Sivut

torstai 20. huhtikuuta 2017

Onko torstai toivoa täynnä?

Heti ensimmäisenä arkipäivänä pääsiäisen jälkeen oli haettava kirjastosta varaukset samalla kun palautin luetut. Pääsiäisenä saatoin lukea pitkälle yöhön, jos ei uni ottanut tullakseen. Kirjastossa käydessä poikkean usein katsomaan pienen taidetilan näyttelyn ja niin nytkin. Siellä oli jonkun taide- ja käsityökerhon tuotoksia. 


Huovutustöitä

Kaikenlaisia  virkkaustuotoksia

Eläinaiheita 
Koivut ja talvi

Sitten tähän toiveikkaiseen torstaihin. Olen lopultakin saanut päätettyä, että joku muu kuin minä pesee meidän ikkunat. Kaikki lähes 40 kpl. 

Olen pyytänyt tarjouksia parilta eri siivousfirmalta ja tänään tulee käymään vielä yksi, joka arvioi työmäärän täällä paikanpäällä. Tästä odotan paljon, olisi oman kunnan yrittäjä, jota haluaisin kannattaa. Siinä voisi ajatella samalla tilata siivouksenkin, jos ei työmäärä päätä huimaa. Tuntihinnan tiedän ja sen, että siitä saa melkoisesti kotitalousvähennystä. 

Kotitalousvähennyksen tiedot löytyvät täältä. Vähennyksen voi halutesaan ottaa heti, eli loppuvuoden saa hieman enemmän käteen nettotulojaan. Vähennysoikeus on 50 % työn osuudesta (viime vuonnna se oli 45 %) ja omavastuu 100 euroa. Eli jos maksat tonnin, omavastuun jälkeen voit vähentää 400 euroa. Kotitalousvähennys vähennetään ensisijaisesti ansio- ja pääomatulojen verosta. Useimmat muut vähennykset tehdään ansiotuloista ennen veron laskemista, joten niiden rahallinen vaikutus on pienempi kuin kotitalousvähennyksen.

En muuten kuulu niihin, jotka siivoavat ennen siivoojan tuloa, huvittava ajatus.
18 kommenttia:

 1. Olen tainnut aiemminkin tarjota ukkelia ikkunanpesijäksi, koska on oikeasti hyvä (ja innokas) siinä hommassa. Eikä kuulemma edes voi jättää "nykynaisten" tehtäväksi, kun "jää kumminkin raitoja" ;). Mutta ei taida nyt tähän hätään ehtiä. Toivottavasti saat hyvää palvelua paikalliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi, unohdin, olet kyllä tarjonnut! Ja iso harmi, että meillä mies ei tod osaa pestä ikkunoita, vaikka ilmoittautui vapaaehtoiseksi, niin en suostu.

   Muistetaan sitten keväällä :)

   Poista
 2. Hyvä päätös, en usko, että joudut katumaan! Meilläkin mies on aina hoitanut ikkunainpesun Annukan mainitsemista syistä ja pitkäkätisenä, mutta tuon säännöllisen perussiivouksen teettäminen on rautaa, ylläpitosiivous onnistuu kyllä sitten kuin itsestään, eikä ole niin energiaasyövää.
  Huovutustyössä on rutkasti raisuutta ja elämäniloa, mutta nuo pitsivikerrykset saavat tällaisen tumpelon kädet hikoamaan ja nupin tutisemaan. Täyttyköön torstain toivosi ja luonnikasta loppuviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka, ihan samat tunnelmat noista pitseistä :)

   Ihanaa, kun kannustat, välillä tuntuu, että kun aikaa olisi itselläkin, ja silti haluan ostaa siivouspalveluita. Mutta ylläpidetään työllisyyttä, eikö vain? Ja ammattilainen osaa paremmin.

   Poista
 3. Hyvä sinä, olet ikkunan pesijän ansainnut! 40 ikkunaa, huh!

  Hauskoja nuo kirjastojen näyttelyt, tykkään katsoa niitä. Jotenkin niistä töistä välittyy enemmän tekemisen iloa kuin joissakin gallerioiden kliinisissä töissä.
  Tuo huovutettu hevonen on makea. Sen verran ole huovuttanut, että tiedän, ettei se ole lajini. Neulahuovutuksessa sormet on täynnä reikiä ja muut huovuttuksen lajit ovat todella raskaita kropalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kaksi taloa ja joka puolella on ikkunoita :(

   Niinpä, ihan samaa mieltä, tykkään noista näyttelyistä juuri siksi kun ne ovat paikallisten harrastajien tekemiä töitä. Oikeat taidenäyttelyt ovat sitten ihan erikseen.

