Sivut

lauantai 16. syyskuuta 2017

Sinkkumuna


Kuoritko itse kananmunasi? Kananmunahan on erinomainen tuote, säilyy omassa pakkauksessaan viikkoja, miksi se pitäisi pilata valmiiksi kuorimalla? 

Onhan meillä jo ne valmiiksi raakana pakatut valkuaiset (täällä) ja valmiiksi keitetyt valkuaiset (täällä). Ehkä näille joku saattaa käyttöä löytääkin, onhan niissä sentään isompi annos valkuaista. Itse ostan munat munina, tiedän mitä saan ja tuote säilyy viikkoja.


Kuva täältä


Laitilalainen Munax sai tiedotteelleen laajan valtakunnallisen näkyvyyden, kun yhtiö kertoi tuovansa markkinoille valmiiksi keitetyn, kuoritun ja pakatun kananmunan.

Kananmunatalo Munax kertoo tiedotteessaan, että Suomen markkinoilla uusi munainnovaatio on yksittäispakattu, valmiiksi keitetty ja kuorittu, vapaan kanan kananmuna. Tuotteen nimi on Munax Sinkku.

Uutuustuotteen ristiminen sinkkumunaksi innosti toimittajat leikittelemään sanoilla. Somesta nyt puhumattakaan. Varsin taitavaa markkinointia.


Eihän tämä mitään uutta ole, onhan meillä jo valmiiksi kuorittu sipuli muovipakkauksessaan, valmiiksi paistettu ja maustettu jauheliha ja sinkkupulla. Kaikki pakattuna muoviin. En tosin tiedä mitä näistä vielä on markkinoilla, ei ole sattunut kaupassa silmään. 

Tästä(kin) tuotteesta saa hyvän vuoden turhake - ehdokkaan. Niitä voi lähettää Suomen Luonto -lehdelle lokakuun loppuun asti.

Jatkan siis edelleen kananmunan ostamista sen alkuperäispakkauksessa. Missä muodossa sinä ostat mieluiten kananmunasi?
16 kommenttia:

 1. Voihan vihveli ja makiat naurut:) Ei ole tässä kohtaa niin minkään sorttisille sinkkumunille käyttöä, joten ihan vanhakantaisesti pysyttelen edelleen sitkeästi alkuperäispakkauksissa... Hilpeää ja aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka, samoin sinne ja pysytellään alkuperäisissä munissa :D

   Poista
 2. Jotenkin tulee tunne, että voivat nuo sinkkumunat olla jo pilaantuneita. En uskaltaisi syödä. Ostan aina luomumunia (tytär aikoinaan ylipuhui) kymmenen munan kennoissa. Olen kyllä miettinyt, mitä hirveää tuhlausta, kun jokaisen 10 munan mukana tulee hieno pahvilaatikko. Hakisin munat mielellään kerran ostettuun pahvikennoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin mietin, että miten nopeasti se keitetty muna pääsee pakkaukseen. Ja aina on suurempi vaara pilaantumiseen.

   Minäkin olen siirtynyt luomumuniin, silloin kun niitä kaupasta ostan. Saan kyllä hakea tuolta yhdesta tutusta maalaistalosta suoraan tilalta munia, mutta se on sen verran kaukana, että ei tule kovin usein käytyä. Tuon silloin aina ison kennon ja säästän sen kennon seuraavaa reissua varten :)

   Poista
 3. Heh, nämä vuoden turhake-ehdokkaat ovat hauskoja :D

  Maailma on hassu paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut Susu, kun luin listaa vuoden turha ehdokkaista, niin huvittavia esineitä löytyi. Tämä munakin :D

   Poista
 4. Kun on aikoinaan hakenut kananmunat kananpesästä, niin tuntuu käsittämättömältä, että ne pitäsi ostaa keitettynä ja kuorittuna kaupasta. Äänestän mielelläni tämän innovaation turhakkeeksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikamoinen ero tosiaan kananmunilla, varmasti maussakin.

   Taidan laittaa tämän ehdokkaaksi, niistähän valitaan sitten lopulliset viralliset ehdokkaat, joista äänestetään.

   Poista
 5. Sinkkukin voi keittää kyllä useamman munan ja säilyttää niitä jääkaapissa. Syödäkin voi yksi ihminen enemmän kuin munan päivässä, kolesteroliuhka on jo turhaksi huoleksi todettu.

  Mutta kun niitä munia pitäisi kai saada kaupaksi aina enemmän ja kalliimmalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joillekin se helppous on tärkeintä. Tuntuu kyllä hassulta ajatella kuuden munan muovivuorta siellä jätesäkissä, huh.

   Ehkä tämä tuote menee kaupaksi uutuutena jonkun aikaa, toivottavsti ei kauan.

   Poista
 6. On kyllä jotenkin niin kertakaikkisen ällö ajatus ostaa ostaa valmiiksi keitetty muna muovipakkauksessa. Yäääk. Ja sitäpaitsi varmaan vaikeampi kuoriakin ne muovit kuin kuoret. Mutta ihan ite joutuu kyllä keittämään. Huoh. On se niin raskasta :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama tunne, siellä muovin sisällä lilluu jotain nestettä varmaan, yäk.

   Eikö teidän kotiapulainen keitä sulle munia? :D

   Poista
 7. Kaikkea kyllä keksitään markkinoida:)) Itse en tuollaista valmiiksi keitettyä kyllä tule koskaan ostamaan..jos se olisi mahdollista niin suoraan kanalasta hakisin, aikoinaan saatiin mummolassa käydä kanalasta keräämässä päivän munat koreihin...ne kananmunat vasta olikin hyviä!!:) Mukavaa alkanutta syksyä sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kananmunia koitetaan tosiaan myydä jos vaikka missä muodossa. Parhaita ovat suoraan kanalasta.

   Kiitos Päde, samoin hyvää syksyä sinnekin päin!

   Poista
 8. Minulla on mennyt tuo tuote kokonaan ohi, vaikkakaan en kyllä osaa kuvitella tilannetta, jossa tuollaisia ostaisin. Kaikkea sitä keksitäänkin.:) Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole minäkään kaupassa noita vielä nähnyt, netistä luin.

   Kiitos Tiiu, samoin sinulle!

   Poista