Sivut

torstai 31. toukokuuta 2018

Hämä-hämähäkki


Verstaani tuotantoon kuuluvat myös hämähäkit ja niiden seitit. Hämähäkki on niin laiska, että sille pitää verkotkin kutoa valmiiksi. Tein varmuuden vuoksi kaksi verkkoa jos jompi kumpi kelpaisi.


Maalatut risukehykset ja naruverkko
Oksakehykset ja pitsiverkkoOtus vaan makaa kivellä eikä kiipeä langalle vaikka laulussa niin sanotaan.


Timanttihämähäkki

Lisäksi olen huvittanut miestäni, joka ihmetteli yhtenä päivänä miksi terassin kaiteet olivat kiviä täynnä. No, ne oli juuri pesty ja kuivuivat auringossa. Osa niistä saa jonkun otuksen päälleen ja osa, juu, taas jotain ihan hullua, tulee maalatuksi. Olen tilannut lisää akryylivärejä pienissä 50 ml puteleissa. Tämä verstaan toiminta karkaa käsistä. 

Tätä ette usko: Naapurissa kävi vieraita ja naapurin tuttu rouva halusi näyttää töitäni vierailevalle naiselle. Tulivat sitten pihaamme. Katseltuaan ympärilleen  tämä vieras halusi OSTAA risu- ja betonitöistäni jonkun. Oli siinä pokassa pitelemistä, enpä olisi kuuna päivänä arvannut, että joku niistä haluaisi maksaa jotain. Annoinkin tälle vieraalle sitten yhden seinällä kiipeilevän lentoliskon (niitä oli jo kolme) ja betoninaamion, joista hän kovasti tykkäsi. Hän oli tosi onnellinen ja kertoi, että kun tulevat seuraavan kerran syksyllä, hän tuo minulle lampaanpaistin. Heillä on lammastila tuolla toisella puolella Suomea. Jo vain paisti kelpaa. 

Olen jo vienyt kyläreissuille viemisinä joko betonikassin tai risusydämen. Kaikille ei kehtaa viedä, toistaiseksi tuotteet ovat saaneet positiivisen vastaanoton. On joko tykätty tai oltu kohteliaita...


13 kommenttia:

 1. Kuuleppas... Minua tuo ei hämmästytä yhtään, että naapurisi halusi näyttää paikkasi vierailleen ja että joku halusi ostaa jotain! Ja tämä ei ole sitten mitään päläpäläpälä kunhan nyt vain sanon kohteliaisuuksia. Pätee kyllä muutenkin sanomaani. Jos en tarkoita oikeasti sitä, mitä sanon, sitten jätän sanomatta.

  Lampaanpaisti on ihan loistava vaihtokauppa!

  Tiedätkö, eilen illalla vielä sängyssä tulit mieleeni risuinesi ja siileinesi. Mietin siinä, että oletkohan jo mahtanut kehitellä risusiiliä?
  Näin sitä kuule täytyy maailman asiat miettiä iltaisin ennen nukahtamista kuntoon. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katri, uskon kyllä mitä sanot.

   Juu, risusiili on kehitelty ja tehty, betonimöykky, jossa pisteltynä tikkuja selkään. Ja kuono, oksasta toki. Se asuu siiliravintolan lähellä, oikeat lajitoverit eivät piittaa siitä mitään, ei varmaan tuoksu aidolle :)

   Poista
 2. No, en kyllä yhtään ihmettele, että töitäsi halutaan ostaa! Hyvän vaihtokaupan teit.

  Jos noita ostajaehdokkaita tulee lisää, niin rohkeasti vaan myyt. Ostajallekin jää parempi mieli, kun saa maksaa jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paisti kyllä on hyvä vaihtari :)

   Onhan niitä, joille nuo työni ovat erikoisia ja hauskoja, joten kyllä olen päättänyt ottaa rahan jos joku välttämättä haluaa antaa. Ei niitä puutarhaankaan liikaa tarvita. Ja luomisintoa ei pysäytä mikään, hidastaa vain tuo puusavotta vielä.

   Poista
 3. Heh, tulinhan mieki sun pihaa ja betonipäitä katteleen :)
  Ei muuta kuin puoti pystyyn!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä taisitkin olla ensimmäinen, eikä silloin ollut vielä risutöitä eikä mosaiikkia. Joten sinun pitäisi tulla uudelleen, saan lentoliskon :)

   Poista
 4. Yhtyy edellisiin, en ihmettele yhtään.
  Onhan se oman taiteen arvostus vähän sellaista....kyllä minäkin äimäsin kun muutamat halus aikoinaan ostaa mun öljyväriläträyksiä, ne kun nyt on vaan sellaisia väripläjäyksiä=) 4 työtä olen vaihtanut hopea-esineeseen, sen määtitinm silloin käyväksi hinnaksi, lämmitti niin se pelkkä haluaminen=)
  Ja koska on jotain myynyt niin voi lisätä cv-hen taiteilijan ammatin;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aina ajatellut, että taiteen tekemiseen kuten muihinkin ammatteihin tarvitaan ammattitaitoa, koulutusta jne. Nyt olen oivaltanut, kun en enää käy töissä, että luovuus, kutsutaan sitä taiteeksi tai joksikin muuksi, pursuaa ulos tavalla tai toisella jos on siihen taipumuksia. Taitoa ei minulla ole, mutta eihän sitä tarvita kun teen vain omaksi ilokseni. Jos joku muu niistä tykkää, niin hieno juttu.

   Minulle tämä on mukava harrastus, en aio mitään myyntiä järjestää, siitä stressaisin koko ajan. Mutta joskus haluaa töitä ja niitä on ylimääräisiä, niin myyn/annan mielelläni.

   Poista
 5. No enpä ihmettele minäkään, että nuo teoksesi kiinnostavat ihmisiä! Ne ovat kauniita, hauskoja ja etenkin uniikkeja. Vaihtokauppa on oikein hyvä menettelytapa, mutta jos joku oikeasti haluaa jonkun teoksen ostaa niin kyllä minusta voit aivan hyvin ottaa rahan vastaan. Mukavaa ja touhukasta kesän jatkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marjatta. Juu, kyllä lampaanpaisti meille maistuu :)

   Jos joku haluaa välttämättä maksaa, niin mikäs siinä. Tuntuu vaan siltä, että en halua tehdä näitä myytäväksi, kun omaksi ilokseni annan luovuuden kukkia.

   Poista
 6. Jeessh, kuuluisuus on nurkan takana :D Hienoja ovat hämppi ja verkotkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Lissukka. Tämä on varmaan niin, että tuotteet ovat arvossaan sitten "taiteilijan" kuoleman jälkeen :D

   Poista