Sivut

torstai 31. tammikuuta 2019

Tulilintu kruunasi viikon

Oli melkoinen viikko. Mikään ennalta suunniteltu asia ei sujunut hyvin. Kaikki, ihan kaikki tekemiset menivät pieleen ja harmitti moni asia. Eilen kuulin vielä, että niiden poikien, jotka Kaunotarta aina pesivät ja vahasivat, yritys on tehnyt konkurssin. Onneksi toinen pojista sai heti muualta töitä. Mutta minua harmittaa poikien puolesta ja omasta puolestani myös, joudun etsimään uuden pesupaikan, jossa saa hellän käsinpesun Kaunottarelle. Kuntamme ei suhtaudu kovin myönteisesti pienyrittäjiin, pojilla oli pikkuhallissaan hirveä vuokra ja armoa ei annettu, vaikka yrittivät. Isompia yrittäjiä sitten taas suositaan. Voihan rähmä.


Lumikeinu


Jalkapalloilijat saavat uudet pipot kunhan lumi vähän sulaa


No, kaiken kompastelun jälkeen päätin palkita itseni ja läksin tänään ajelemaan Puuiloon. Nimikin viittaa iloon ja tiesin sieltä löytäväni taidetarvikkeita virkistykseksi tälle viikolle. Olin netistä katsellut, että siellä on tosi halpoja akryylimaalit ja kankaat. Joten ostin sitten kun halvalla sai:


Kankaita, maaleja ym


Jatkoin kokeiluja taidepajassa ja syntyi tämä:

Tulilintu

Nyt on jo parempi mieli ja huomenna laitetaan leivinuuniin tuli, ostin paistin ja ja isoon vuokaan pilkon juureksia, mausteeksi yrttejä. Myös punajuurilaatikko höystettynä vuohenjuustolla pääsee sinne kypsymään. Lounaaksi mies lupasi keittää madekeiton (saatiin made tänään kalakaupasta) hiihtoreissunsa jälkeen ja sillä aikaa, no, helppo arvata, minä suttaan maaleja kankaalle.
18 kommenttia:

 1. Ooh, Tulilintu on ihan ittensä näköinen!
  En oo ikinä päässy kunnolla Puuiloa koluamaan, melkein aina jo pitää kiirehtiä pois ku oon vasta eläintarvikeosastolla... mutta täytyypä käydä katsastamassa "kangastarjonta" myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RH, kauniisti sanottu.

   Puuiloon kannattaa tutustua, siellä on vaikka mitä. Mies oli aiemmin joskus käynyt ja kertoi nähneensä taidetarvikkeita. Menin sitten ensimmäistä kertaa ja sieltä löytyi Toimistotarvikkeet-nimikkeen alta kaikkea maalaamiseen liittyvää ja niitä toimistotarvikkeitakin. Hinnat ovat halpoja, nuo maalauskankaat ja maalit alle puolet netin taidekauppojen hinnoista.

   Poista
 2. Harmi, että Kaunotar menetti kauneushoitolansa. Kovaa on pienyrittäjän arki. Tutulla miehellä oli kanssa autokorjaamo. Kertoi, että oma palkka oli kuussa 500 euroa , tuskin koskaan sen enempää.
  Paljon iloa taidetöihin. Jään jännityksellä odottamaan, mitä kaikkea vielä Tulilinnun jälkeen nähdään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella kovaa näköjään autokorjaamoillakin. Niitä on tullut ehkä jo liikaa tuonne teollisuusalueelle.

   Kyllä niitä kaikenlaisia teoksia on tullut maalattua, kaikkia ei voi/kehtaa julkaista :)

   Poista
 3. Lieskat liehuu kauniissa Tulilinnussa :)
  Eipä ole tullu käytyä Puuilossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lieskat voi sammua kun lintu syöksyy järveen kalaa ottamaan, sanoi mies :)

   Jo sielläpäin on Puuilo, niin suosittelen, siellä on jos vaikka mitä tavaraa. Tarpeellista ja tarpeetontakin, toki.

   Poista
 4. Onpa Tulilintu kiva! Ihanan räiskyvä, ihan lämmittää <3
  Puuilo on kyllä hauska kauppa, kaikkea löytyy. Jollakin tapaa ne kaksi, joissa olen käynyt, on sellaisia "tiimarimaisia", hieman nuhjuisia ja "sotkuisia", epämääräisiä kasoja, joista löytää vaikka mitä. Verrattuna esim Tokmanniin, josta löytyy myös vaikka mitä. Niistä vaan on tullut jo vähän liian hienoja, kliinisiä. Ja tuntuu, että hintakin on halvempi, Ilossa siis. Kivat löydöt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi.
   Tämä Puuilo oli melko uusi ja tosi siisti, mutta valtavan kokoinen. Pitkät käytävät sain kulkea, melkein viimeisenä löysin noita taidetarvikkeita. Tokmannista en tykkää, tuolla Prisman lähellä on yksi ja en löydä sieltä mitään.

