Sivut

keskiviikko 21. helmikuuta 2018

Lumimuodostelmia pakkaspuutarhassa


Pakkanen on kovettanut lumimöykkyjä puiden päälle ja oksille. Omenapuiden oksilla roikkuu kovia lumipallukoita ja kuusiaita näyttää siltä, että jättiläinen on pursottanut kermavaahtoa ja se on jäätynyt paikoilleen.
Valkoiset käärmeet kiemurtelevat oksilla.Aurinko on paistanut joka päivä aamusta iltaan. Mutta aamuiset parinkymmenen asteen rajaa hipovat pakkaslukemat ovat saaneet meidät sitkeimmätkin (paitsi mieheni, hän on hiihtänyt useina aamuina) aamulenkkeilijät miettimään lenkin siirtämistä iltapäivään. Eilen ja tänään kävin iltapäivälenkillä ja aivan selvästi selkää lämmitti aurinko. Kasvoihin kävi tänään pieni viima. Tätä pakkaskautta on ennustusten mukaan ainakin helmikuun loppuun saakka, joten onhan se mietittävä mihin aikaan päivästä ulkoilee, sisällä ei viikkotolkulla voi olla.

Minä kaivoin jo esille entisten pakkastalvien varusteen, naamarihupun, jossa on vain pieni aukko kasvoissa. Sen päälle laitan aina vielä pipon. Peilipintaiset aurinkolasit päähän ja voisin hyvin kokeilla ryöstää pankin. Lähimpään pankkiin on 11 km matkaa, se on kirkolla, eikä sekään ole auki kuin ajanvarauksella. Soitan siis ja pyydän varaamaan ajan ryöstöä varten.28 kommenttia:

 1. Toivottavasti soitto onnistuu sinne pankkiin. Voihan olla, että soittamiseenkin on varattava aika jostain...:D

  Aurinko todellakin lämmittää. Kohta täyttyy varmaan vetää aurinkorasvaa naamaan. Onneksi on ollut tyyntä, niin aamuisin ei ole päässyt pahasti jäätymään.

  Täällä on samanlainen eläimistö kuin siellä! Ranteenpaksuisia matelijoita puut täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netistä varmaan varataan puhelinaika :)

   Erikoinen talvi kun lumisia matelijoita on puut täynnä.

   Poista
 2. Upeat kuvat luonnon ihmeellisestä taidenäyttelystä! Ihastuttavien lumikäärmeiden sijaan meillä on ilmestynyt rivi enkelinkuvia puhtaalle hangelle; josko sittenkin olisi syytä tarkistaa...

  Jep: se on nyt tälläisellä urautuneella aamutoimijalla rytminvaihdoksen paikka, onneksi ei rytminsiirron tällä kertaa. Olen myös harkinnut kommandopipoa. Kasvovoiteessakin on suojakerroin noin naamioväriksi, joten mahtuukos siihen ryöstöporukkaasi yksi lisärosmo, edellyttäen, jotta aikavarauksesi toimii??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porukkaan mahtuu toki aina kunnon ammattilainen :)

   Ei se tosiaan ole sama se iltapäivälenkki, kyllä aamun ulkoilu olisi paras. Mutta minkäs teet.

   Poista
 3. Täh, onko oikeasti olemassa pankki, joka on auki ajanvarauksella? :-O
  Vai oliko se vain vitsi?

  Olen ihaillut niin monien kuvissa noita paksuja lumipursotteita puiden ja aitojen päällä. Kaunista! Kuvissa ei näytä edes kylmältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se Katri ollut valitettavasti vitsi. Kirkolla on kolmen eri ryhmittymän pankit. Kaksi on auki muutaman tunnin päivässä. Yksi oli vielä viime vuonna parina päivänä viikossa pari tuntia, mutta vuoden alusta vain ajanvauksella pääset pankkiin sisälle. Seinästä saa rahaa, mutta esim meidän kylän kaikilla vanhukselle ei ole pankkikorttia.

   Kaupungissa toki ko ryhmän pankkiin pääsee päivittäin, mutta sinne on pidempi matka.

   Kuvissa ei tosiaan näytä kylmältä mutta voin vakuuttaa, että kylmää on. Kasvoihin käy viima aukeilla paikoilla.

   Poista
 4. Haha, haluaisinpa nähdä puhelinhenkilön ilmeen, kun soittaisit että "päivää, haluaisin varata ajan pankkiryöstöä varten - sopisiko ensi viikolla joku päivä?"

  Mulla jäi tänään lenkki välistä. Vähäisiäpä ne mun lenkkeilyt on sinun liikkumiseen verrattuna, mutta yrittäny aina mennä. Piti mennä tänään ilman koiria, mutta sitten tuli taas muuta tekemistä ja se jäi ja sit pitikin jo mennä saunaan. Hieno tähtitaivas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, tai jos vaan varasi ajan rahanhakemista varten, eikä kertoisi millä tavalla hakee :)

   Kyllä niitä välipäiviä minullekin jää, kun on puoli päivää asioilla, niin ei jaksa enää puristautua pakkaseen. Yritän pitää huolen, että 3-4 lenkkiä viikossa tulee noita pitempiä. Pieniä sitten lisäksi tässä ihan naapurustossa.

