Sivut

keskiviikko 4. heinäkuuta 2018

Tunnelmaa sademetsässä


Koko iltapäivän on satanut vettä reilusti. Välillä on tullut niin kovaa, että tuossa ulkona (katoksen alla) terassilla ei omia ajatuksiaan ole kuullut. Ilma on ollut mukavan kostea ja tunne kuin olisi sademetsässä, lämmintäkin on. 

Löysin autotallin perähyllyltä jäännöserät meidän vanhoja laattoja ja heti päätin hyödyntää, pieniä sinisiä ja isompia valkoisia. Vielä on jäljellä suurimmat valkoiset. Niistä saa hauskoja sommitelmia, kehyksillä tai ilman. 

Siniseen neliskulmaiseen laattaan laitoin vanhoista virkatuista kirjanmerkeistä kehykset. The CalaTähän valkoiseen en laita kehyksiä:


Korento rantakivikosta lentoon lähdössä. Ei saanut kotiloa kiinni :)
Kännykkäkamera vääristää nuo kiiltävät, läpikuultavat värit.


Eilen kävin taas viikottaisessa fysioterapiassa selkäni takia. Nyt sain kokeiltavaksi kinesioteipit ristiselkään. Fyssari on kyllä saanut selkäni tilanteen paremmaksi, olen saanut vähennettyä särkyläääkkeitä. Huonoja päiviä on vielä välillä, mutta onneksi harvemmin. Fyssari sanoikin eilen, että ei tämä kiputila hetkessä ohi mene, on kestänyt tullakin vuosia. Viimeinen pisara oli se märän lumen lapiointi viime vuoden loppupuolella. 

Fysioterapeuttini on myös erikoistunut tukipohjallisiin ja tekee niitä, joten sellaiset uudet tehtiin minulle heti ensimmäisellä kerralla. Nyt olen niiden kanssa lenkkareilla kävellyt ja hyvin suoristaa jalkapöytä-polvi-lantio - linjan. Olisi aiemmin pitänyt pohjalliset uusia tuon polvikivun takia, edelliset on yli 10 vuoden takaa ja niillä olen juossut kymmenen kilometrin lenkkejä. Se oli silloin se... On jalka muuttunut iän myötä ja asento on polven ja selän takia vielä lisää tuonut kipuja. 

Nyt olen päättänyt hoitaa fyssarilla - ja tietty omilla venytys- ja jumppaliikkeilläni - selkäni kuntoon, hitaasti mutta varmasti, toivon.
14 kommenttia:

 1. Onnea selän paremmuuden johdosta! Sitkeää sorttia se kipu ollut.
  Hienoja laattajuttuja, nuo läpikuultavat sopii hyvin niille. Ja pitsit :)

  Nyt vaan kuulostelet siellä, tuleeko ukkosrintama teille asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RH. Selkä on niin monen asian summa. Polvikin samalla puolella kokenut kovia, niin kaikki vaikuttaa selkään asti. 

   Ukkosesta ei ole kuulunut pihaustakaan, aamun ennuste oli netissä muutettu iltapäivällä niin, että kaikki salamat olivat hävinneet. Minnekään se ukkonen hävisi. Vettä on kyllä tullut jo melkoisesti.

   Poista
  2. No myrskyvaroitus.com oli sitten oikeassa. Meillä satoi yöllä ihan hirveästi, riitti tännekin vaikka teillekin jo purki.

   Poista
  3. Vettä tuli tosiaan melkoisesti yöllä. Nyt on lämmintä ja kosteaa taas.

   Poista
 2. Ihastuin vallan tuohon korentoon. Enkä laittaisi raameja minäkään. Se on just hyvä noin.

  Hyvä fysioterapeutti on jopa kalliimman arvoinen, kuin moni ortopedi. Fyssareita on tietysti joka lähtöön, mitä nyt kaikilla aloilla, mutta Suomessa ovat kyllä yleensä tosi päteviä ja saavat joskus ihmeitä aikaan. Mahtava asia, jos selkä alkaa olla parempi. Ollaan me kyllä sillä tavalla rakennettuja, että nivelten suhteen kun yksi prakaa alaraajoissa, se vaikuttaa heti sen puolen muihin niveliin ja jossain vaiheessa myös selkään. Sinäkään et polvesi kanssa tarvitsisi kyllä yhtään ainutta lisävaivaa.

  Kesäiset lämpimät sadekuurot ovat ihania. Joskus menen sateen alkaessa ihan vain seisomaan puutarhaan ja nautin siitä lämmöstä sekä sateesta. Ja ihan yhtälailla karseita ne sateet ovat sitten syksyn ja talven kylmyydessä. Silloin en kyllä vietä yhtään vapaaehtoista minuuttia ulkona.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri. Korennoista tykkään itsekin, niitä on mukava tehdä. Luonnon kiville mielummin mutta näyttää nuo kaakelitkin ihan hyvältä.

