Sivut

torstai 27. huhtikuuta 2017

Klapikone käyntiin

Tänään aamulla varhain kun olin vasta kahvilla, tuli pihaan hiioppi-auto ja nosteli tontille koivutukkeja 15 mottia. 
Klapikonehan hankittiin keväämmällä ja silloin onneksi suoritin klapikoneen kuljettajan näyttötutkinnon, kun pilkoin klapeja näyttääkseni osaamiseni. Nyt pääsen suoraan hommiin, kunhan joku ensin käyttää vähän moottorisahaa ja pätkii nuo tukit. Komeita koivuhalkoja niistä tuleekin.               


Jos vähänkin tulee lumi- ja räntäsateisiin taukoa viikonloppuna, niin työväen juhlaa vietetään meillä työn merkeissä. Koneet ei tykkää kastua, ihmisistä ei niin väliä olisi.

Sitten se uutinen. Siivoojat kävivät. Jee!

Ikkunat ovat niin kirkkaat, että pelkään jonkun linnun lentävän suoraan lasiin. Luonnon vähäinenkin havupuiden vihreys tuntuu tulevan suoraan syliin kun katselen ikkunoista ulos. 

Nyt on kaikki lukuisat ikkunat pesty ja muutenkin paikat on puts ja plank. Miten ihmeessä ammattilaiset saavat nuo ikkunat niin upeiksi, ei raidan raitaa, kirkas lasi näyttää kuin ei siinä ikkunaa olisikaan, pelkkä aukko. Pyörin ympäri taloa ja ihailin siisteyttä. Samoin toisessa talossa. Kaikki kiiltää ja näyttää hyvältä. Villakoirat ja hämäkin seitit on tapettu sukupuuttoon. Toistaiseksi.

Tuon kokoiseen  urakkaan ei budjetissani ole määrärahoja kovin usein, nyt päätin sijoittaa siihen. Jos joku ihmettelee miksi en sijoita matkailuun ja matkusta etelään räntäsateita ja/tai syksyn pimeitä pakoon, niin tulkoon katsomaan siisteyttä ja sitä mihin parin etelänmatkan rahat on sijoitettu. En ole koskaan ollut mikään 'etelän'matkaaja, olen kulkenut ympäri maailmaa junalla/lentämällä ja varsinkin pitkin maailman meriä rahtilaivoilla aikoinani. Ei oikein nappaa ajatus jostain turistikohteesta, suomalaisista ja muista skandinaaveista rivissä rannalla, huh. Miestä sinne ei saisi edes maksusta. Maksettu mies, hehheh.20 kommenttia:

 1. No hommahan meni sitten paremmin kuin hyvin. Ja on se vaan niin, että ikkunoihin tulee kiinnitettyä huomiota vaan silloin, kun ne on erityisen likaiset tai erityisen puhtaat. kaiken muun ajan siinä välissä ne vaan "on".

  Tsemppiä työn juhlaan! Täällä kaivettaneen lumikola golfmailojen sijasta esiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä olen iloinen, että sain kannustusta tuohon siivoojan tilaamiseen. Totta, ikkunat on, mutta vain likaiset huomaa ja nyt ne on aivan upeat. Ja kaikki muu on kuin uutta.

   Kara wappen sinne lumigolfaajillekin!

   Poista
  2. Siis klara wappen, tämä tabletti ei osaa sanoja :)

   Poista
 2. Ooh, siivooja <3 Nauti!

  Työn juhlaa vietetään töitä tehden!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No arvaa vaan kuinka nautin. Ja että sain sen tehtyä, kun mies aina sanoo, että kyllä hän tekee. Mutta eihän se ole sama lainkaan.

   Työtä riittää pihalla jos ilmoja piisaa.

   Poista
 3. Varmaan ihan tyydyttävää, kun ikkunoista näkee hyvin sen pinon pihalla, ja kaikki on hyvin :) Jaksaako noita nostella sahauspaikalle? Yhdessä on jo hyvä linnunpöntön alkukin!

  Mun pitäs siivota kans - ainakin yksi nurkka, kun huoltomies tulee vaihtaan akun varashälyttimeen. Joskus. Piipannu on jo kauan, mutta huoltohenkilöstöä ei näy eikä kuulu. Viimeksi tuli jo ennen kuin alkoi piippailla, ja jätti 80 laskun. Nyt se on jo 90. Kallista lystiä se on tuokin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tukit sahataan pätkiksi tuossa paikalla missä ovat. Klapikone sitten viereen ja sillä jatketaan. Vasta sitten siirretään kotikärryillä klapit pinoon kuivumaan ja liiteriin sitten.

   Maksaakohan siinä teillä se huoltomiehen työ vai se osa? Jos se on työ niin saisit kotitalousvähennyksen, mutta omavastuu on just 100 euroa.

