Sivut

sunnuntai 5. tammikuuta 2020

Viikon 2 krapu - Luovuus


Luovuus

Pitkän työurani jälkeen putkahti elämääni uudenlainen voimaannuttava luovuus.

Käsitöistä en ole koskaan pitänyt, äidin suvun taito ei tarttunut. Löysin kuivabetonin ja muotoilen siitä ruukkuja, kasvoja, käsiä ym. Kesytän myös puunoksia ja risuja.

Kiinnostava löytö oli akryylimaalaus. Abstrakteissa canvastauluissa on jotain energiaa tuovaa. En noudata mitään sääntöjä, ja siitä huolimatta maalaaminen tuo minulle suurta nautintoa, värit kiipeilevät toistensa yli sopivassa sekamelskassa.

Kursseista en ollut kiinnostunut, halusin itse kokeilla. Aloitin hankkimalla maaleja, kankaita, siveltimiä ja palettiveitsiä. Sitten maalit saivat kyytiä - inspiraatiota ei tarvitse odottaa.  Leivintupaan mahtui ateljeeni.


Maalaamisella on itselleni erityinen merkitys. Olen tuntenut tekemisen iloa ja ylpeyttäkin omasta osaamisestani. 


Välipäivinä syntyi tämä: Ruusuja hopeamaljassa

____________________________________________________________________________


Viikon 2 krapu olisi tarkoitus sisältää seuraavat kolme sanaa: kesyttää, sääntö, suku
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämä on krapu, tasan sadan sanan teksti otsikko mukaan luettuna. Kirjoitukseen liitettävät kolme sanaa julkaistaan sunnuntaisin tässä minun blogissani krapu-tekstini yhteydessä ja SusuPetalin blogissa. Sanoja voi vapaasti taivutella. Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa.


26 kommenttia:

 1. On kyllä niin mahtava juttu, että olet löytänyt omat välineet luovuutesi tulkiksi. Uskon, että jokainen ihminen on luova. Tärkeintä on löytää se oma juttu, oma tekniikka, oma ala.

  Abstraktien maalaaminen muistuttaa flow-tilaa, värit ja muodot vievät mukanaan. Tuon maalauksesi laittaisin heti seinälleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SusuPetal, totta tuo flow-tila. Jotenkin eläkkeelle jääminen on vapauttanut sen luovuuden mitä en koskaan uskonut itsessäni edes olevan.

   Poista
 2. Mieluisat ja inspiroivat harrastukset tuovat elämään mielekkyyttä. Hieno maalaus! Oma krapuni täällä:
  https://digi-passions.blogspot.com/2020/01/krapu-vko-2-meidan-archie.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos riitta k, enpä olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että maalaaminen on minun juttuni, mutta niin vaaan kävi.

   Poista
 3. Kaikkeen tekemiseen ei kouluja tarvita. Hienoa kun vaan heittäytyy ja antaa mennä! Ja tekevähän oppii jos haluaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin BLOGitse, pitää vain ryhtyä rohkeasti tekemään, kyllä siinä oppii.

   Poista
 4. Koskaan ei etukäteen tiedä mikä on se oma juttu. Ja kun sen löytää eihän sitä anna pois millään hinnalla. Todistettu on että käsillä tekeminen rentouttaa aivoja...

  Tässä Krapuni

  https://omaverstas.blogspot.com/2020/01/krapu-2.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa anli itse, kun uppoaa maalaamiseen tms, niin kaikki muu unohtuu, syntyy flow.

   Poista
 5. Olen aina ihaillut ihmisiä jotka uskaltavat tuolla tavalla rohkeasti heittäytyä luovuuden pariin ja ryhtyä toteuttamaan omaa itseään ja omia juttujaan - ilman ohjeita tms.
  Teen toki itsekin käsilläni; käsitöitä, mutta tarvitsen ohjeen, jonkun joka ohjaa tekemistäni. Ehkä jonain päivänä nyt, kun ei enää ole niin seinien "kahlitsema" :)

  Tässä minun krapuni:
  https://hpollonkrapula.blogspot.com/2020/01/viikko-22020-krapu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ehkä aina ollut sellainen, että heittäydyn innolla uuteen. Nuorempana laitesukellukseen, toki kurssien kautta. Nyt vanhempana se sitten oli mm maalaaminen, jota päätin kokeilla, ja koukkuun jäin.

   Poista
 6. Luovat harrastukset rentouttaa. Parhautta!

  https://mustaasamettia.blogspot.com/2020/01/viikon-kaksi-krapu.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin rentouttaa kun pääsee maalaamisen vauhtiin, Der Seidenspinner.

   Poista
 7. Eläköityminen on joillekin turhauttavaa, toisille uusi mahdollisuus. Yllättäviä asioita putkahtelee tarjolle, kun on oivaltanut myös sen, ettei kaikkea tarvitse loppuusuorittaa. Voi ryhtyä toimeen ihan silkan mielihyvän, tekemisen ilon - parhaimmillaan flown vuoksi. Olemme onnekkaita...
  Omalla kohdallani: sukututkimusta,raapustelua, matkailua, kieltenopiskelua, luontoa ja sen ilmiöitä jne. Kädentaidoiltani täys'tumpelona ihailen Sinun idearikkauttasi ja toteutuksen tasoasi, jonka Ruusuja hopeamaljassa kertoo yhdellä silmäyksellä. Harjoitukset jatkukoon:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeassa olet, Takkutukka, kyllä tämä eläkkeellä oleminen pitkän työrupeaman jälkeen on suuri mahdollisuus. Mahdollisuus toteuttaa sellaisia asioita, joita ei kiireisen työn aikaan voinut. Sinullakin on paljon kiinnostavia harrastuksia.

   Ei muuta kuin jatketaan!

   Poista
 8. Mieluisa harrastus on suorastaan aarre. Siitä on niin moneksi. Rohkea omantiesi kulkija olet ja vissiin on silleen, että taivas vain rajana, kaikkea kiinnostavaa voi kokeilla.

  p.s. minullakin jonkunmoinen rapu valmiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellainen tosiaan olen, nuorempana varsinkin olin, että mikään ei ole mahdotonta kokeilla. Nykyään jo ikä tuo omia rajoitteitaan, mutta keksin sellaista tekemistä mikä ei niveliin satu.

   Poista
 9. Hieno maalaus. Pitäisi joskus itsekin jotain...

  VastaaPoista
 10. Jokainen löytää oman tapansa luoda. Käsitöihin en minäkään koskaan innostunut. Mutta huomasin, että kamera pysyy kädessäni paremmin kuin virkkuukoukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin pysyy sinulla kamera käsissä. Kuvistasi olen saanut nauttia.

   Jätetään virkkuukoukku muille.

   Poista
 11. Nyt olis taas seinälle kelpaava maalaus. -Marra

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla. Mutta harmi sulle, tuo meni jo, oli vähän niin kuin pyydettu nuo värit.

   Poista
 12. Vihdoin löytyi aikaa istahtaa 😁. Pieni tarinakin syntyi samantien. On varmaankin vähän vielä muokkausta vailla, mutta korjailen jos syytä löytyy myöhemmin: https://pienettarinat.blogspot.com/2020/01/peruuttamaton.html

  VastaaPoista
 13. Miten ihana maalaus! Eläkepäiviä ja sitä luovuutta odotellessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, maalaaminen on mennyt ihan mahdottomuuksiin, on se niin kivaa :D

   Poista