Sivut

perjantai 27. huhtikuuta 2018

Metallinhohtoinen punainenTapahtuu autotallissa.

Husqvarna: Herätys, kello on jo vaikka ja mitä!
Citroen: Äläs höpise siellä hyllyllä, kello on vasta puoli seitsemän.

H: Niin niin, mutta kuulen jo kolinaa yläkerrasta, siellä on jo isäntä tietokoneen ääressä.
C: Ei se sinua vielä tarvitse, eihän ruohokaan vielä kasva, vasta on huhtikuu. Anna minun nukkua vielä. Emäntä nukkuu päärakennuksessa eikä tarvitse minua aikoihin. Ihanaa.

Pari tuntia myöhemmin:

H: Jokos nyt saa arvon Kaunotarta puhutella?
C: Okei, näyttää aurinkokin heränneen, ikkunasta näkyy kaunis päivä. Näetkö miten kylkeni kiiltävät kauniisti? Pojat siellä kylpylässä vahasivat ja kiillottivat minut. Anteeksi nyt, mutta sinusta kyllä näkee, että olet aika vanha ja kylpyä et ole nähnyt aikoihin.
H: Onhan siinä kuraa jo sullakin nokassa.
C: No on kai kun täällä korvessa on tiet vielä juhannuksenakin märkiä.

       


H: Meidän  piti tehdä se juttu siihen blogiin, muistatko?
C: Ai niin, no mistä jutellaan? Ja suu tukkoon sitten heti jos emäntä tulee, sehän pitää minua kahjona jos kuulee, että ruohonleikkurin kanssa puhun. Höh.

H: Kumpi meistä on hyödyllisempi tässä taloudessa? Ei saisi ruohoa leikattua ilman minua. Lähes kymmenen vuotta olen palvellut ja joka kesä olen ollut ahkerassa käytössä.
C: Eihän tuo nyt ole mitään, minua tarvitaan lähes päivittäin, ympäri vuoden kaiken lisäksi. Kuskaan talouteen ruokaa, kirjoja, lääkkeitä ja kaikkea muuta tarvittavaa. Jos nyt ruoho kasvaa, niin mitäs tuosta. Sitä paitsi onhan tuossa ylähyllyllä sinun edeltäjäsi, molemmat.

H: Ai nuo, Käsikäyttö ja Sähkäri, ne on vanhoja, ei niitä enää käytetä. Isäntä ei raaski heittää mitään pois.
C: Äläs sano, itse olit kuulemma pari vuotta siten huollossa ja sen aikana isäntä leikkasi nurmikkoa sähkökäyttöisellä.
H: Mistäs tiedät? Sinähän tulit tänne vasta viime kesänä.
C: Pikkukoneet lauloi.

H: Oletko muuten huomannut tuolla nurkassa pressun alla olevan nelijalkaisen koneen? Mikä se oikein on? Se ilmestyi vuosi sitten tuonne.

Jaa mää vai, kuuluu möreä ääni nurkasta. Mää olen Klapikone. Ja muuten voin sanoa, että vaikka toi Kaunotar on emännän suosikki, niin kyllä se suorastaan tanssi kun se minua ensi kertaa testaili vuosi sitten. Että tarpeellinen olen, voitte olla siitä varmoja. Kuulin juuri sivukorvalla kun puhuivat, että taas on 15 mottia tulossa koivua ja mä pääsen hommiin kun isäntä on ensin ne moottorisahalla pätkinyt. Missäs muuten moottorisahat on?

H: Vai klapikone, no kaikkea ne keksii, en oo ikänä kuullukaan. Moottorisahat olen nähnyt tuolla vajan puolella kun minuun lisättiin bensaa.

C: Herttinen sentään, puhuuko toi Klapikonekin?
K: Ei olisi teistä kummastakaan mottikaupalla klapeja tekemään, toinen vaan ajaa leppoisasti nurmikolla ja toinen heittää vähän pitempää keikkaa. Te ette työnteosta tiedä mitään.

C: Niin, katsos Klapikone, ne on työläiset erikseen, me ranskattaret emme tee muuta kuin palvelemme emäntää. Mulle tärkeintä on emännän hyvä olo.
Metallinhohtoinen punainen-juttu liityy sarjaan:

Sus’-kirjoitushaaste:  Valitse jotkin esineet jotka käyvät keskustelua käyttötarkoitusta/esineen luonnetta  unohtamatta ja laita otsikoksi jokin adjektiivi. Itse valitsen keittiöaseet, voi siis käyttää työkaluja, autoja ym.

