Sivut

keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Miten auton saa talliin?


Kelit ovat märät ja jäiset.  Pihan polut ovat liukkaat ja erityisen hankala on autotalliin vievä loiva ylämäki, jota myöten on siis asioilta tullessa saatava kyseinen kulkuneuvo takaisin talliinsa. 
Peilijäätä. Oikealla autotallin ovi.Onhan siellä hiekotussepeliä.
Suurenna kuva klikkaamalla jos sepeli EI näy.

Normaalioloissa auton saa talliin ajamalla suoraan loivaa ylämäkeä, kunhan on ensin avannut tallin oven. Entäs tänään. Ei sujunut kuin Strömsössä.

Vaihtoehtoina olivat siis 1)hiekoitus 2)työntäminen tai 3)joku muu. Kuka arvaa mikä tänään toimi noista kuvista päätellen? Kaikkia kokeilin. Hiekoitus ei riittänyt, juu, sen te tiesitte jo vanhastaan. Työntäminen ei isännältä onnistunut kun kengät luistivat alta pois. Jää jäljelle kohta kolme, joku muu. Sammutin auton moottorin ja parilla balettipiruetilla työnsin itseni ulos autosta jäälle ja mietin tilannetta. Tämä Volvohan on siis etuvetoinen, joten etupyörät tuli saada edes hiukan pitävälle alustalle. Mutta kuinka. Muutaman kerran jo olin yrittänyt saada ajamalla luiskaa ylös, mutta Volvo oli aina eri mieltä ja valui alas ennen kuin pitävä kohta tuli pyörien alle.

Otin sitten käyttöön uhkailun. Sanoin isännälle Volvolle, että jos nyt et mene ensimmäisellä kerralla, jätän sinut pihalle yöksi. Käynnistin auton ja ajoin sen suoraan kevyellä kaasulla ja kakkonen silmässä talliin. Meidän Volvoon tehoaa siis uhkailu. Viimeinen keino on siten myynnillä uhkailu. Se on vielä käyttämättä.Lopuksi urheilua.

Täältä

En ole seurannut MM-kisoja TV:stä. Kyllä niistä joissain uutisten välissä on kuullut ja nähnyt tarpeeksi. Minulla meni maku suomalaiseen hiihtourheiluun ja niiden pomoihin varsinkin jo vuoden 2001 doping-kisojen jälkeen.

Eilen sitten kaikkien hehkutusten jälkeen ajattelin, että naisten kympin voisin vaikka katsoa. Kun siinä oli kultamitali jo etukäteen meille taputeltu. Sain kuin sainkin tämän monien sairastaman räkätaudin, joka pistää keuhkoja eikä mitään muutenkaan jaksa tehdä, niin asetin itseni TV-huoneemme parhaalle paikalle katsomaan kyseistä hiihtoa. Voihan liisteri minkä tekivät. Kehuivat etukäteen, että suomalaiset on parhaita liisterikelin voitelijoita. Höh. Kristan menoa katsoessani tutussa mäessä näin heti, että lipsuu kovasti suksi. 

Se jäi sitten ainoaksi TV-viihteeksi minun osaltani mitä urheiluun tulee. Uutisista aion katsoa tänään mitä miehet syyttävät jos/kun suksi ei luista. Vai osaavatko välinehuoltajat ottaa oppia naisten hiihdon seurauksista.

Voimat on pois, tauti ei oikein puhkea kunnolla, mutta yöllä tietenkin yskittää ja pitää hereillä. Lepäilen. 


11 kommenttia:

 1. Siinä onkin satuttaminen, että saa pyörät osumaan tuohon hiekan kohtaan. Mut oothan sie jo kokenut kuski :)
  Koeta siihen tautiin samoja konsteja kun Volvoon.Mikä tehois. Pidän peukkuja että tauti häipyisi!
  Olen hyvin välttänyt kisojen seuraamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lopulta osui sitten ja auto pääsi talliin.

   Kiitos peukuista, kai nämä taudit kulkee omia aikojaan.

   Kuulin jo,että kultaakin MM-kisoista tuli, hienoa.

   Poista
 2. Onko auton renkaiden leveys ja väli tarkkaan mitattu, että on raidat oikeassa kohdassa? :)

  Ja voi räkä sun tautia! Yöyskä on viheliäinen! Mulla onneksi kuivui jotenkin yöksi. Se tauti on nyt jylläämässä neljännessä perheenjäsenessä, ehkä se jo sitten jättää mejät. Jännä kyllä, miten kaikki sairasti erilailla, vaikka pöpö oli melko varmasti sama...

  Kisoja en oo katsonu ollenkaan. En päässyt itsekään hiihtämään, kun olin töissä just ne päivät, kun olis ollu lunta ja ladut. Nyt vesisade syövyttää pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhat jäljet jäässä :)

   Tämä on kummallinen tauti, oikein ei irtoa mitään, keuhkoon pistää ja korvatkin menee lukkoon. Voimaton olo ja mikään ei huvita :(

   Poista
 3. Mä mietin, että kun on etuveto, niin jos peruuttais silleen, että pääsis lähteen jostain etupyörät pitävällä kohdalla ja vauhdilla peruutus talliin? Mutta pääasia, että onnistui, vaikka sitten uhkailemalla ;) Kyllä niihin Volvoihin uhkailu varmasti tehoaa, onhan niillä sielu, toisin kuin monella muulla autolla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tossa on niin lyhyt väli, että ei saa kunnon vauhtia. Suoraan tieltä jos pääsisi vauhdilla, niin menisi.

   Sielu hänellä on toki! Toivon vaan, että Hän ei nyt loukkaantunut liikaa, huomenna on paljon ajoa :)

   Poista
 4. Siis sepeliä, missä ;DD

  Oli kyllä voimat vievä tauti, vaikkei kovaa kuumetta pitänytkään. Samat oireet oli kuin sulla: keuhkoihin pisti ja korvat lukkiutuivat. Mutta limaa kyllä irtosi, hirveitä keltaisia pahanmakuisia klönttejä, hyh. Tosissaan sai kyllä yskiä ennen kuin irtosivat. Nyt kunnon lepoa eikä liikaa ajeluita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepeliä säästetään :D

   Tulit kyllä mieleeeni kun muistin kertneesi, että ruokahalujakaan ei ole. Nyt ei tosiaankaan tee mitään mieli. Sama tauti, kyllä niitä klönttejä alkaa vähitellen irrota. Mutta tuntuu olevan tosi sitkeässä. Ja voimat on ihan pois. Kaupassa on pakko käydä, mutta se onkin ainoa reissu, sitten lepoa viikonloppu.

   Poista
 5. Entisessä kodissani oli ylämäki autotallille. Niin hassulta kuin se kuulostaakin, niin liukkaalla auttoi kun otti auton luistoneston pois päältä. Tosin, yleensä oli myös lunta jään päällä eli vähän erilainen tilanne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka autolla on näköjään omat tapansa. Ei tuo meidän luiska kovin usein noin liukas ole, onneksi. Nyt laitettiin jo siihen kunnolla hiekkaa, kun pakkaset jatkuvat eikä jää sula.

   Poista
 6. Caravaani: Miten Auton Saa Talliin? >>>>> Download Now

  >>>>> Download Full

  Caravaani: Miten Auton Saa Talliin? >>>>> Download LINK

  >>>>> Download Now

  Caravaani: Miten Auton Saa Talliin? >>>>> Download Full

  >>>>> Download LINK tD

  VastaaPoista