Sivut

torstai 5. huhtikuuta 2018

Putkimiestä odotellessa


Sukupolvi vaihtuu, tavat eivät. Ammattikunta on niin tärkeä, että ei voi pahastua jos kyseinen ammatinharjoittaja ei tule juuri sinä päivänä kun aluksi lupasi. Eilen hänen piti tulla, tuli kiireinen homma muualla, lupasi tulla huomenna.

Kyseessä on putkimies, jonka isä jo aikoinaan teki meille putkihommia ja poika on kouluttautunut samaan ammattiin. Aluksi isä ja poika kiersivät hommia tekemässä yhdessä. Poika tutustui näin työhön ja mikä tärkeintä, meihin vakituisiin asiakkaisiin. Vakituisiin sikäli, että putkimiestä tarvitaan omakotitalossa onneksi kohtuullisen harvoin, mutta kun tarvitaan, viikkokausia ei voi odotella. 
Suihkuhana Harma Victoria juoksuputkella
Kuva täältä

Tällä kertaa havaittiin vuoto tiivisteissä ensin piharakennuksen pesuhuoneen suihkuhanassa ja ennen pääsiäistä olevalla viikolla onneksi huomasin, että myös päärakennuksen pesuhuoneessa suihkuhanan tiiviste vuotaa. Voisi hyvin järjestää kiinalaista kidutusta vesitippoja odotellessa, lopulta aina tippuu, vaikka kuinka toivoisi, että tippuminen loppuu.

Suihkuhanoja rupesimme Bauhausin nettisivuilta katsomaan ja onhan niitä melkoinen valikoima. Meille ei tarvittu uutta kuin hana, muut osat eli letku ja suihkun pää olivat molemmissa paikoissa kunnossa. Joku ilmeisesti haluaa seistä suihkussa kuin sateessa, valikoimassa oli niitä uudempia sadetta tuottavia suihkuja. En ymmärrä sen tarkoitusta. Minä käyn suihkussa peseytymässä ja sillä selvä. Jos haluan seistä tai kävellä sateessa lähden ulos. Suihkussa seisominen pelkästään sade-efektin takia kuluttaa aivan turhaan vettä, olkoon kuinka mukavaa tahansa. Meille tulee siis samat kuin entiset, eli Harma Victoria, yhdistelmä klassista pohjoismaista suunnittelua kohtuulliseen hintaan.
Vedensäästömekanismilla.

Ensin tietenkin meillä käytiin se perinteinen keskustelu. Mies sanoi, että hän voi ne vaihtaa itse. Johon minä, että etkö jo muista mitä on sovittu. Putkimies ja sähkömies ovat sellaiset ammatit, että heidän töihinsä ei sekaannuta, paitsi putkia rassaamalla ja siitä ei nyt ollut kyse. Kutsutaan ammattilainen. Pienehkön nikottelun jälkeen mies kutsui tutun ammattilaisen.

En edes aloita hiekotuksesta. Pihapolut ovat jäiset ja liukkaat, autotalliin Kaunottaren luokse pääsen petkeleen avulla. Prkle.

Huomenna hän toivottavasti tulee. Putkimies V 2.0.
13 kommenttia:

 1. Joku keksi hanan, oli tarvetta.
  Kapitalisti loi 700 lisätarvetta, 10 000 vaihtoehtoa ja pakko saada -kulttuurin.
  Teille täytyy hommata jostain Hiekoittaminen ja zen -opus... ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän sama kuin jugurttivalikoima maitokaupassa - varmaan 150 lajia.

   Ai kumpi sitä zen-opusta tarvii? Juu, minä varmaan.

   Poista
 2. Hiekoittaja ajattelee vissiin, että sulaahan se jää kumminkin, kun tarpeeksi odottelee...

  Meillä on vessanpytyn kanssa jonkinlainen vuoto-ongelma. Yksi tiiviste siihen jo vaihdettiin (by mies), mutta ikäänkuin alkais uudelleen vuotaan. Äkkiä täyttyy pieni likakaivo puhtaalla vedellä sillä keinoin.

  Mie en kans ymmärrä niitä sadettimia suihkuna, on suorastaan ärsyttävää yrittää peseytyä semmosen sumun alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teillä menee sitten pönttö vaihtoon, sama oli meillä syksyllä toissa vuonna, lopulta vettä meni Iin paljon hukkaan, että putkimies kävi ja vaihtoi uuden pöntön. Nyt ei vuoda.

   Mies hiekotti, kävi äsken ilmoittamalla. Tulosta en vielä ole kurkannut.

   Poista
 3. Sadetta tuottava suihku!? Kuulostaa puhdasoppiselta epäesineisiin luokiteltavalta vimpotilta sikäliskin, että sadetta on ihan luomumenetelmällä ollut riittämiin ja usvaa/sumuakin viime aikoina piisannut kiitettävästi.

  Juu-u: "Ne voi vaihtaa/korjata/säätää itse."... Kyllä vaan monasti ja näiltä käteviltä se käy, mutta tuossa kohtaa olisi meilläkin kyllä ns. menty vieraisiin. Voihan hiekat, mutta putkimiehen tulolle peukut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikähän siinä onkin, että tee-se-itse on aina ensin yritettävä :)

   Sadettava suihku, kuulostaa järjettömältä todella. Onneksi ei suihkupäitä edes tarvinnut uusia, hanat vaan.