   Poista
 4. Jee: olipa hauskaa, että urakan teettäminen tuntui kannattavalta ja toi hyvän mielen! Nyt on ei sitten, kuin säästynein energioin klapikone iloisesti soimaan. Näin vappuaikaan ravintoloitsijallakin lienee kiirusta ja pöydät täynnä, joten hippulat iloisesti vinkukoot:) P.S. Maksettuun mieheen suhtaudun aprikoiden, tosin asiasta ei toistaiseksi omakohtaista kokemusta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vappu on kiireistä aikaa ravintoloitsijalle. Sitten on niitä häiriköitäkin, kissoja, enemmän, kun ovat juhlatuulella. Pitänee toimia OTOna vielä portsarinakin.

   On se hyvä, että ollaan päästy näin pitkälle elämässä ilman maksullisia miehiä :)

   Poista
 5. Meille tuli klapikonen viime keväänä, on muuten mahdottoman hyvä kapine.
  En ole vielä suorittanut sitä tutkintoa, niin laitoin vaan sen pölkyn siihen hihnalle ja heitin sitten sivuun.
  Suosittelen pyöreää halkopinoa, se on mahdottoman nätti, pinoksi :) Ja helppo tehdä.
  Haaveilen ajoittain suursiivouksesta! Eikö ole ihana kuljeskella ja katsella hyvää työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Klapikoneen kuljettajatutkinto oli helppo, juuri noin kuin sinäkin, puu hihanlle, halki ja pois. Läpi meni. On tosi kätevä vehje. Puupinot tulevat seinää vasten etekänpuolelle aluksi, niin pakko tehdä suoraa. Muuten erilaiset puupinot ovat tois kauniita.

   Nyt on kyllä jonkun aikaa ihana kulkea kotona, kun paikat kiiltää ja klasit :)

   Poista
 6. Kaksi kannattavaa hankintaa, klapikone ja siivousapu.
  On siinä aika monta klapia kulkenut käsiesi läpi. Viisitoista kuutiota on aika paljon puuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Klapikone osoittautui heti tosi käteväksi ja jää työläin vaihe pois. Meillä kuluu talvessa tuo 15 mottia kun vanhoja on vielä vähän jäljellä. Osa jää pidemmiksi kun leivinuuniin mahtuu pitkiä.

   Siivousapu on aivan ihana juttu, vielä saa kotitalousvähennyksenkin.

   Poista
 7. Onnea puhtaallehuussollille! Ole sitte varovainen klapikoneen kanssa.
  Työn iloa!

  VastaaPoista
 8. Minä en ihmettele yhtään sijoitustasi siivoojaan ja ikkunanpesijään, siitä tulee niin suuri nautinto! Minun mielestäni ne ammattisiivoojat siivoavat paljon paremmin kuin me itse, se jälki näkyy kauan, ikkunanpesusta puhumattakaan. Nauttikaa!

  Me kyllä mennään ulkomaanmatkalle kesäkuussa. Minä saan sen matkan kuulemma "korvaukseksi" siitä, kun minulla on ollut vuoden verran tosi rankkaa terveyteni kanssa. Onhan sekin totta.

  Hyvää viikonloppua ja työn juhlaa, vaikkapa sitten klapikoneen seurassa! :D
  (me mennään vappuaattona katsomaan ja kuuntelemaan "oman näyttämöni" Tähtisumua -musiikkirevyy, odotan innolla!)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niillä ammattilaisilla toisenlaiset koneet ja jälki sen mukaista. Kyllä se nyt jonkun aikaa kestää, jos vaan jaksaa sitten ylläpitosiivousta pikkasen.

   Minä lähden ulkomaille ehkä jo toukokuussa, kerron sitten myöhemmin :)

   Hauskaa vapppuviikonloppua teille!

   Poista
 9. Voi vitsi, kun on hyvännäköistä koivutukkia. Yksi pino on saatu täällä sahattua ja pilkottua. Toinen odottaa ja monta muuta vielä lapsuuskodin mailla, kun saisi ne sieltä raahattua kotiin.

  Varmaan on mukavaa, kun koti on putipuhdas ammattilaisten jäljiltä.

  Ulkomaille toukokuussa, kihisen uteliaisuudesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vain olekin hyvää koivua ja lämpöarvo on erinomainen.

   Kyllä tästä siisteydestä osaa nauttia. Kunpa nyt jaksaisi pitää yllä edes jotenkin.

   Kyllä sinä taidat matkakohteen tietää, oli puhetta joskus alkuvuodesta. Alkaa L:llä ja sitten toinen paikka siitä meren yli alkaa A:lla. Isoja kaupunkeja molemmat :)

   Poista