Sivut

keskiviikko 24. tammikuuta 2018

Lumimyrsky


Eilisen kauniin pakkaspäivän jälkeen saatiin sitten tämänpäiväinen lumimyrsky.  Lunta on tullut jo yöllä niin paljon, että mies teki lumityöt ennen kaupunkiin lähtöään. Sanoi vielä tekevänsä ne uudestaan illalla kotiin tultuaan. Minusta ei selkävaivoineni ole nyt kuin terassien ja rappujen harjaajaksi, senkin voin tehdä vasta kun särkylääkkeet vaikuttavat.

Tämä säiden vaihtelevuus haittaa hiukan päivien suunnittelua. Täältä on matkaa joka paikkaan, ja jos ei ole ihan pakko niin ei tuonne punaisen kelivaroituksen sekaan viitsi autolla lähteä. Vuosia, siis kymmeniä, oli pakko lähteä kelillä kuin kelillä. Onneksi enää ei ole. Mies sanoi heti aamulla, että hän menee bussilla kaupunkiin. Onneksi nämä harvat bussivuorot tänään sattuivat sopimaan hyvin.

Eilen oli vielä rauhallista lintujen ruokintapaikallakin:


Mongolianvaahterassa meditoi rouva punatulkku 


Tikka käy rasvapötkylällä päivittäin.
Se nakuttelee hyvä alut siihen, sitten sitä saavat helpommin syötyä muutkin linnut.

Ulkona lumi tuiskuaa vaakasuorassa. Minä nautin sisällä olosta. Laitoin hellaan ja takkauuniin  tulen. Ulos katsellessa näkymä peittyy vähän väliä puuterimaiseen valkoiseen lumeen. Vielä on muutama pakkasaste, on luvattu plussan puolelle menevää lämpötilaa. Keli on jo nyt surkea, entäs sitten märässä sohjossa. 

Olkaahan varovaisia liikenteessä!


21 kommenttia:

  1. Tuuhea keli! Aamusta pikavisiitti kirjastoon, apteekkiin ja viikon ruokasatsi ja äkkiä takaisin. Aamuinen keveähkö vaakatasossa - peiton alta hauskannäköinen - pyörteinen lumihippailu on muuttunut alastulevaksi pyryksi vielä -3,3:ssa.
    Kuten totesit, onneksi nykyisin aika pitkälti voi valinnaisesti ajoittaa näitä toiminnallisia operaatioitaan, mutta tuo suunnittelupuoli edellyttää resilienssiä; mukavaa luppopäivää tulien lämmössä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Takkutukka, täältä sisältä kelpaa katsella :)

      Minulla huomenna edessä tuo sama kierros, keli on vielä arvoitus.

      Poista
  2. Ihan viisasta lähteä bussilla liikenteeseen. Täällä näkyvyys on todella huono, lunta tulee todellakin vaakatasossa.

    Vaan ei auta, harrastan edelleen tuota talviulkoilua ;) Onneksi koira ei nauti silmiin piiskaavasta tuiskusta kamalan paljon, lyhyempiä lenkkejä siis tänään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan jo koirankin takia, että tämä on poikkeus ja säät paranevat. Eihän sitä kullannuppua tällaiseen koiranilmaan viitsisi viedä :)

      Poista
  3. Meillä isäntä sai viimein eilen haettua bensaa lumilinkoon ja käynnistettyä sen ekaa kertaa tänä talvena. Luulen, että mun ei nyt tarvi tehdä lumitöitä... mitä nyt lapioin portinedustan, että saa puoliskot auki auton ajaa. Kurjenevaa keliä luvassa.

    Meditoivia tai muitakaan punatulkkuja meillä ei näe. Joskus vaan kuulee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta on nyt paikoin polviin asti, kävin postilaatikolla. Aura ei ole käynyt vielä. Lumilinko pitää laittaa harkintaan. Mies ei sitä kumminkaan halua, mutta tykkäsi sitten klapikoneestakin kun ostin.

