Sivut

tiistai 11. huhtikuuta 2017

Keikkuva kevät vai takatalvi?

Varoitellaan, että ei kannata vaihtaa kesärenkaita vielä. Ei tulisi mieleenkään. Pääsiäinen mennään pakkasöillä ja muutaman asteen päivälämpötiloilla. Esim pääsiäissunnuntaille luvattiin oikeaa lumimyräkkää. Ja kunnon pakkasta.

Kas näin oli tänään ennuste meidän kohdalla:

Tänään haen kirjastosta lisää luettavaa ja varaudun noihin keleihin. Normaalit varautumiset - kirjasto ja apteekki. Ruokakauppaan pitää vielä mennä käymään ennen pyhiä. Sitten saa sataa vaikka jääpuikkoja, on lukemista ja ruokaa. Lammaspaisti paistetaan torstaina leivinuunissa. Meillä syödään lammasta aina kun kohtuullisella hinnalla saadaan, oli pääsiäinen tai ei, lampaan- ja karitsanliha on niin hyvää.

Lisäksi lintutiedote:
Peippoja olen seurannut, niitä on useita. Ne tulivat jo maaliskuun puolella ja nyt tuossa lintujen ruokapaikan siementen jäänteitä käyvät yhdessä tusinan mustarastaan kanssa syömässä. Mustarastailla on laulukin jo kovin terhakkaa ja niitä juoksentelee maassa ajaen toisiaan takaa. Kevättä rinnoissa. Pisteenä iin päällä on pari punarintaa, jotka koittavat saada syömisestä osansa. Jostain syystä sinitiaisia liikkuu runsaasti häiriköimässä.

Joutsenia on ollut monena päivänä liikkeellä. Niitä ei näy mutta ääni kuuluu, eilenkin illalla jo hämärässä kuului taivaalta meteliä ja samoin tänään aamulla ollessani vielä sängyssä. Lähijärvellä on auki se puron virtauspaikka, sinne joutsenet suunnistavat.

Todellakin, kevät keikkuen tulevi. Keikkuisi nyt vähän rivakammin sinne lämmön suuntaan.

16 kommenttia:

 1. Huh, parempi olla katsomatta ennustuksia, tulee vaan paha mieli.
  Paljon hyvää syötävää ja lepoa, ehkä vähän maalaamista ja käsitöitä. Niistä on pääsiäiseni tehty (ei siis eroa arjesta mitenkään...)

  Maalaamisesta tuli mieleen, tein eilen elämäni ensimmäisen (ja vikan) kukka-asetelman. Huh. Laitan linkin tähän.

  https://susupetalart.wordpress.com/2017/04/10/jotain-uutta-36-something-new/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo kukka-asetelmasi on todellakin kuin kaunis vanha maalaus.

   Samanlainen pääsiäinen on minulla, sillä erolla, että en maalaa enkä tee käsitöitä, mutta luen.

   Poista
 2. Samat kolmen kohdan sävelet varautumisen suhteen vallitsevat samoista syistä. Lintutiedotteesi jatkoksi täältä eteläisestä reuna-Suomesta bongaus: ensimmäinen västäräkki tepasteli äsken pihamaalla tismalleen samana päivänä kuin viime vuonna, joten toivokaamme sen tietävän, että västäräkistä vähäsen. Pinnistellään pääsiäistä kohden:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos västäräkki on siellä jo, onhan se sitten kohta täälläkin. Odotellaan kovasti jo!

   Poista
 3. Samaa tuumi meidän isäntä viikonloppuna, ettei kannata hötkyillä niiden kesäkumien kanssa. Mullehan pitää ostaa uudet renkaatkin, vanhat ei oikein enää kelpaa alle.

  Linnuista oon lehtokurppaa odotellut. Ei oo vielä kurnuttanut iltahämärissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs renkaista, mulla on kai pakko ostaa koko auto. Toukokuussa rupean katselemaan löytyykö hyvää ja halpaa :)

   Täällä iltakonserttia hoitaa nyt innolla joku kyyhky.

   Poista
 4. Minun piti ottaa kirjastosta lukemista koko kuukaudeks. Lapin kirjastot ovat kiinni, kun siirtyvät Koha kirjastojärjestelmään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuukaudeksi tarvitaankin jo melkoisesti lukemista.
   Toivottavasti Koha toimii paremmin kuin Piki täällä alussa.

   Poista
 5. Taitaa tulla pakkaset pääsiäiseksi koko Suomeen. Tyypillistä huhtikuun säätä, väliin lupaa kevättä, mutta sitten tulee takapakkia.
  (Kuusamoon tuli eilen lunta 40 cm)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siellä on lunta sitten oikein kunnolla, entisten lisäksi.

   Keikkuen se kevät taitaa tulla, mutta tosi kylmä on pääsiäinen.

   Poista
 6. Täällä ollaan taas sydän syrjällään, kun poika lähtee ajelemaan 500 kilsan päästä kotiin kesärenkailla (jotka vaihdettiin viikko sitten) lumen ja tuiskun keskeltä. Huuh. Mutta luotan siihen, että uudet kesärenkaat on parempi vaihtoehto kuin meidän vanhat talvirenkaat, jotka oli niin umpikuluneet, että niistä ei olis enää ollut turvaa. Ja talvea on vaan matkan alkupäässä, mutta silti. Hermostuttavaa, kun ei näistä keleistä näköjään tiedä. Toissapäivänä täällä ukkosti ja eilen satoi lunta ja rakeita. Nyt paistaa aurinko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi nuo päätiet ovat sulia, joten poikasi pääsee varmasti turvallisesti kotiin. Mutta ymmärrän huolesi.

   Täälläkin oli lumirähmää maassa aamulla, nyt se on osin jo sulanut, asteita on peräti +1 C.

   Poista
 7. Joo, samat ajatukset täälläkin. Lähen kirjastoon hakemaan lisää lukemista ja kaupassa pitää käydä ennenkuin on hirveet ruuhkat.
  Hienoinen lumikerros oli yöllä satanut. Mutta on sitä jo ennestäänkin.
  Täälläkin on peipposia näkynyt, mustarastaat laulaa ja joutsenia lentelee (ja kuuluu). Joten kait se kevät joskus tulee.
  Teillä on varmaan herkulliset pääsiäispaistit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kai se kevät tule, nyt ei yhtään tunnu siltä, on jäätävän kylmä tuulikin.

   Huomenna paistetaan ja maistetaan lampaan paistia :)

   Poista
 8. Tuolla edellä RH kaipaili lehtokurpan kurnutusta. Pakko kommentoida sen verran, että kun asumme alueella, jolla aika paljon liikenteen meteliä, meillä kurppa ei enää kurnuta lainkaan (alkuvuosina muuttomme jälkeen kyllä. Ilmeisesti melutason nousu on saanut sen päästelemään vain piiskuttavia ääniä erottumissyistä. Vähän niin kuin talitiaisetkaan eivät enää juurikaan laula hartaasti ti-ti-tyy, vaan nopeasti ja terävästi ti-tyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Linnut näköjään kärsivät melusta ja lyhentävät laulusäkeitään. Harmi.

   Poista