Sivut

keskiviikko 7. helmikuuta 2018

Auki revitty kaupunki


Paljon on nykyään Treella kaivausta, tietöitä, rakennustoimintaa, purkutaloja ja parkkipaikkapulaa. Koko kaupunki on kaivettu auki. Milloinkahan sortuu koko keskusta Kiinaan asti. 


Yritin päästä tuolta oikealta puolelta vasemmalle, Stokkalle

Olin mammografiaan menossa ja koska olin kaivaus- ja rakennustilanteen tiennyt, varasin reilusti aikaa. Sain auton aseman parkkitaloon ja päätin pistäytyä (hehee) Stokkalla herkkuosastolla. Sehän on muuttunut S-kaupaksi, joten bonuksiakin oli luvassa. En muista koska olen viimeksi siellä käynyt. No pääsin sinne lopulta kaikien työkoneitten keskeltä mutta kauan en joutanut olemaan kun oli suunnistettava takaisin Terveystalolle päin, että ehdin ajoissa yhteiskunnan tarjoamaan kuvaukseen.


Ensin piti odottaa 4 kpl busseja ja muutama taksi

Tuossa kuvan paikassa ei ole nykyään liikennevaloja koska työmaa siirtyy koko ajan. Lumisten möykkyjen yli jalankulkijat, myös minä, hypimme Hämeenkadun yli noiden rauta-aitojen välissä. Tässä siis kaivetaan tulevalle ratikalle tilaa. Taustalla rautatieasema. Koko kaupungin halkova Hämeenkatu on samanlainen ja työt jatkuvat vielä parhaillaan itään Sammonkadulle ja Teiskontielle, sekä etelään Hervannan valtaväylälle.

Lisäksi rakenteilla on se kuuluisa areena, Ratinan ostoskeskus ja rantatunnelin liittymätkin ovat vielä kesken. Ja mitähän vielä unohdin. Mistään ilmansuunasta ei pääse suoraan lähellekään keskustaa. Eikä siinä mitään, mutta kun lähimpään parkkiin on aina kilometri sieltä minne on asioille menossa, niin alkaa olla vähissä kyseisessä kaupungissa asioinnit.

Paikallislehtien ja Aamulehdenkin yleisönosastot ovat täynnä valitusta siitä, kuinka naapurikunnista ei haluta enää ostohalukkaita ihmisiä Treelle, kun mistään ei pääse kunnolla ja tilanne vielä vaihtuu viikoittain. Työmaat edistyvät ja koneet siirtyvät.

Huvitti kun kuulin ja näin itsekin, että Treen kaupunki oli teettänyt TV-mainoksen: "tule ostoskeskustaan", Simo Frangenin äänellä. Se mainos herätti lähes raivon lukijan palstoilla eri julkaisuissa. Nyttemmin en ole sitä havainnut, tosin katson Tv:tä hyvin harvoin. Nauhoitan pilvipalveluun haluamani ohjelmat ja kelaan mainokset ohi.

Kohta kelaan koko Tampereen ohi.

12 kommenttia:

 1. Mullekin tuli ilmoitus, että tänä vuonna kutsutaan mammografiaan. Ihan varmasti menen, nykyisin se on helpompaakin kuin ennen leikkausta.

  Onneksi ei juuri tarvi Tampereella käydä, näyttää ja kuulostaa kaamealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mammografiaan todellakin kannattaa mennä.

   Helpoin tapa on meiltäkin ajaa liitymäparkkiin ja sieltä bussilla Treelle. Mutta kaikki tavarat pitäisi raahata bussilla jäätävässä säässä, joten katson kesällä jos kokeilen liitymäparkkia.

   Poista
 2. Eipähän kuvistasi tunnista Mansea entisekseen. Tuollaisella reissulla kun käy, ei tarvitse erikseen survivalia harrastella... Mainoksen ajoittamisessa lienee tarkistamisen varaa, mutta mammorgafia on asiallinen toimenpide. Rennompaa illansuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se mainos oli tehty juuri siksi, kun keskustan kaupat valittivat asiakaskatoa. Lieneekö tehonnut, enpä usko.

   Tre on kyllä nyt kuin ydinvoimalan rakennustyömaa.

   Kiitos Takkutukka, mukavaa loppuviikkoa!

   Poista
 3. Voi voi, toivottavasti joskus vielä olisi selkeämpi tuokin Hämeenkatu. Vallan liikuttavat nuo valokoristeet tuolla roikkumassa. En ole päässyt sitten marraskuun käymään, mutta nyt on tarkoitus helmi-maaliskuussa piipahtaa siellä.
  Ei se ihme kun autoilijat(ja bussien kuljettajat) hermostuvat ja moni tuttu on sanonut ettei edes bussilla menisi keskustaan jos ei ole pakko. Henkilöautolla joutuu todella kiertämään koko paikan.
  Jostain syystä sinne kuitenkin vielä haaveilen muuttavani :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se rakentaminen vielä kestää ennen kuin Hämeenkadun ja muiden katujen ratikkalinjat ovat valmiit. Keskustaan ei tosiaan mielellään nyt mene. Monet pikkukaupat ovat lopettaneet toimintansa, kun asiakkaista ei ole.

   Muutenhan tuo Tampere on kiva kaupunki, joten tervetuloa vaan tänne Pirkanmaalle jos siihen ratkaisuun päädyt!

   Poista
 4. Täällä on kesät katujen kaivausaikaa, jos putki paukahtaa poikki sillon se on tehtävä vuodenajasta riippumatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensähän noita kaivauksia kesällä tehdäänkin, mutta nyt on tuolla Treella niin paljon rakentamista, että menisi ainakin kymmenen vuotta pelkillä kesillä :) On pakko rakentaa koko ajan.

   Nyt alkoi vielä Hämeensillan remontti, vain toinen kaista käytössä. Huh.

   Poista
 5. Meillä oli pari vuotta sitten kaupunki tuon näköinen ja silloin tuli mietittyä jokainen liike auton kanssa. Yleensä liikuin fillarilla tai bussilla. Isommat ostokset suoritin jossain kaupungin ulkopuolella.
  Kaikkein pahinta se on tosiaan yrittäjille, jotka joutuvat pakosta kärsimään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi me voimme asioida omassa kunnassamme kauppa-, kirjasto- ja apteekkiasiat tai muualla kauempana Treesta. Jotkut asiat on pakko kuitenkin hoitaa Treella.

   Todella hankalaa tuo on Hämeenkadun ja koko keskustan pikkuliikkeille, niillä on muutenkin ollut hankalaa tavaratalojen kupeessa.

   Poista
 6. Ilmaiset joukkoseulonnat ovat parasta!

  Huh enpä haluaisi tuolla ajaa, aika saman näköistä kuin Hgissä, jossa koko keskusta on aina auki, mielestäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuosta henkilöautolla saa ajaakaan,koko Hämeenkatu on vain busseille ja takseille.

   Tampereella on jotenkin sekoiltu noitten rakentamisten kanssa. Nyt valittavat rahapulaa ja miettivät mistä säästetään. Olisi kannattanut miettiä jo ennen rantatunnelia, ratikkaa, kauppakeskuksia, areenaa, Hämeensillan korjausta, uusia torneja ym ym.

   Poista