      No, kun kaikki punatulkut ovat täällä :)

      Poista
  4. Se on niin totta, että kyllä nyt osaa arvostaa, kun saa jäädä kotiin, jos kelit ovat yhtä surkeita ja vaarallisiakin kuin esim. just tänään. Ihan tarpeeksi on aikoinaan tuolla ajeltu kelillä kuin kelillä.

    Tänään me kyllä "jouduttiin" lähtemään ikään kuin alta pois, kun meidän itse hankkimamme joululahja, eli siivooja, tuli tänään. (Päätettiin, että hän käy nyt kerran kuukaudessa *hip hurraa*). Mies kolasi hänelle jo illalla tien/polun tamppaustelineelle, mutta joutui tekemään sen uudelleen aamulla kahteen kertaan. Eipä niitä mattoja ulkona voinut kauaa pitää, mutta pääsiväthän käymään!

    Siellä ne kaikki punatulkut taitavat tosiaan olla, kun ei täälläkään niitä näy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meilläkin on jo tehty kahteen kertaan lumityöt. Huomiseksi on sitten vesisadetta tulossa, keli voi olla surkea edelleen. Mutta huomenna on pakko lähteä jo asioille.

      Täällä on useita punatulkkupariskuntia joka päivä. Mietin, että onkohan tuo ruokasekoitus niille mieleinen. Siinä on kuorittuja auringonkukansiemiä, pähkinärouhetta ja kauraa.

      Poista
  5. Ähh, vielä sohjoks mennee! Toivottavasti ei täällä, hyvää vauhtia lauhtuu kuitenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, on tämä melkoinen talvi. Montaa päivää ei samana sää pysy. Nyt riittäisi lumi jo.

      Poista
  6. Nyt täytyy kysyä suoraan, oletkohan sinä se, joksi minä sinut ajattelen?
    Jos olet, tunnistanet minut nimimerkistäni...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä vain olen se polvityyppi :)
      Olen etsinyt sähköpostiosoitettasi lähettääkseni viestin, vaan en ole löytänyt. Minun s-postini on etunimi.sukunimi@gmail.com

      Poista
    2. Ja profiilista löytyy tämän blogin s-postiosoite.

      Poista
  7. Täällä ei vielä kunnon tuiskua ole. Eilen oli kyllä kova pakkanen, kun lähdin yövuorosta. Ihana oli kömpiä peiton alle karvakerien kanssa nukkumaan.

    Voi miten pulska rva Punatulkku :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tänään on sitten vetinen ja jäinen pääkallokeli, ja pakko lähteä asioille.

      Hyvät ravintolat, niin punatulkutkin lihoo :D

      Poista
  8. On ollut hurjaa vaihtelua sään suhteen. Kaunis pakkaspäivä muuttui yht'äkkiä lumimyräkkään ja lopulta vesisateeseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on Seita. Juuri tänään kävin asioilla ja kaikki hanget ovat näköjään viime-öisen ja edelleen jatkuvan vesisateen takia humahtaneet parikymmentä sentiiä. Liukasta on.

      Poista
  9. Kuusaman tunnen, koen kädessäni
    ääneni haikeaa valkeaa kuuleeko
    kukaan.
    Saan kirsikankukat käteen, pakastuneet
    lakastuneet, pakollinen
    otollinen oli hetkeni, menetin.

    VastaaPoista
  10. Nyt täytyy olla äärettömän varovainen liikenteessä, täällä on aivan pääkallokeli, sen kertoi jo aamulehtikin. Siitä mitä eilen oli sattunut ja poliklinikan ruuhkaantumisesta.
    Muistelin että olitte hankkimassa viime syksynä uutta autoa se uskollisen Volvon tilalle. Jokos se on saatu kesytettyä talvikeleihin :)
    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Vikki, pitkästä aikaa!
      Todella on liukasta, jo eilen kappareissu piti autosta noustua hiipiä kuin mummo. Piha on todella liukas.

      Kyllä vaan, Volvo oli tehnyt tehtävänsä ja sai mennä. Ranskatar tuli kesällä jo tilalle. Hyvin on kulkenut ja on näppärää vaihteeksi pienemällä autolla sompailla, tuntuu, että se kääntyykin ihan paikallaan :)

      Hyvää viikonlopua sinnekin!

      Poista