   Poista
 5. Ihana, oikea talvi!!!!
  Haa, tuli mieleen että löysin joku vuosi sitten pankkiryöstöpipon, nythän sille on käyttöä, täytyy penkoa se jostain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta Sus', saatiin vihdoin kunnon talvi.

   Etsi pipo, niin pääset meidän jengiin mukaan, Takkutukka jo ilmoittautui :)

   Poista
  2. Saanks mä ajaa pakoautoo? Mulla on Mustang v-8 v-68 remmiahtimella... Aouuuuuu, ja pako sujuu;D

   Poista
  3. Kyllähän me pakokuski tarvitaan ja tuo autosi on kyllä hyvä siihen tarkoitukseen. Mustangilla ajetaan sitten kyläteitä niin, että kivet sinkoilevat :)


   Poista
 6. No nyt taitaa olla kunnon talvikelit koko Suomessa. Kommandohuppu-pipoyhdistelmä on täälläkin todettu hyväksi pakkaspäähineeksi. Ainut ongelma on silmälasien jäätyminen. Siihen en ole keksinyt ratkaisua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On talvi tosiaan, tänä aamuna on -23 C. Minulla ei ole silämälaseja, joten niiden ongelmilta säästyn. Kirkkaus pakottaa käyttämään aurinkolaseja, muuten saan migreenin.

   Poista
 7. Lumisen kaunista! Sinun on aikaa varattaessa varmistettava, että pankissa on paljon rahaa..noloa kantaa pikku hiluja...tai mummojen rahoja :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitkästä aikaa on kunnon lumitalvi.

   Ongelma on juuri siinä, että nykyään pankeissa ei ole rahaa: pitää vielä miettiä sitä ryöstösuunnitelmaa :)

   Poista
 8. Hehhee :D. Toi oliskin ihan superia. Eikähän pankkiryöstö varmaan olis edes rikos, jos kerran on ohjeiden mukaan varannut ajan ennakkoon :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Ongelma on vaan se mitä tuossa yllä Lissukalle kirjoitin, että pankeissa ei ole rahaa :)

   Poista
  2. Ei ole rahattomuus ongelma, pakotetaan ne tekemään tilisiirto Nalle Wahlruussin tililtä meidän tilille cayman-sarille, mistä ne rahat taas siirtyy muutaman pankin kautta jonnekin missä joku nostaa tilin tyhjäksi.
   Sit vähän kierrätetään jonkun firm,an kautta ja pestään rahat ja palautetaan ne ulkomaan sukulaisen perintönä meille itsekullekin, maklsetaan vielä piruillessamme perintöveroa niin valtiokin saa osuuden rahoista. Vain Nalle kärsii mut otetaan siltä vaan sen verrran kun hän on saanut maataloustukia, tehdään ns suora tulonsiirto rikkaalta köyhille.
   ;DD Sounds like a plan?

   Poista
  3. Sopii mulle, Nalle ei muutaman millin menetystä edes huomaa :)

   Alan heti tehdä tilisiirtojen suunnitelmia ja perustaa yrityksiä. Verottajalle ilmoitetaan sitten vain murto-osa, olen sitä jo tarpeeksi ruokkinut.

   Poista
 9. Ihana talvi, minä tykkään! Ja tosiaan nyt iltapäivisin aurinko kyllä lämmittää. Meillä on täällä järven jäällä napakelkka, eikä meidän tytöt olleet koskaan edes nähneet semmoista, niin toki eilen mentiin kokeilemaan (minä en kyytiin mennyt mutta likat meni tietysti). Siinä oli niin ihanan lämmintä kun aurinko paistoi! Tehtiin vielä melko pitkä lenkki joen rantaan sorsia ruokkimaan. Olen niin iloinen, kun auringon tullessa näkyviin jopa minä piristyn ja jaksan pidempiä lenkkejä!

  Tänä aamuna oli -26 astetta, hui, mutta nyt lähes puolenpäivän aikaan enää -12. Kohta taas ulos!

  Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Napakelkka tuo lapsuusmuistoja mieleen!

   Kyllä auringolla on ihmeellinen voima. Tänään on kyllä tosi kylmää, meillä on vieläkin -15 C nyt puolen päivän aikaan.

   Aurinkoa ja iloa sinunkin viikonloppuusi!

   Poista
 10. Samoja käärmeitä ihailin eilen. Ovatkin ainoat sellaiset, joita voin edes katsoa. Hrr.. puistattaa jo ajatuskin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama täällä, moiset otukset kammottavat elävinä. Onneksi nuo lumiset ovat vaarattomia.

   Poista
 11. Onneksi aurinko alkaa jo hieman lämmittää. Pakkaslumi on kyllä kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on ja kirkasta. Tänään oli aurinko kotimatkalla selän takana ja mustaan takkiin tuntui tosi lämpimältä. Mennessä kyllä viima kävi kasvoihin.

   Poista
 12. Inhoan talvea, joten liityn ryöstöjengiinne. Sitten lennähdetään Balille siivoamaan rantoja muoviroskasta. Huvi & hyöty nääs ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakkaset alkavatkin jo pänniä, joten ei kun menoksi😎

   Poista