Sivut

torstai 30. maaliskuuta 2017

Klapikoneen hankinta


On muuten mainio keksintö tuo klapikone eli sähkökirves. Testasin uuden koneen tänään.

Tuossa tuokiossa paksut pöllit saa halkaistua ja sopivat sitten kätevästi joka paikkaan. Olisin pilkkonut enemmänkin, mutta uudet pitkät rangat, eli ensi talven puut,  eivät ole vielä tulleet. Pilkoin siis vain vanhat yli talven seisseet, kerran kirveellä halkaistut (kuivatetut).

Tässä se uusi uljas kone on:Voimalla työntyy terä puuhun ja puu halkeaa


Näihin ei kaun mennyt


Kone haettiin tuolta naapurikunnan rautakaupasta kun siellä oli haluttu merkki valmiina. Matkalla oli näitä hauskoja pinkkejä paaleja:

Joen rannalla

Lopuksi skillojen tilanne tässä pihassa. Sinistä pukkaa esiin vaikka ilma on vielä kylmä:

Skillat 30.3.2017


Leppä kukkii ja katupöly lentää. Keuhkot vinkuvat ja yöllä herään tunnin välein haukkomaan henkeä. Lääkityksestä huolimatta. Nyt toivon reipasta sadetta ja lämpöä, jotta kevät edistyisi ja leppä ja koivu kukkisivat pian pois. Ja pääsisi lähijärveen uimaan!10 kommenttia:

 1. Onnittelut hienon koneen johdosta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu.
   Ikää tulee ja apuvälineitä tarvitaan, että talonpito onnistuu.

   Poista
 2. Nyt homma sujuu! Meillä on sirkkelin ja halkomakoneen yhdistelmä, mutta ei se noin hieno ja automaattinen ole.

  Tänään laitoin siemenet multaan. Hommaa tehdessä tuli mieleeni, että tänä kesänä pitäisi minulla sinisten ja sinulla vaaleanpunaisten akileijojen kukkia. Saas nähdä, miten käy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo kyllä kätevä kone. Tietty ne pitkät rangat pitää ensin moottorisahalla pätkiä, että mahtuvat tuohon, siihen mahtuu 52 cm pitkät puut.

   Viime kesänä katselin niitä pieniä akileijan taimia ja nyt kyllä kiinnostaa selvisivätkö ne talvesta ja ovatko kukat vaaleanpunaisia. Eihän sitä tiedä jos sinulta saadut siemenet vaihtavat väriä. Odotan uutisia miten sinulla käy. Halvat huvit miellä :D

   Poista
 3. Kätevän pieni kone! Karsea katupöly, hrrr!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kone on hyvä ja tukeva ja silti mahtuu hyvin sopivaan paikkaan.

   Ihan hirveä pöly, pienemmillä teillä autot väistävät pientareen puolelle ja hiekka pöllyää. Kurkku on kuiva koko ajan. Piti tulla lumisade, olisi hyvin kastellut, vaan ei ole näkynyt.

   Poista
 4. Keuhkot on kovilla täälläkin. Paitsi että viime yönä satoi lunta (plääh), joka sinällään helpottaa hetkeksi, muttei enää olis muuten ollut niin väliksi.

  Se on jotenkin palkitsevaa katsoa, kun kone tekee näppärästi työt :). Meillä ei klapikonetta tarvita, kun ei ole mitään, missä klapeja polttelis, mutta oksasilppuri oli vähän samanlainen tapaus. Korkeat risukasat muuntui näppärästi (no ei ihan aina niin näppärästi, koska aina välillä jotain jäi pahasti jumiin) silpuksi, jonka sai kätevästi hävitettyä pensasaidan juurille juolavehnän kasvua estämään. Mutta ikävä kyllä, silppuri suli tulipalossa, eikä ole sen jälkeen tullut ostettua uutta. Edelleen tulee joistain asioista ja esineistä tapahtuma liikaa mieleen ja sitä en halua.

  Pölytöntä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tännekin piti sitä lunta tulla, mutta ei näy. Pölyää vaan.

   Oksasilppuri on meilläkin, ja tukkeutuu liian innokkaan käyttäjän takia. Tällä hetkellä kiapaisi huoltoa, mutta kaikkea ei kerkiä ja jaksa hoitaa.

   Se tulipalo on kyllä niin ikävä muisto, että ei siitä sen enempää.

   Toivotaan, että yöllä sataa lämmintä (!) vettä ja sulattaa jäät ja kasvu alkaa. Hyvää vkl joka tapauksessa.

   Poista
 5. Voi miten hieno kone! Tuollaisella puuhommat on nautinto :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä tuo kone voittaa kirveen eikä työ tunnu edes rankalta. Silti hyvää kuntoilua, illalla oli lihakset monipuolisesti kipeinä, sillai makeasti :)

   Poista