Sivut

tiistai 26. syyskuuta 2017

Puutarhasta ja sumukaaharista


Puutarhassa 

Syysleimut kukkivat pienempinä kuin yleensä

Hopeakäpäläkin kukkii
Hopeakäpälät kasvoivatLoputkin Pretty Woman - puuliljat avautumassaHortensia melkein kuoli toissa talvena, nyt syyskuussa alkoi kukkia
Ruusu Easy Elegance vielä jaksaa kukkia
Satupuu eli mongolianvaahtera alkaa saada väriä

Tänään on paksu sumukerros, eikä se ole haihtunut auringon tieltä vieläkään, kello tulee juuri kaksi iltapäivällä. 

Näkyvyys oli tuolla kirkolle vievällä tiellä tosi huono ja sattui melkoinen episodi aamupäivällä kun kirkolle päin ajelin. Ajoin suunnilleen rajoituksen mukaan, kun nyt on kaikki peurat ja hirvet liikkeellä, niin vähän niitäkin tarkkailin, ylittävät usein tien isojen metsien kohdalla. Perässäni roikkui iso pakettiauto ja katselin peilistä, että kuljettaja, noin viiskymppinen mieshenkilö, oli ärsyyntynyt kun ei päässyt ajamaan lujempaa. Siinä sitten köröteltiin kunnes perässä ajavalta ukolta paloi hermot. Ohituskieltoalueella, keltaisen viivan juuri alkaessa, sumun peittäessä loputkin näkyvyydestä, tämä herra päätti lähteä ohitseni. 

Hiljensin vähän vauhtia, että en joudu samaan kasaan, jos edestä tulee tukkirekka. Mitä teki kyseinen ukko? Vilautteli jarruvaloja edessäni ja lopulta avasi etuikkunan, työnsi sieltä kätensä ulos ja näytti keskisormea. Sitten pisti kaasun pohjaan ja jatkoi hurjaa menoaan.

Jäin aivan sanattomaksi. Teko oli sen verran törkeä, että jos sieltä se vastaantulija olisi tullut, niin ei mitään mahdollisuuksia väistää pakettiautoa. Kaikkia idiootteja sitä liikenteeseen päästetään. Otin rekisterin ylös varmuuden vuoksi. Olisin mennyt juttusille, jos olisin kuskin kirkolla nähnyt, mutta hänen onnekseen en nähnyt. Meitä on moneen pakettiautoon.


14 kommenttia:

 1. No just, nämä maanteiden ässät :(

  Sumuista täälläkin, nyt juuri alkoi aurinko näkyä.

  Tuo puutarha on niin kaunis! Enemmän kyllä oma silmäni huomaa taideteoksesi kuin kukat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu, kyllä kaikki vihreys nyt on täysillä tullut esiin ja puissa on vielä lähes kaikki lehdet.

   Ja kiitos sanasta 'taideteos', se on kohteliaisuus :)

   Poista
 2. Just joo. En yhtään väitä, ettenkö pruukaisi ajaa aika lujaa välillä, mutta pitää olla melko hullu jos näissä viime aikojen hernerokkasumuissa päästelee menemään, kun näkyvyyttä ei oo montaa metriä. Ja kehtaa näyttää kesoo. Olisin mennyt jutteleen minäkin jos olisi ollut tilaisuus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Juuri keliolosuhteet yritin ottaa huomioon ja ajoin tasan nopeusrajoituksen mukaan.

   Arvaa vaan millä äänellä olisi juttua tullut jos sen kuskin olisin nähnyt. Poliisiasema on ihan keskustassa, olisin varmaan taluttanut sen ukon sinne.

   Poista
 3. Paksu ketto on ollut koko päivän päällä, joten kiitos Elengancesta ja hauskakukkaisesta Hopeakäpälästä! Arvon pokerinaamaleideillä näkyy olevan frissan tilauksen paikka komiasti harottavine hiuksineen:)

  Noilta törpöiltä voisi kyllä puutarhasaksilla nipsaista keskisormet, jotka herkästi nousevat ainakin naisautoilijoilla vielä a.D. 2017. Sieluni silmillä voin helposti visioida kohtaamisenne, kävi törpöllä armoton säkä. Rauhaisaa illansuuta toivottavasti jo alentunein verenpainein:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leidit eivät ole kireessään ehtineet kampaajalle :)

   Kiitos Takkutukka, alkaa jo helpottaa. Tosin vieläkin kammottaaa ajatella mitä olisi voinut tapahtua.


   Poista
 4. Kauniita kukkia vielä syyskuussakin, hopeakäpälän kukat on hauskoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissukka. Minä en tiennyt, että hopeakäpäläkin kukkii.

   Poista
 5. No, paistoihan se pari päivää eikä tänään ees satanu :) Ja tuossa kuudenkympin alueella alkaa aamuisin näkyvyys olla turhan lyhyt. Toisilla on kiire kuolla.

  Ruusun kuva pisaroineen on ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään on taas paksu sumu, ei vielä auringosta tietoakaan, mutta lenkki on tehty. Se varmaan piti riittää meille se pari päivää valoa :)

   Kiitos RH. Nuppuja on ruusuissa vielä, saa nähdä ehtiikö yhtään enää aueta.

   Poista
 6. On kyllä törkeää liikennekäytöstä! Täälläkin on viime päivät ollut tosi sumuista ja osa tosiaan ajaa samalla tavalla kuin kirkkaalla kelillä. Kaunis hopeakäpälä ja ihania nuo muutkin kukkijat! Kivoja syyspäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tiiu, sinulle myös hyvää syksyä.

   Jotkut ajavat selvästi itsetuhoisesti, mutta kun siinä voi loukkaantua sivullisia, niin se on edesvastuutonta. Ja keskisormi, hm, lapsellista.

   Poista
 7. Olen tässä viime päivinä itsekin törmännyt poikkeuksellisen moneen perässäroikkujaan (yleensä ovat olleet nuoria naisia, jotka vielä kaiken lisäksi räplää samalla kännykkäänsä) ja kuolemanohittajiin ja toivonut mielessäni, että kaahaisivat suoraan poliisin haaviin. Jos vaikka vähän rauhottais. Ja mun puolesta saisivat ajaa vaikka ojaan (no ei oikeasti sais näin toivoa) kunhan kellekään sivulliselle ei käy kuinkaan. Ja sen verran vaan itselleenkin, että säikähtävät.

  Ja on mua alkanut hirvittää nykyään bussin kyydissä istuminenkin, kun on nykyään näilläkin kuljettajilla (ei kaikilla onneksi) tapana selailla puhelintaan siinä ajon aikana. Ja kumminkin on puolensataa ihmistä kyydissä.

  Mutta onneksi suun puutarha on kaunis paikka, johon voi paeta näitä kaikenmaailman pösilöitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikenne on mennyt ihan hulluksi. Suurin osa ajaa kännykkä korvalla, kelissä kuin kelissä. Aivan älytöntä. Ihan totta tuo mitä sanoit,että jos vaan heille itselle kävisi jotain, niin oma vika. Mutta kun liikkeellä on paljon muita ja syyttömiä yleensä kärsii.

   Kiitos, kyllähän puutarha on ennen syksyn lopullista tuloa aina niin vehreä ja kaunis, ettäs rauhoittaa mielen. Olen poltellut iltaisin ulkotulia.

   Poista