Sivut

torstai 16. maaliskuuta 2017

Nyt edistyy kevät

Pihassa sulaa lumet ja aurinko lämmittää. Liukasta on vielä pihan poluilla ja kyläteillä. Lenkkeily jäällä on ohi, hankalaa se on liukkailla teilläkin. Autolla ajaminen on reikäteillä reikien väistelyä. Tämä talvi vaihtuvine säineen on saanut aikaan melkoisen rospuuttoajan ja se jatkuu näköjään pitkään. En tykkää yhtään. Kyllä täällä melkein maalla on mukava asua kun kelit paranevat.

Räystäästä tippuva vesi sulattaa jäätä, tässä terassin kulmalla:Linnut katsastavat jo asuntoja. Tuo tammessa oleva pönttö on suosittu, sitä on käynyt katsomassa tintit ja monet muut. Tammi sijaitsee makuuhuoneemme kohdalla ja aamulla usein heräilen käpytikan nakutukseen. Onhan se mukavampi herätysääni kuin kännykkä tai herätyskello.


Tammi ei vielä ole pudottanut kaikkia viime vuoden  lehtiään

Tässä Åkerön alla olevassa penkissä talvehtivat viimeisimmät viime kesän kuunliljojen uutuudet, innolla odotan kuinka selvisivät talvesta:
Kelien ollessa tällaiset nautin pihassa auringosta ja liikuntaa harrastan sisällä kuntopyörällä. Edelleen poljen kuuden uutiset läpi, lähes joka päivä. Kilometrejä on tänä vuonna kertynyt jo reilut 400. Kohta kuntopyörän voi siirtää vaikka terassille.

Mieli on väsynyt, rasitan siis kehoani. Ja päinvastoin.


16 kommenttia:

 1. Aurinko! Hgissä pöllysi eilen jo katuhiekka, kadut ja jalkakäytävät ovat jäättömät. Eien oli ekaa kertaa kävelykengät jalassa! Kohta sandaalit...

  Ikkunani alla on pensas, jossa eri linnut suorittavat aamukokoontumistaan siinä kolmen-neljän hujakoilla yöllä. Nykyään en enää herää siihen.

  400 kilsaa, vau! Rispekt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingissä on kevät vielä pidemmällä, kuten aina. Pölyt ei ole kivoja.
   Meilläkin on ikkuna auki makuuhuoneessa, eikä kumpikaan herää lintujen lauluun. Tikka on ihan uusi noin lähellä.

   Kiitos Susu!

   Poista
 2. Melko monttuista menoa on ollut viime viikot. Ihan kirjaimellisesti siis. Ja eilen huomattiin ukkelin kanssa, että kotikadun melko tuore asvaltti on alkanut painua keskeltä niin, että joustaa jalan alla. Veikkaan, että katua ees taas tässä yhtenä aamuna rutuuttanut järeä aura-auto aiheutti sen. En tiedä, mutta nyt olis kyllä tilausta kestävälle asvaltille. Tai jollekin sen korvaajalle.

  Meille ilmaantui ens viikolle yllättäen loma. Toivon, että siellä minne ollaan menossa, on sen verran maltillisesti plussaa, ettei ehdi lumet sulaa ja päästäis vihdoin ekaa kertaa tänä talvena hiihtämään. Sitten voiskin tulla suoraan kesä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiet on tosi huonossa kunnossa nyt.

   Tästä vähänkin pohjoisemmaksi on vielä lunta, mutta onko ensi viikolla, enpä tiedä.

   Hyvää lomaa teille!

   Poista
 3. Komea tammi teillä! Ja liukkaita jäätiköitä on tänä talvena/keväänä riittänyt ehkä tavallistakin enemmän. Jospa pian sulaisivat pois. Kuntopyöräily siis erinomainen vaihtoehto, paljon olet jo kerryttänyt kilometrejä. Rispettoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tammi on lempipuuni. Tuo on istutettu v 1990 minun mittaisena. Nyt se on kasvanut pituutta minä leveyttä :)
   Kuntopyöräily on oiva tapa pitää jalkojen lihaksia kunnossa, kun polvi on nivelrikkoinen.

   Kiitos Airi!

   Poista
 4. Aarg, muistan kun sänky oli siellä, missä lasten huone on nykyään, ja siihen ulkoseinään tulee sähköjohto tolpasta, missä on tikan paja. Kyllä otti pattiin yrittää päikkäreitä nukkua, toketi tok tok ja kun se taukosi ja meinas uni tulla, se alkoi uudestaan tikan haettua uuden kävyn välillä. Sähköjohto kantoi äänen tosi tehokkaasti tolpasta seinään, josta se sai kunnon kaikupohjan.

  Hauska tuo vaahteranlehti jäämaljan pohjalla :)

  Tiet on kyllä kamalan reikäisiä. Tästä mejän kohalta on jo kerran pari paikattukin tänä talvena isoimpia monttuja, mutta aina niitä tulee lisää. Tutulla tiellä oppii varomaan, mutta vieraammalla helposti jysäyttää yllättävän montun reunaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulin juuri terveysasemalta ja siellä jo paikkailtiin asfalttia. Nämä meidän kylätiet on hiekkateitä ja varmaan muistat, että kuoppia on.

   Onneksi täällä vedettiin sähköt maakaapeliin, niin tolpat kaadettiin. Ennen oli tikka aina nakuttelemassa tuossa lähellä.

   Poista
 5. Maaliskuu maata näyttää...siellä ainakin. Voi täälläkin jossain seinän vieressä :) Muualla on lunta niin paljon, että luulen sen jäävän loppuvuodeksi maahan. Toivottavasti aurinko on toista mieltä.
  Hienoa onkin pyöräillä sisällä, ei liukkaus ja kuopat haittaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä juhannuksena sielläkin on lumet sulaneet :)

   Jotain piti keksiä, kun jalkojen lihaskunto on niin tärkeä, kaatumisen esto ja polvet nivelrikko hoituvat.

   Poista
 6. Kevät on loikkinut sitten sunnuntain aimo harppauksin, sillä tänään olivat tämän kenkkukelin vakilenkin maantieosuus ja metsätietjo kelvollisessa menokunnossa, tosin jalkoihin sai etupäässä tiiviisti tuijotella miinus sähkötolppia paukuttelevien käpytikkojen bongaukset ja vastaan pompottelevan pupun "väistelyt". Varsinaiselle metsälenkille pääsyä joutuu vielä vartoamaan.

  Aamun avaus oli komia: sininen taivas, kahvikupponen parvekepöydällä ja viistosti ylilentoa suorittavien joutsenten uljas lento; juhlava alku päivälle. Mainio taideteos tuo Jäälehtikuppi, luonnossa tapahtuu nyt paljon ja onneksi liki kaikki on vielä edessäpäin. Pidetään keho & mieli balanssissa; kertyneille kilometreillesi hip-hurraat!!

  VastaaPoista
 7. On sinulla ollut mahtava aamu!

  Jätettiin syksyllä lehtien haravointia vähemmälle, kun ne kuulemma suojaavat pakkasvaurioilta. Nyt niitä on joka puolella...

  Kyllä kevät nyt etenee.

  VastaaPoista
 8. Kevät on kyl hienoa odotuksen aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Koska tulee ensimmäinen sinivuokko, leskenlehti jne...

   Poista