Sivut

maanantai 30. heinäkuuta 2018

Puutarhan värejä


Punaista, valkoista ja violettiakin.

Puuliljoista osa kukkii nyt yhtaikaa syysleimujen kanssa. Osa liljoista on edelleen nupulla. Maanpeiteruusut peittävät penkkinsä herkällä vaaleanpunaisella kukinnallaan.

Tämän aamun kierros:


Kirsikkapuiston puuliljat, valkoisia ja......punavalkoisia. Kukka on nöyrästi alaspäin.Kulmapenkin syysleimujen takana availevat kukkiaan Pretty Woman-puuliljatKasvoilleni kaartuu miljoonakello...


Maanpeiteruusu Fairy


Vettä ei ole satanut viikkoihin. Ukkosta on lupailtu, eilenkin piti tulla ukkoskuuroja, eipä näkynyt. Kyllä puutarha nyt kaipaisi kunnon sadetta. Vain herkimpiä perennoja olen kastellut ja mies kastelee kunnolla kerran pari viikossa ruusut ja tänä vuonna istutettujen puiden taimet. Vastaavasti taas nurmikkoa ei ole tarvinnut leikata, se ei kasva. Nurmikkoa meillä ei koskaan ole kasteltu, tuntuu jotenkin turhalta, kun ei meillä mitään golf-nurmea tarvita. Kyllä se sateen jälkeen aina jotenkin toipunut.

Vähän toista tuntia olin järvessä hölkkäämässä tänä aamuna. Tällaista kesää ei ole ollut pitkään aikaan, että voi vaan aamukahvin jälkeen lähteä rantaan, miettimättä millainen sää on. Luksusta!
12 kommenttia:

 1. Kauneita kukkeja! Vettä tuli täälläpäinkin, mutta ei vaan meille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RH. Länsirannikolla oli eilenkin satanut, plääh, eikä tänne mikään sadekuuro yllä.

   Poista
 2. Hempeän kauniita nuo maanpeiteruusut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat miehen kasvattamia, hän hellii ruusujaan :)

   Poista
 3. Luksustapa hyvinnii; tätä vielä kaiholla muistelemme lokakuun loskissa, viimoissa ja räntäsateissa.
  Tuo miljoonakellohattu olisi oikean ilmava ja hauska tähän lähtöön, mutta Fairyt sulattavat sydämen; helteillä sopii hempeillä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän tällaista kesää ole ollut kuin meidän lapsuudessa :)

   Poista
 4. Ihanat puuliljat ja ruusu. <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Puuliljoista tykkään kovasti joka vuosi lisään muutaman. Maanpeiteruusua on pitkä penkillinen, 8 puskaa, se on hankala kuvata kun kasvaa pitkin maata.

   Poista
  2. No, ainakin kauniita kuvia olet ruususta saanut. Tuo oikean alareunan kuva on kuin yhdistelmä pioonista ja magnoliasta. Molemmat lempikukkiani ja niin älyttömän kauniita!!!

   Poista
  3. Makasin maassa ja kuvasin :)

   Poista
 5. Upea miljoonakelloasetelma. Kasvot ja kukat sävysävyyn.

  VastaaPoista