksi. 

Edellinen käynti ko kaupassa meillä olikin viikko sitten, hyvin oli ruokaa varattuna ja vielä runsaasti on jäljelläkin. Eilen tosin leivoin sämpylöitä kun teki tuoretta leipää mieli, eikä pakkasesta otettu tuore vastannut mielihaluja, niin oli leivottava.





Sain valkoisen atsalean lisäksi myös punaisen, nyt kiinnostuneena seuraan kumpi säilyy pitempään hengissä. Joulukuusemme on oikein tuoreen metsän tuoksuinen, on kuin pala metsää olisi sisällä. Amaryllis on komea, siinä oli mukana lappu, että kasvilla on kaksi vartta ja molemmissa 3-4 kukkaa. Ainakin tässä ensin nouseessa varressa on yksi kukka auki ja kolme nuppua, se vaatii jo tukea. 

Ravintolatoiminta linnuille kukoistaa. Tänä talvena suurin joukoin ovat liikkeellä urpiaiset, punatulkut ja mustarastaat. Juotiin äsken päiväkahvit keittiössä ja laskettiin, että ruokailemassa oli mm  9 kpl mustarastasta maassa. Se musta kanatarha puuhailee yleensä kuusiaidan alla ja syöksyy sieltä syömään.

Ai niin, tunnustus tähän perään heti. Sorruin välipäivä-Alen ostoksiin verkossa. Mutta kun halvalla sai ja olin saanut jo kesällä kyseiseen kauppaan lahjakortin, niin laskeskelin, että kun siihen laitan vain hiukan lisää itseltäni, niin saan kolme vaatetta erittäin edullisesti. Lahjakortti oli GS-kauppaan, enkä ole nettiluetteloa tutkailemalla onneksi aiemmin löytänyt sieltä mitään mieluista. Ne vaatteet ovat vähän liian kirjavia makuuni. Nyt sattui löytymään oivallisia mustavalkoisia.


Vuoden viimeisiä päiviä on jäljellä enää muutama ja sitten sen naapureiden ja muiden kyläläisten tulitusräiskeen kautta siirrytään jo vuoteen 2018. Vuodet kuluvat tosi nopeasti.







20 kommenttia:

  1. Mulla on täällä meneillään välimallin työpäivät :). Olen ikäänkuin töissä, mutta osan aikaa käytän luoviin taukoihin, köhköh, ja käyn täällä kurkkimassa.

    Leppoisia loppuvuoden päiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka, hyvää loppuvuotta ja tulevaa sellaista sinullekin!

      Älä anna työnteon häiritä blogi-elämää :)

      Poista
  2. Oi ja mie tykkään Gudrun Sjödenistä just sen kirjavuuden takia ♥ hinnat vaan ei oo mua varten ollenkaan. Jossain pop-up-myymälässä ennen joulua katoin, että paljon sekalaisia kirpputorikaman näköisiä vaaterepluja oli telineillä, ja hintakyltti että 25 euroa kappale. En ollut uskoa silmiäni. Just taannoin oli täälläkin puhetta siitä, miten ihmiset höynäytetään luulemaan, että on halpaa. No eipä ollu ketään kiinnostunutta vaatteita kattomassakaan. Löysin siitä kaupasta jouluisia keittiöpyyhkeitä, joita olisin voinut sopuhintaan ostaa, mutta kaheksan euroa pari oli liikaa mulle.

    No nämä korvikset ostin välipäiväalesta, kun löytyi mieluiset. Näillä mennään seuraavat kymmenen vuotta. Vuodet todellakin kuluu nopeasti...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvasin, että sinä olet GS-ihminen, ne värit sopivat hiuksiisi kauniisti.

      Minulla oli sinne satasen lahjakortti ja nyt oli eilen päivän alessa 70% alennusta, niin sain 2 tunikaa ja yhden mekon vain reilun kympin itse maksamalla. Yhden sinisen ja kaksi mustavalkoista. Lahjakortti piti käyttää tammikuun loppuun mennessä.

      Ale-myynneissä en muuten aio käydä, niissä on juuri noita kirppiskamojen näköisiä myynnissä.

      Poista
    2. Joo, tuntuu että ne pistää kunnon vaatteet piiloon alennusmyyntien ajaksi...

      Poista
    3. Niinhän ne kuulemma tekee. Alen ajaksi tilataan rekallinen joitain vanhoja lumppuja.

      Poista
  3. Minä myös tykkään kovasti GS:n värikkäistä vaatteista, olen täysin luopunut mustasta, ja huomaan, että se piristää mieltäni. Niin erilaisia me ihmiset olemme, ja hyvä niin!

    Minä tein välipäiväkaatumisen, mutta ei sattunut paljoa, takapuoleen vähän. Olen ollut viime lauantaista saakka sisällä, kun oon ollut niin kipeä. Tänään ekaa kertaa ulkona käymässä, ja oli kyllä todella liukasta, joka paikassa. Hiekoitushiekkakin on koko kaupungista loppu! Meillä sentään on viime talvelta jäänyt varastoon, niin ei tarvitse omalla pihalla liukastella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tylsäähän se olisi jos kaikki tykkäisi samanlaisilta vaatteista. Minulla on IT-hommia tuonne GS-porukoille ja saan sitten lahjakortteja joskus. Ennen olen ne antanut pois, nyt löysin selkeälinjaiset vaatteet alesta ja niistä tykkäsin.