   Kiitos peukusta!

   Poista
 4. Tuli mieleeni meidän muutaman viikon takainen käynti Bauhausissa. Meillä oli ikiaikaisen vanha vessanpöntön kansi, jossa se kansiosa ei lopulta enää pysynyt pystyssä. Ei kun kauppaan. Minä näin heti sellaisen minkä halusin; tukeva (10 vuoden takuu!) ja sellainen, jossa sekä rengas- että kansiosa menevät "hiljalleen" paikoilleen, eivät rämähdä ollenkaan. Minä muuten en tiennyt sellaisia olevan olemassakaan ennen kuin myyjä meille sellaista esitteli. Avasin suuni kai liian aikaisin, koska miehen oli ihan pakko katsastaa joka ainoa vaihtoehto ennen kuin hyväksyi valintani :D

  Juu, suihkua saa ihan tarpeeksi ulkonakin, mikäli sellaista haluaa!

  Peukut putkimiehen kutsumiselle, mutta miksi ihmeessä noiden miesten kanssa AINA pitää käydä tuo sama keskustelu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuttua tuo teidänkin reissu. Miehet on ainakin näin omakotitalossa aina osaamassa kaiken. Ja toki monta asiaa on hyvä osatakin, muuten rahat menee aina vieraalle. Ihan tumpelon kanssa en tässäasuisi. Mutta sähkötyöt ja putkiasennukset, ammattilaisille.

   Poista
 5. Sulla on innokas mies kaikkeen muuhun paitsi ei hiekottamiseen :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit. :)

   Juuri muuten kuulemma hiekotti, en ole vielä käynyt vesisateessa hiekanjyviä laskemassa.

   Poista
 6. Inhoan myös niitä sadepilvisuihkuja. En ikinä mene suihkuun niin, että käännän veden päälle seistessäni siinä alla. Se on peruja Kreikassa asustelun ajoilta, kun vesi lämmitettiin silloin vielä hyvin alkukantaisella (ja perheen DIY hyvin säästäväisen silmälääkäri- isän :-D itse tekemällä) systeemillä. Siinä kun ei ikinä tiennyt, mitä sieltä niskaansa saa. Sen lisäksi, että hana toimi juuri päinvastoin (sinisestä kuumaa ja punaisesta kylmää).
  Edelleen haluan ottaa joka paikassa sen suihkunpään käteen ja testata veden lämpötilan. Meilläkin kestää nimittäin joitakin sekunteja, että vesi on säädetyssä lämpötilassa.
  Plus tuon kaiken lisäksi, haluan kunnolla vettä iholleni, enkä mitään tihkusadetta.
  Ei sitä ole aikaa puolta tuntia odottaa, että saa shampoot huuhdottua hiuksista plus muut aineet ruhosta.

  Olin muutamia vuosia sitten sellaisessa vanhassa hotellissa, joka sattui olemaan ihan täynnä jotain "kokoomusnuoria" samana viikonloppuna ja olivat sitten laittaneet minut heidän perhesviittiin. Siellä oli sellainen suihkukoppi, että hirvitti mennä sisään. Suihkukoppiin oli integroitu höyrysauna. Nappeja oli kuin avaruusaluksessa ja samaten uhkaavalta näyttäviä suihkunappeja pitkin seiniä.
  Ja käyttöohjeita ei tietysti missään. Kuka niitä tarvitsee? Muutenkin koko sviitti näytti siltä, että sitä käytettiin varmasti kerran vuodessa. Respan tyyppi ei osannut myöskään neuvoa, miten pääsen ihan vain normaaliin suihkuun.
  Ihan vastaavaa olen kuullut Japanissa käyneiden kertomana sikäläisistä vessanpytyistä. Mutta ehkä niissä ei kuitenkaan ole höyrysaunaa, ei voi polttaa bebaa kuumalla höyryllä.

  Enkä siis tiedä vieläkään, miten se suihku toimi. Vääntäydyin suihkuun sellaiseen pieneen istuma- altaaseen, jossa oli sentään normaalikäsisuihku.
  Tulen paremmin ja myös mieluummin toimeen pesuvadin kanssa, kuin noiden turhanpäiväisten muka luksuslaitteiden kanssa. No, ehkä niistä joku nauttiikin ja osaa arvostaa. Minulle jäi siltä osalta vielä opittavaa.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli ihan googletettava, josko löydän vastaavan ja löytyihän se. Muistaakseni se oli just tälläinen. Miestäni nauratti, kun soitin hänelle ja tohkeissani puhelimessa kerroin, että huoneessa on suihku, jota en osaa käyttää ja siinä on myös kaasusauna. Näin Saksassa kun ollaan, sana saattaa aiheuttaa tietynlaisia mielleyhtymiä...

   http://dampfduschenonline.de/diamond-big-dampfdusche-fuer-zwei-personen/

   Poista
  2. Näytti ahtaalta avaruusalukselta :D

   Sama juttu minulla, käsisuihkun haluan. Britanniassakin on vanhemmat pesuhanat niin, että punainen on kylmä ja sininen lämmin, eri hanoissa vielä ilman sekoittajaa. Tuli sekin aikoinaan kantapään (siis käsien) kautta koettua.

   Poista