   Poista
 4. Ikkunanpesu urakka on edessä ja on varmaan pakko tehdä ite. Kyllä se siitä sujuu kun alkuun pääsee. Tampereella pesetin ikkunat vaikka niitä ei ollut paljon, työn laadussa oli vähän sanomista, mut vältti vuokranantajalle, olihan ammatti ihmisten tekemä. En viitsinyt ostaa ikkunanpesuvehkeitä siellä :)
  Toivottavasti tässä päivässä on toivoakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolla tulee siivoojat. Ikkunat pestään ja talot siivotaan.
   Mielelläni annan ammattilaisten hoitaa hommat.

   Aina on toivoa!

   Poista
 5. Ikkunanpesu on aikamoinen urakka. Ihan järkevää pyytää apua tämmöisessä hommassa.
  Meillä oli putkiremppa, jonka saa kotitalousvähennyksiin, pitää selvittää miten se laitetaan.
  Tykkään tuollaisista pienistä näyttelyistä, harrastelijat voivat olla hyvin luovia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Vikki, urakka tuntui ylivoimaiselta ja siksi päätin hankin apua.
   Kotitalousvähennyksen saa heti kun on laskun maksanut, ei tarvitse odottaa veronpalautuksia. Kätevää.

   Usein noissa näyttelyissä on ne parhaat ideat ja työt. Hienot taidehallit on erikseen.

   Poista
 6. Meilläkin ikkunanpesu on ihan hirveetä, tämä talo on kummallisen mallinen, hiukan erikoinen, mutta nätti kyllä ja osa huoneista on yli 5 metriä korkeita. Siellä korkeimmissakin kohdissa on joissain huoneissa ikkunoita, enkä minä ainakaan sinne aio mennä keikkumaan. Minä ehdotin nyt ekan kerran ikkunanpesijää, ja taitaa juttu mennä läpi. Talon siivoojat tilaan kysymättä mitään; niin oli mies ennen jouluakin tyytyväinen. Minä sanoin, että millonkas sitä apua ostetaan ellei nyt kun siitä pystyy vielä nauttimaan.

  Me lähdetään pois kotoa kun tulevat tekemään hommiaan, on ihanaa tulla siivottuun kotiin!

  Nautinnollisia siivouspäiviä sinne teillekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut, nyt kannattaa ostaa palveluja ja nauttia työn tuloksista. Minä sanoin miehelle, että aion tilata ikkunanpesun ja siivoojan, vastaus oli 'aha'.

   Eilen siivooja kävi katsastamassa talot ja ikkunat ja vei käytävämatot samalla pesuun. Saan nekin puhtaina ensi viikolla takaisin kun tulevat siivoamaan. Kätevää.

   Poista
 7. Aivan mieletön tuo huovutettu hevonen! Mitkä värit! Huolisin kyllä. Vaikka ei se tähän murjuun seinälle sopiskaan.

  Nyt ikkunat ei näytä niin kauheilta, kun ei aurinko paista, mutta on ne... ja edellisen ikkunanpesun muistot on vahvana mielessä vielä. Voi olla että tänä kesänä pesen vain ulkoa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä en edes muista koska kaikki ikkunat olisi pesty, olen hätäisesti pessyt vain oleellisimmat.

   Huovutustöitä oli paljon, mutta tykkäsin tuosta hepasta juuri ja siksi kuvasin sen.

   Poista
 8. Muutama vuosi sitten koin omakohtaisesti, että ikkunanpesu-urakan ostaminen oli kannattava sijoitus. Nyt ikkunoita on vähemmän, mutta kaikille jotka kauhistelevat ikkunanpesun hankaluutta olen suositellut siivouspalvelun käyttöä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin alan minäkin suositella, eilen kun teimme sopimuksen siivouksesta ja ikknoiden pesusta, minulla putosi iso taakka pois painamasta. Kyllä ammattilaiset senkin osaavat paremmin.

   Poista
 9. Kätevistä käsistä syntyy vaikka mitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Minulta ei syntyisi noita, siksi käyn ihailemassa muiden töitä :)

   Poista