Sivut

perjantai 7. syyskuuta 2018

Värejä ja vointia


Puutarhassa alkaa olla värejä jo kaikissa sateenkaaren väreissä vaikka monet puut ovat vielä vihreitä. Omenapuissa väriä tuovat omenat, tässä etuosassa sävstaholm:Valkoista ja läpikuultavaa. Lumimarja oli jo siirretty ja karsittu mutta kasvoi entistä ehommin tänä kesänä:


Marjoja tuli eniten valkoherukoista. Ne ovat makeampia kuin värikkäät lajitoverinsa ja minäkin syön niitä mielelläni. Punaisia ja mustia viinimarjoja syön vain smoothien osana.
Tänään olen herkutellut mm valkeillakuulailla:
Itse tehtyjä värejä löytyy pitkin puutarhaa:Flunssakaan ei sitten antanut periksi vaan kuiva yskä jatkui sitkeästi. Onneksi oli muiden syiden takia jo kuukautta aiemmin varattu aika lääkärille keskiviikkona ja käytyämme puoli tusinaa muita vaivoja läpi (ei kannata vanheta), kuunteli lääkäri keuhkot ja pudisteli päätään. Keuhkot rahisivat molemmilta puolilta. Mikä lie bronkiitti. Antibioottikuuri viikoksi ja lepoa. Iloinen uutinen oli se, että vuosittain otettavien labrakokeiden arvot olivat lähes kaikki parantuneet. Osan saattaa selittää liikunnan lisääminen. Kulunut vuosi kännykän seurantaohjelman kanssa on mm kannustanut entistä pitempiin lenkkeihin. 

Puhti on nyt pois, antibiootit tuntuvat väsyttävän. Kävellyt puutarhassa olen, on niin lämmin ilma, nämä jutun kuvatkin ovat tältä aamulta.

14 kommenttia:

 1. Olet kyllä niin taiteellinen! Ja luontokin alkaa jo tosiaan syksyisiä taiteilujaan harrastaa.
  Valkoiset viinimarjat on oikeestaan ainoita, joita mie söisin, mutta niitä ei enää ole meillä.
  Hatunnosto liikunta-asiasta, on niin helppo jäädä paikalleen vaikka tietää että se liikkuminen on hyvästä ja elintärkeää suorastaan. Mun liikkuminen on vähäistä, mutta kun mittaa kilometrit ja laskee ne yhteen kuukauden ajalta, näkee että ei sitä nyt ihan lapamato oo ollu. Vois laskee ensvuonna liikuntaan käytetyn ajankin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos RH, nyt on ilmeisesti luovuus päässyt irti :)

   Kyllähän sinäkin liikut koirienkin kanssa ja muutenkin. On mukava havaita, että liikkuminen todella vaikuttaa oloon ja varsinkin kun ikää tulee se on tärkeää. Olen kirjannut taulukkoon liikkumiseni, sekä lenkit että järvihölkät ja on hauska seurata viikkojen ja kuukausien määriä. Talvella sitten hiihdot ja lumikenkäillyt.

   Poista
 2. Väriä on puutarhassa! Josko se flunssa talttus lääkkeillä ja levolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieluiten kulkisin tuolla raikkaassa syysmetsässä, mutta nyt on kyllä pakko huilata. Eiköhän se tästä olo tokene.

   Poista
 3. Hyvä kun kuitenkin sait lääkkeet, toivottavasti auttavat. On se ikävä sairastaa jokatapauksessa.
  Hienoja värejä lehdissä olet löytänyt. Mulla ei ole koskaan ollut valkoherukkaa, eikä tänä vuonna tullut marjoja juurikaan, paitsi tyrniä olisi melko paljon.
  Hienoja ja iloisia betonitöitä myös olet tehnyt!
  Kun löytäisi kivan ohjelman kännykkään, nyt on joku, mut tuntuu ettei se kaikkia askelia mittaa, tai sitten en osaa sitä käyttää :D On se mukava katsoa paljonko tulee liikuttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Emilie, kyllä tuntuvat tabut tehoavan, irtoaa limaa sen verran.

   Minä olen käyttänyt Sports Tracker-ohjelmaa. Sillä saa mukavasti reitinkin kartalle ja matkat ja askelmäärät. Lisäksi siihen voi asettaa viikkotavoitteen ja pyrkiä siihen. Siirrän tiedot aina välillä läppärillä, kun en tykkää, että sijaintitietojani on esillä muulloin kuin lenkillä.

   Betonitöistä siirryin välillä akryylimaalien maailmaan, se vasta kiintoisaa on. Sotkemista mutta hauskaa :)

   Poista
 4. Upea syksyn väriloistokooste! Sattuipas sopivasti tuo lääkäri. Parantuneet arvot ovat hyvä juttu, tuo kerran vuoteen tarkistuskäynti on aina itsellekin kuin pinkoisi satasen esteet.

  Kasvot kuvaavat hyvin näitä tilanteita: seesteistä kuten oikealla ja väleen riemunkirjavaa olotilaa; ei kannata ei... Siitä, mikä on menetetty on fokus tullut hissuksiin siirrettyä siihen, mikä on jäljellä. Toipumisia ja pieniä puutarhatassutteluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka. Syksyn väriloisto piristää mieltä.
   Totta, kuin koulutodistusta odottaisi kun labrakokeiden tuloksia odottelee :)

   Hyvää syksyä sinullekin kirjapinojen äärelle ja ulkoiluihin!

   Poista
 5. Sinussa on kyllä herännyt oikein taiteilija! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi. Nyt kun olen työhöni liittyvistä rutiineista vapaa, niin todellakin olen antanut luovuuden kukkia :)

   Poista
 6. Hus, hus tauti menköön hemmettiin!

  Sports Tracker minuakin kannustaa liikkumaan enemmän. Yritetään me "vanhukset" mennä eteenpäin, vaikka hoippuen välillä ;D

  En ole syksyihminen, mutta alku menee kun on niin kaunista. Ihania kuvia taas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nuo antibiootit taitavat vähitellen tehota.

   On se hauska, että moinen ohjelma saa meidän ikäiset liikkeelle. Mutta kaikki keinot ovat sallittuja liikkumaan lähtemisessä ja rakkaudessa :D

   Kiitos, alkaa jo tuntua, että joka vuosi samat kuvat, toki tänä syksynä väriloisto näyttää tosi hyvältä.

   Poista
 7. Ruudun täydeltä väriterapiaa. Kiitos.

  VastaaPoista