   Meillä on onni tuntea tuo fysioterapeutti ja vaimonsa, joka myös on fysioterapeutti. Heidän yrityksensä on tuolla kirkolla. Ovat hoitaneet meitä kumpaakin tietotyöläisen niska-hartiavaivoista lähtien 90-luvun alusta saakka. Pohjalliset on myös ollut molemmilla lenkkareissa tukemassa juoksua. Minulla kun juoksu jäi, niin tuli luvattoman pitkä aika uusia pohjalliset. Mutta kullanarvoista on tosiaan, että tuntevat minut ja työni ja harrastukseni ja vaivani. Polvi on kovia kokenut ja siitähän se ruoto on mennyt väärään asentoon. Nyt sitten selkä lopullisesti hermostui lumitöissä. Mutta olen jo luottavaisella mielellä, alussa oli tuskaista oleminen.

   Koko eilinen iltakin oli täällä aivan mahtava raikas ja lämmin, yöllä on satanut taas vettä, silti on ihanan lämmin.

   Poista
 3. Rehevää sademetsien kauneutta taiteessasi!

  Eilen mustat ukkospilvet kiersivät, oli painostavan kosteaa, mutta eipä mitään taivaalta pudonnut. Yöllä kyllä nyt näyttää sadelleen.

  Huokaus, minunkin pitäisi uusia pohjalliset, mutta täällä päin niiden hinta on pilvissä, muistaakseni maksoi jo jotain 15 vuotta sitten parisataa euroa jalkaterapeutilla. Pitäisi löytää edullisempi paikka.

  Taiteellista torstaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu.
   Ei saatu ukkosta meillekään, vettä oli yöllä stabut reilusti.

   Täällä maksaa tuon fysioterapeutin tekemänä n 250 euron molemmin puolin ne pohjalliset. Hänellä on n 30 vuoden kokemus alaraaja-fysioterapiastakin. Minä saan kyllä hiukan edullisemmin, sumplittiin vähän hoitokertojen lomaan ne pohjallisten sovitukset ja mittaukset. On ne kyllä hyvät. niistähän ei kela korvaa mitään, törkeää sekin :(

   Poista
 4. Onpa kaunis erityisesti tuo korento! On niin kiva, kun olet 'löytänyt' tuollaisen puuhailun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi.
   Sanos muuta, enpä olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut noihin innostuvani, betonitöitä kyllä, mutta että muutakin. Nyt käsillä tekeminen tuntuu tosi mukavalta.

   Poista
 5. Ihanat sademetsän pullautukset: The Cala - The Symppis ja kauniskatseinen korento, jonka suunta villinä ja vapaana eteen- ja ylöspäin:)

  Paranemisiin päin myös selkäosion kanssa, hitaasti tulleet vievät aikansa, maltti jnpp. Kanssakulkijan liki kävelemättömäksi vienyt kivulias ahtauma tokeni kuuden tunnin leikkauksella, mikä luettakoon taitavan kirurgin ansioksi, mutta kaikenlainen yli-intoilu rehkimisen kanssa ja etenkin huonot taakan nostot eivät anna kummallekaan meistä mitään anteeksi, joten kiroilevan siilin sijaan huumoria koettelee kiroileva selkä, josta kyllä löytyisi stripin juurta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka.

   En ole ennen tajunnut miten tuskaista voi selkäkipu olla. Nyt huomaan pienenkin edistyksen parempaan päin, särkylääkkeen määrä on huomaamatta pienentynyt reilusti. Nuo leikkauksella korjattavat ovat vielä tosi ikäviä, kun selkään kajoaminen on aina arveluttavaa. Minulla pitäisi fyssarin apu riittää. Oma ei enää riittänyt, kun lääkäri määräsi vaan lisää särkylääkkeitä ja käski jumpata, silloin teki mieli sanoa pahasti. Minä otin kirjaimellisesti jumppaamisen jo talvella ja yritin niin, että tuskanhiki otsalta valui. Nyt sitten fyssari sanoi, että ei ihan noin tehokkaasti :)

   Poista
 6. Todella kauniit kaakelitaulut! Onpa mukavaa, että saat kroppasi kuntoon. Ei todellakaan ole kiva mättää lääkkeitä, helpottavat oloa eivät kuitenkaan paranna kuin joskus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissukka. Kaakelit tuovat vaihtelua luonnonkiviin, vaikka jotenkin luonnonkivet ovatkin kauniita.

   Juu, särkylääkkeet alkaa jo käydä vatsaan.

   Poista