Sivut

sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Viikon 10 krapu - Moi!

Moi!

Terveysaseman odotushuone on kiintoisa paikka seurata ihmisiä ja sitä miten kukin uusi tulija tervehtii paikalla olijoita.

Muistan viime marraskuulta erään keskiviikon kun istuin päivällä odottamassa lääkärille pääsyä. Aika oli yli tunnin myöhässä. Paikalla istui kymmenkunta parillekin eri lääkärille menijää ja/tai heidän seuralaistaan.

Tuli äiti pikkutyttönsä kanssa, tyttö tokaisi reippaaseen ääneen 'moi'. Minä ja vieressäni istunut nainen vastasimme, muut jatkoivat lattian tuijottamista.

Sitten ovesta tuli mies, kailotti kuuluvalla äänellä 'päivää'. Pari heikkoa äännähdystä vastasi tervehdykseen omani lisäksi. Mutta kun mies reippaalla äänellä pyysi lasiluukun naiselta 'saisiko niitä kusipurkkeja, siis tyhjiä', osalla loksahti leuka auki ja osa lattiaan tuijottaneistakin intoutui hymyyn.


____________________________________________________________________________


Viikon 10 krapu olisi tarkoitus sisältää seuraavat kolme sanaa: heikko, tervehtiä, keskiviikko


 ----------------------------------------------------------------------------------------------------

Tämä on krapu, tasan sadan sanan teksti otsikko mukaan luettuna. Kirjoitukseen liitettävät kolme sanaa julkaistaan sunnuntaisin tässä minun blogissani krapu-tekstini yhteydessä ja SusuPetalin blogissa. Sanoja voi vapaasti taivutella. Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa. Ilmoitathan kommenteissa joko SusuPetalille tai minulle kun tekstisi on valmis.


Viikon 10 krapu-kirjoittajat linkkeineen:

SusuPetal
riitta k
aimarii
Pilvi
Aina
anli itse
BLOGitse
Paavo
Marra

24 kommenttia:

 1. Ehkä vanhemmat naiset tervehtii vielä paikassa ku paikassa. Täällä on lasiluukut menneisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, me vanhemmat naiset ainoina vastasimme tulijoiden tervehdyksiin. Pois on jäämässä meidänkin lähiterveysaseman lasiluukku, harvoin siinä edes on ketään.

   Poista
 2. Juuri noin, mitäs me suomalaiset ruttunaamat...
  Tuttuakin tutumpaa: kerran juuri reissulta tultua pinkaisin terkalle, jonka odotushuoneessa oli yksi vapaa paikka, istahdin ja totesin iloisesti hymyillen: onpa ihana aamu ja aurinkokin paistaa! Alta aikayksikön tuli molemmille puolin tyhjät tuolit ja epäluuloiset katseet kohdistuivat meikätyttöön: on tainnut tädillä jäädä aamupillerit popsimatta tai on muuten vaan hei,hei...

  Iloista kyll, useimmilla nuorilla on tänä päivänä erittäin hyvät käytöstavat: tervehditään, avataan ovia ja pidetään niitä auki, jopa käytetään luontevasti sanaa kiitos, joka monelle aikuiselle tuntuu nykyään olevan kirosana.
  Jatketaan moikkailemista; leppoisaa viikonloppua sinne:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos takkutukka, hyvää viikonlopun jatkoa sinnekin!

   Hyvin tuttu tilanne tuo kuvailemasi. Onhan siinä jotain vikaa oltava kun tuolla tavalla ääneen reippaasti puhuu :D

   Poista
 3. Jep, me kyräillään kyllä tämmöisissä tilanteissa. Joskus minulla on ollut tosin hienojakin jutusteluita laboratorion jonossa.

  https://digi-passions.blogspot.com/2020/03/krapu-10-yollisia-vieraita.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä sain viimeksi röntgenin odotushuoneessa odottaessa mahtavaa vertaistukea naiselta, joka oli käynyt läpi saman leikkauksen kuin minulle on tulossa. Samalla huomasimme olevamme kotoisin aivan samoilta seuduilta.