   Poista
 5. No voihan rähmä; mikä ihme on se laki, jonka mukaan, kun aamulla ensin jää hana käteen, kaatuvat suodatinpussin kahvit vastapestyllä matolle tai aiemmin työaikana ne ainoat sukkahousut kinttuihin kiskottaessa rutiinista repeävät, niin tietää, että olisi paras jäädä peiton alle...

  Sympatiani ja myötätuntoni Kaunottaren pojille; Suomi ei juuri pääse yrittäjäystävällisyydellä briljeeraamaan. Toivottavasti löytyy uusi hyvä hoitola Kaunottarelle.

  Mutta: Tulilintu, upeaa! Aivan ihana ähäpiti kaikelle: kaunis, sointuva väriyhdistelmä ja liekkien loimu, joka suorastaan uhmaten ns. näyttää keskisormea Mr. Murphyn laille. Sujuvaa alkanutta helmikuuta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla oli kyllä liikkeellä herra Murphy itse, sen verran takkuili asiat ja tekemiset. Kiitos myötätunnosta. Ei mitään vakavaa, mutta harmillista yhtäkaikki.

   Vaan Tulintu, kuten hyvin havaitsit, sai mieleni paremmaksi.

   Teille kaikkea hyvää sinne väistötiloihin!

   Poista
 6. Voi harmi, että pojat meni konkkaan :(

  Puuilo on iloa, pitäisi vaan hankkia joskus autokyyti, että pääsisi sinne. Hiukka hankalien yhteyksien päässä täällä pk-seudulla.

  Tulilintuja tässä tarvitaankin, sellaisia, jotka sulattavat jään ja lumen pois ja tuovat kevään!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se iso harmi, onneksi toinen pojista ainakin sai heti muualta töitä.
   Puuilo on tosiaan täälläkin kaukana bussireiteistä, ison Citymarketin kyljessä.

   Jospa päästän tuon linnun ulos sulatamaan jäät ja lumet :)

   Poista
 7. Taiteilulla on kyllä mielialaa parantava vaikutus. Kunnioitettava määrä taidetta sulla noista kyllä syntyy. Toivottavasti ei ole joka taulun synnylle ihan niin pieleen menneitä päiviä.
  Minua on jo himoittanut vesivärit pitkään. Kävin kirjakaupasta katsomassa, mutta ei oikein ollut (sopivia).Päätin sitten odotella jostain putkahtavan halpoja vesiväripapereita ja värejäkin. Kun ei sitten osaa mennä kunnnon taidekauppaan niitä ostamaan. En edes uskalla katsella sellaisten kauppojen mainoksia, minne ei tiedä miten pääsis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi harmi, minun kyydissä pääset vaikka Puuiloon. Tehdäänkö keväällä vaikka treffit?

   Poista
 8. Noita "kaikki menee pieleen" -päiviä tosiaan silloin tällöin tulee, mutta ehkäpä sitten toisena päivänä osaakin arvostaa sitä kun iloitsee ehkä monestakin asiasta, kuten sinä tuosta Tulilinnusta. Se onkin tosi kaunis, ilon tuoja!

  Meille tuo iloa tänä viikonloppuna nuorempi poikani, joka tulee tänään meille koko viikonlopuksi! Toki hänellä on rientoja kavereidensa kanssa, mutta yökylä (ja ruuat!) äitin luona kelpaa, onneksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, nyt oli sellainen viikko, että en halua heti uusiksi. Niin moni asia meni pieleen. Ei isompaa eikä vakavaa, mutta harmillista.

   Tulilintu pelasti loppuviikon.

   Äitin ruoka, mikäs pojalle parempaa :)

   Poista
 9. Siis taiteilijan tarvikkeitakin Puuilossa, enpä ole tiennyt enkä huomannut, vaikka siellä monesti käynyt. Miten nuo akryylivärit, haiseeko ne? Kysyy nimimerkki Hajuyliherkkä.

  VastaaPoista
 10. Tulilinnussa on leiskuvat värit!

  Tosi surullista, kun poikien firma meni konkkaan. Nuorempi poikani on nyt työtön. Kaverinsa on perustamassa pientä metallialan firmaa, jonne poikakin pääsisi töihin. Toivottavasti ei vaan käy samalla tavalla.

  VastaaPoista