      Nyt onkin tosi liukasta täälläkin.

      Paranemista Sinulle Aila!

      Poista
  4. Tuli ieleen Sulo Vileen ja Tankki täyteen;D Vuodet vierii, pääasia ettei valu hukkaan. PAitsi valuuko hukan vuodet? Hmm...Hyvää välipäivänviettoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulo Vilen kävi kyllä minullakin mielessä kun halvalla sai :)

      Minusta tuntuu, että ainakin osa vuosista valuu mustaan aukkoon.

      Poista
  5. Mullaki ois pari ale asiaa mielessä, ei kyllä mitään kiinnostusta oo mennä kauppoihin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas kommenttisi meni roskapostin kautta. Mitä tuo bloggeri oikein hylkii sinua, argh!

      Ei noihin ale-kauppoihin jaksa mennä, netistä sain mitä tarvitsin.

      Poista
    2. Joo, heti nakkasi pihalle, kun kirjauduin ulos! Kokeillaas taas :)

      Poista
    3. Nyt pääsi kommenttisi suoraan tänne, hienoa!

      Poista
  6. GS:n vaatteet ei oikein iske. Yhden puseron olen saanut joskus ja sekin jäi käyttämättä. Joillekin ne vaatteet sopii tosi hyvin, mun päällä näyttävät kauheilta :)

    Vaikken ole ollut kovin kiltti, j-pukki yllätti mut Haltin nastakengillä. Innostuin niillä tietysti liikaa lenkkeilemään. Nyt on polvi turvoksissa ja kipeä niinkus kokemuksesta tiedät. Onneksi sain olla töissä "puhelintyttönä". Vuodet vierii ja paikat lahoo, mutta eteenpäin yritetään mennä ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama juttu, ei iske ne GS:n vaatteet. Nyt olin pakotettu ostamaan jotain muutakin kuin huivin, kun oli se lahjakortti käytettävä. Sattumalta klikkasin sen ale-mainoksen auki ja kun huomasin hinnat, niin ajattelin, että nyt tarvin tunikan tai pari ja käytän sen kortin pois.

      Tunnistan kyllä polviasian. Romuttamolle joudutaan kohta, mutta vasta väkisin vietynä :) Minulla jäi se selkäkipu ja se tule ajoittain juuri kun tuolla liukkailla koitan varoa ja selkä jännittyy väärin. Pitänee katsoakin noita Haltin kenkiä, olen tutkaillut niitä piikkikenkiä, nyt minulla on vaan ne irrotettavat piikkiläpyskät.
      "
      Ihana homma, "puhelintyttö", sait siis lirkutella puhelimessa :D :D

      Poista
    2. Ilmoittaudun polviklubiin, molemmista leikattu nivelsiteet, kyllä tietää milloin ilmanpaine laskee. Toinen on nyt kipuillut tasaiseen vuoden, kai sitä lekurille pitäis näyttää, joskin luulen että ensi vuodelle uhoamani pyöräily ja sitä kautta painonputoaminen auttaa asiaan aika lailla, on ehken 7-10 kiloa liikaa. Ja sille polvelle kuitenkaan mitään tehdä.

      Poista
    3. Toivotan sinut tervetulleeksi polviklubiin, vaikka tämä ei mikään miellyttävä klubi olekaan. Itselläni on vasen polvi tähystyksessä korjattu ja nyt riesana oikea polvi. Se on murtunut kaksi kertaa elämän varrella ja nyt siinä on jo nivelrikkoa. Saan apua joskus kortisonipiikistä, nyt menee särkylääkettä melkoisesti. Juu, ei sille mitään muuta tehdä, kaksi eri ortopedia on sanonut, että kun pystyy kävelemään niin ei kannata tehdä mitään operaatioita. Olkoon.

      Pyöräilemään en montaa sataa metriä pysty, vesijuoksu järvessä kesällä on minun lajini ja avanto talvella. Kävelylenkkejä särkylääkkeitten avulla toki.

      Poista
    4. Polvivaivainen minäkin. Mutta lääkäri vain patistaa liikkumaan ja liikkumaan. Kortisonia onneksi luvattiin maks. 3 kertaa vuodessa, jos haluan.
      Naapurinrouvalla, joka on minua nuorempi, on kummassakin polvessa tekonivel, mutta minua kauhistuttaa sellainenkin.

      Kaikkea hyvää ensi vuoteen.

      PS. Poistin viimeisen kirjoitukseni,jos ihmettelet. Tuntui, etten osannut sanoa siinä oikein sitä, mitä halusin sanoa.

      Poista
    5. Niinhän ne patistaa liikkumaan. Joskus on vain niin kipeä, sekä polvi että muut vaivat, että edes kävelylle ei voi mennä. Ja minuakin kauhistuttaa tekonivelet. Toivoisin vain tähystyksessä puhdistusta, jolla tuo vasen polvikin tuli kuntoon. Mutta sitä ei tehdä ja se harmittaa.

      Minä kyllä sain kiinni ajatuksesta siinä kirjoituksessasi, ehkäpä juuri siksi on ollaan samaa ikäluokkaa. Samanlaisia mietteitä kulkee päässä. Mutta ymmärrän kyllä jos et halua sitä pitää julkisena.

      Ensi vuodelle sinullekin Risa kaikkkea hyvää ja toivotaan, että ei tule ainakaan lisää vaivoja!

      Poista