   Poista
 4. Mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän tervehtii ja aloittaa juttua, olen huomannut.
  Ihmisten tarkkaileminen on kyllä niin antoisaa. Suurin osa kirjoittamistani jutuista on saanut inspiraationsa muiden kyttäämisestä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkään kyttäämisestä. Aikoinaan kun enemmän istuin työreissuilla lentokentillä, ei yhtään haitannut jos koneet oli myöhässä. Katselin ihmisiä. Sama nyt juuri tuollaisissa paikoissa, joissa joutuu odottelemaan tai kesällä ulkoilmakahviloissa ohikulkijat, jes!

   Poista
 5. Mie epäröin vastata vieraan tervehdykseen, kun olen muutaman kerran niin tehnyt ja tervehdys olikin tarkoitettu jollekin vieressäni olijalle, joka oli vieraalle tuttu. Noloa.
  Mutta oli hauska hämmennyttää muita sillon, kun oltiin miehen kans tyttöä käyttämässä lääkärillä ja kun se lähti vastaanotolle, pyörähdin kauempaa (puhelimella pelaavan) miehen viereen istumaan ja sanoin "Heippa! Käytkö useinkin täällä?"

  VastaaPoista
 6. Olen huomannut, että täällä päin ihmiset tervehtivät ja aloittavat juttua vastaanotoilla, kaupan kassajonossa, valitessaan kaupassa hedelmiä/juureksia ja ainakin jos itse aloitan, niin kyllä toinenkin vastaa ja juttu jatkuu.
  Toki on älykännyn kanssa seurustelijoitakin, joita ei henno häiritä.

  Kirjoittelin oman krapunikin https://kommintanhua.blogspot.com/2020/03/valkoinen-uhka.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, eri puolilla Suomea on niin erilaisia ihmisiä. Itä- ja Pohjois-Suomi ovat alueita, joissa helposti jutellaan vieraankin kanssa. Mutta täällä Pirkanmaalla ja Hämeessä ihmiset on jäyhempiä.

   Poista
 7. Täällä Itä-Suomessa ja Koillismaalla ei ole mitenkään epätavallista joutua keskusteluun ventovieraiden kanssa lääkärin vastaanotolla tai kaupoissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen huomannut saman siellä matkustaessa. Kyllä me hämäläiset ollaan jäyhiä...

   Poista
 8. Näinpä, tilanne laukaisee juroimmatkin kasvot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jotkut jopa rupesivat juttelemaan tuon jälkeen :)

   Poista
 9. Istuin pitkästä pitkästä aika 4 tuntia päivystyksessä ja kyllä parin ihmisen kanssa tuli jutusteltua monesta asiasta. Tervehtimisiä ei kyllä kuulunut kovinkaan montaa.

  Tässä mun krapuni: https://omaverstas.blogspot.com/2020/03/krapu-10.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipas harmillisen pitkä aika odotella, mutta sellaisia päivystykset usein on.

   Poista
 10. :) sama sana minulla mutta vähän eri merkityksessä! Sinun tekstissäsi se hymyilyttää, minun ei (ainakaan minua).
  https://blogitse.com/2020/03/03/krapu-10-suuri-kusetus/

  VastaaPoista
 11. Kyllä täällä maaseudulla tuo vaikeneminen on murtumassa. Jopa kauppojen kassajonoissa "joutuu" juttusille ihan vieraiden ihmisten kanssa. Viimeksi eilen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meilläkin täällä syrjemmässä ihmiset juttelevat. Mutta kirkolle ja terveyskeskukseen kun menee, niin aika hiljaista on.

   Poista
 12. Krapu olis valmis https://marrasthetics.wordpress.com/2020/03/05/tama-viikko/

  VastaaPoista