Sivut

perjantai 4. tammikuuta 2019

Lumimyrskyn jälkeen


Kiertelin tänään aamulla puutarhassa, lunta oli tuiskunnut hauskoiksi kuvioksi kaikkialle. Lunta on kyllä melkoisesti, kinoksittain puolisen metriäkin.


Muutama teos oli pudonnut tästä 'taide'seinältä ja nämä loput oli kuorrutettu lumella:


Uudet pienet omenapuut suojataan talveksi verkoilla jänisten kiusaksi. Jokaisen verkon ympäri vielä tallataan lumi. Voi niitä pettyneitä jäniksiä, joiden jälkiä on runsaasti tuossa ympärillä, eikä vaan ole saaneet makupalaa:

Olisko seuraavalle puulle pääsyä...Lipstikka jäi talventörröttäjäksi


Jääpuikko vinossa terassin kulmalla


Kultasarvinen mäntyköysiäinen pysyi sitten myrskynkin puussa!Jalkapalloilijat hukkuvat kohta lumeen, kesää odotellen

Vuosi päästiin aloittamaan onneksi putkimiesten avulla ihan asiallisesti. Ennen joulua, tietysti kun juhlapyhiä oli tulossa, oli keittiön viemäri tukkeutunut parissa päivässä. Mies yritti sitä rassata mutta tällä kertaa ei onnistunut. Voitte arvata, että siinä vaiheessa ei putkimiehiä juurikaan saanut kiinni. Ei vielä välipäivinäkään. Yksi ison firman päivystäjä olisi tullut, mutta hinta olisi ollut 600 euron paikkeilla. Sanoiko joku, että omassa talossa asuminen on halpaa, argh?

Lopulta kaksi mukavaa putkimiestä saatiin meille uudenvuoden aattona ja homma saatiin toimimaan. Ongelma olikin vähän hankalampi kuin aiemmin, ei sitä itse olisi auki saanut ulkokaivosta rassaamalla. Nuoret miehet pelastivat alkavan vuoden. Tiskikoneen sai taas päälle! Ei käsin tiskaamisessa mitään vikaa ole, teen sitä jopa ihan mielelläni välillä. Mutta kun vesiä ei voinut kaataa viemäriin, vaan ne oli kannettava joko pesuhuoneeseen tai WC-pönttöön, niin pikkasen oli hankalaa. Kaikkeen tottuu, sujuihan se joulu niinkin. Aattoiltana nautin sitten astianpesukonnen äänestä ilolla :)

14 kommenttia:

 1. Kauniilta näyttää teidän satupihassa myrskyn jälkeen. Mäntyköysiäinen on ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Risa. Juu, mäntyköysiäinen oli saanut lumiharjan pohjoistuulen mukana.

   Poista
 2. Lumi sitten osaa kaunistaa maailmaa. Kaipaan sitä täällä kovasti, kun maisema on niin ankea koko talven. Loskakelejä ei ole, kumma kyllä (?!) lainkaan ikävä. Oli jo puhetta, että täytyy tehdä joku pienempi viikonloppureissu tuonne etelämpään, missä on kunnolla lunta. Kyllä edes kerran vuodessa on päästävä narskuttelemaan lumisille teille ja ehkä vähän laskettelmaankin.

  Onneksi teitäkään ei ole enempää kuin te kaksi, niin tuollaisten viemärittömien aikojenkin yli pärjää ja aikuinen myös ymmärtää, että sinne viemäriin ei nyt tungeta mitään ylimääräistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan kaunista ja valoakin tuntuu olevan lumen myötä.

   Muistan Cornwallin ajoilta, että oli kuin pitkä syksy olisi vaihtunut kevääseen. Kyllä näille Suomen vuodenaikojen vaihtelulle osaa antaa arvoa kun on nähtyt muutakin.

   Piharakennuksessa on onneksi myös keittiö, mutta ei tiskikonetta. Eikä viitsinyt kantaa sinne astioita, pestiin mieluummin pesuhuoneessa vadeissa.

   Poista
 3. Nuo jalkapalloilijat taitavat odottaa lumen sulamista ja nurmen viheriöimistä aika paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moneskohan erä tai peli niillä on jo menossa? :D

   Poista
 4. Vähän oli taas yöllä satanut lisää, ja nytkin leijailee, vaikkei pitäny ennusteen mukaan.
  En oo kyllä sitä mieltä, että omakotiasuminen on halpaa :) toisaalta vuokralla se summa menee joka kuukausi, oli jotain rikki tai ei. Mutta eipähän tarvi ite soitella putkimiehillekään, eikä vesi lopu kaivosta, eikä tarvi tehä kattoremontteja tai tilailla nuohoojia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asuminen on jokaisen valinta, miten haluaa rahat käyttää. Kyllä me ihan tietoisesti haluttiin tämä asumismuoto. Oma tupa oma lupa :)

   Ja kukkivat omenapuut :)

   Poista
  2. Ja se, ettei tarvi kuunnella öliseviä seinänaapureita ♥

   Poista
  3. Ja saa itse mölytä rauhassa :D

   Poista
 5. Kauniin pehmeän kuorrutuksen loi luonto: hys-hys, pelimiehillä on selkeästi mietintämyssy korvilla ja strategiapalaveri meneillään ja mäntyköysiäisellä untuvat niskassa:)
  Putket kunnossa mainiota, kun joku tuollainen pettää sen arvo korostuu toimiessaan. Viikonloppuja ja hyrisköön tiskikone sinulle suloisia värssyjään:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, tiskikoneen ääni ei ole koskaantuntunut niin musiikilla kuin nyt :)
   Palaverihan niillä, sinä sen sen sanoit. Aikaa miettiä ennen kuin ruoho kasvaa.

   Kiitos, saunanraikkaita terkkuja ja hyvää viikonlopun jatkoa sinne myös!

   Poista
 6. Läppäri oikuttelee, ei meinannut näyttää näitä uusimpia kirjoituksia!
  Sulla on taide tiukassa, kun pysyy myrskyissäkin paikallaan :) Siellä etelässä kuulostaa olevan enemmän lunta, ku täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on nollakeli, saattaa lumet vähän kärsiä.

   Poista