28 kommenttia:

 1. Kirjoitin tämän jo kertaalleen mutta näköjään hävisi bittiavaruuteen:O
  Siis aivan loistava vastaus haasteeseen!! Nauroin monta kertaa ääneen, todella upea tarina=) Kymmenen pistettä ja käpälämerkki <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sus'.
   Vien käpälämerkin autotalliin seinälle, niin saavat asianosaiset ihailla sitä :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa.
   Pitää välillä tulla sisälle kirjoittelemaan kun kädet on koivunrisujen riipimisestä haavoilla. Eikä toi into vaan laannu. Diagnoosi, kiitos?

   Poista
  2. Diagnoosi taitaa olla kevät-tauti :D

   Poista
  3. Kiitos tiedosta, onneksi ei sen harvinaisempi vika :)

   Poista
 3. Matemaattisena ja black jackistä innoissasi olevana saattaisit pitää tästä 2248 -pelistä..koukuttava;)
  http://pelikone.fi/pelit/aivopahkinat/2248/17909

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitihän sitä käydä kokeilemassa. Ihan ok, tavallisista tietokonepeistä en tykkää, tämä voisi koukuttaa, jos jatkaisin.

   Poista
  2. jaksan pelata siihen asti kun alkaa tulla 8k tai 16k mut sit alkaa adhd kyllästrymään;D mut silti kiva löytö, piristää päätä kun laskeskelee ja tekee kuvioita, stimuloi joitain aivon kohtia ihan selvästi.

   Poista
  3. Näitä ruutuja tulee tuijotettua niin paljon muutenkin, että jätän pelit väliin. Mutta kasinolle, ah, älkää mua päästäkö :)

   Poista
  4. Ihan hypoteettisesti, mitä peliä pelaisit?

   Poista
  5. No Black Jack on tietty aina hyvä tai sitten tämä on hyvä: Dynamic Poker Pro. Oletko kokeillut?

   Töissä pelattiin joskus miesten kanssa pokeria. Olin tietty ainoa nainen. Aluksi ne pikkasen ihmetteli mun taitoja. Kerroin, että täti opetti kortin peluun kun olin 3-vuotias. Osasin pelat kortteja naapurin poikien kanssa ennen kuin opin lukemaan 5-vuotiaana.

   Poista
 4. Hieno tarina, oikein voin kuvitella erilaiset äänet jutustelemassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissukka. On se omituista mitä autotallissakin tapahtuu kun itse ei ole paikalla :D

   Poista
 5. Meillähän on ollu täällä piilevä lahjakkuus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnustan, että olen treenannut pakinoiden kirjoittamista. Töissä ilmestyi Compost-niminen lehti ja mun pakina oli siinä joka kuukausi, muistaakseni lähes kymmenen vuotta.

   Poista
  2. No se sellittää tekstien sujuvuuden. Sun luovuudella kun on tekniikka hallussa niin sieltähän voi tulla mitä tahansa=)

   Poista
 6. H & C ja vähän Carakin: kiitokset makioista nauruista! Yrmyilevä ja itsetehostusta harrastava klapikone on mainio, sympatiat kerää luotettava huruttelija hra Husqvarna.
  Muodikkaan sävyisen punaposken, nti - oletan - C:n puolestaan kuulen selkeästi hyräilevän: "Kurvissa mennään varovasti, ettei kaatuis kallis lasti; suoralla mennään, suoralla mennään, suoralla mennään lujjaa juu... Hauskaa ja toimeliasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neitihän se nuori C vielä on, kysyntää on toki ollut :)

   Kiitos Takkutukka, rattoisaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
  2. Tuon kurvissa mennään melodia alkoi soimaan päässä mutta google ei löytänyt kuin ti-ti nallen version jonka juutuup seloste mainitsi olevan 40-luvun sävellyksen kierrätys. eli siis mikä biisi?

   Poista
  3. Kurvit jäivät soimaan täälläkin. Polkkasävelmä on ”Karjalan poikii”, Herman Alexander Sjöblom. Kurvi- version sanoittajaa en löytänyt. Reino Palmroth eli Palle sanoitti sodanaikaiseen kupletin ”Silmien välliin”. https://fi.wikipedia.org/wiki/Silmien_v%C3%A4lliin ja https://www.youtube.com/watch?v=wpof_0QFeAw

   Poista
  4. Kiitos Takkutukka, hyvin selvitit!

   Poista
 7. Vastaukset
  1. Kiitos Helmi, satutäti on täällä välillä vauhdissa.

   Poista