Sivut

keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Onpas hurja alku vuodelle


Piti kirjoittamani putkimiesten seikkailuista täällä uudenvuoden aattona, mutta siitä myöhemmin, nyt on ajankohtaista asiaa.

Koko viime yön pohjoisesta tuleva tuuli ja myrsky pitivät meteliä. Tuuli jatkuu edelleen nyt aamulla suoraan pohjoisesta ja lunta on kertynyt yön aikana reilusti yli 10 cm, kinoksittan paljon enemmänkin. Aamulehtikin kertoo yön olleen hurja.

Kerkisin vajaan tunnin verran nukkua kun joku rysähdys herätti puoli yhden aikaan yöllä ja siitä eteen päin myrskupuuskat pitivät hereillä. Aina kun torkahti, tuli uusi puuska ja meteli. Suoraan pohjoisesta tulevat myrskutuulet kuuluivat parhaiten juuri meidän makuuhuoneeseen, se sijaitse talon pohjoispäädyssä. Koitin siirtyä vierashuoneeseen, joka on länsipuolella taloa, ei auttanut. Selkä ei tykkää siitä sängystä. Mies nukkui kuin tukki ja lopulta heräsi kahden jälkeen ja vuorostaan siirtyi vierashuoneeseen. 

Melkein pelotti, onneksi mitään ei puista kaatunut talon päälle, oksia vain lenteli pitkin pihaa. Enpä muista tällaista yötä myrskyineen vuoden alkajaisiksi koskaan ennen olleen. Sähköt räpsyivät monta kertaa, yhteensä digiseurantalaite näytti niiden olleen puoli tuntia pois, joten katkot olivat lyhyitä.

Mies on tehnyt jo yhdet lumityöt, koska liikenteeseen on pakko lähteä apteekkiin ja kirjastoon. Samalla menemme lounaalle kirkolle. 




Ensimmäiset lumityöt on tehty ja koko ajan sataa ja myrskyää pohjoisesta lisää lunta:






Sain tälle alkaneelle vuodelle seinäkalenterin, jossa on joka kuukausi Tommy Tabermannin runo. Tammikuun runo on tällainen:

Sydämeltä kysy vain
haluaako se loppuun saakka
olla hullu, arka ja peloton
Sydämeltäsi kysy vain
haluaako se lähteä
autiona vai käytössä kuluneena

-Tommy Tabermann- 

Näin aloitettiin vuosi täällä, miten siellä?


20 kommenttia:

  1. Täälä me ollaan harjun kainalossa :) Nyt kun päivä valkeni, niin näkee sitä myrskyäkin, ja välillä talo nitkahtaa kun kovempi puuska osuu kohdalle.
    Vuosi alkoi niinkuin edellinen loppui, rauhaisaa eloa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä vaan jatkuu kova pohjoistuuli. Ilma on jäätävä.

      Poista
  2. Huh, kuulostaapa melkoiselta menolta!
    Lunta on tullut meilläkin, mutta (epilääkkeiden ansiosta) mulla on myös hyvät unenlahjat, etten kuullut myrskyä, vaikka varmasti piti ääntä täällä meilläkin.

    Kirjasto kutsuisi minuakin, joku odottaa tuota neulekirjaa. Voi olla, että siitä huolimatta otan siitä 40 sentin myöhästymissakon ja vien kirjan vasta huomenna, sen verran hurja keli on tuolla ulkona. Meni puuropäiväksi tämä päivä, kauppaan lähtökään ei nimittäin houkuttele :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatiin reissu tehtyä, mutta ei meinattu päästä kotiin takaisin, kun aura ei ole vielä tässä kylällä käynyt. Kaunotar otti nokkiinsa, eikä meinannut päästä lumista ylämäkeä kotiin. Mies työntämään ja johan kulki.

      Joten pysy kotona, jos suinkin voit, hirveän kylmä ja jäätävä keli ja lumen alla liukasta. Ei se varmaan paljon parempi siellä ole, onhan teillä kumminkin aura käynyt, mutta kylmää on sielläkin varmasti.

      Poista
  3. Mukavaa, että reissunne sujui suuremmitta ongelmitta! Sen verran haipakkaa keliä täälläkin, jotta kyllä hullu ja peloton sai sydän olla, kun kirjastoon ja pienelle kauppatäydennykselle tuiverruksessa porhallettiin. Enpä muista, milloin olisi höyryävä pressokupponen viimeksi niin makoisalta maistunut kuin kotiin päästyä.
    Käytössä kuluneena, kiitos ja seesteisempää loppuviikkoa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Takkutukka. Eiköhän tuo tuulikin vähitellen asetu ja päästään jatkamaan vuotta rauhallisemmin.

      Poista
  4. Eilen lampsin lenkkiä loskassa ja vesisateessa ja mietin, että onpas tässä nyt mahti alku uudelle vuodelle, mutta yöllä olikin toinen tuuli kellossa. Ja aamulla melkoiset kinokset työnneltävänä pois edestä, että pääsin töihin. Nyt alkaa jo vähän myrsky tyyntyä ja taivas kirkastua. Onneksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äkkiä se myrsky tosiaan tuli, ja onneksi jo menee pois. Aurinkokin näyttäytyi jo hetken. Yö oli melkoinen meteleineen :(

      Poista
    2. Toinen tuuli kellossa :D

      Poista
  5. Olipa ihan kiva asua kerrostalossa näillä ilmoilla. Entisessä paikassa olisi ollut kyllä pelkotiloja yksin ollessa. Piti minunkin lähteä käymään kaupassa, kun sain päähäni, että just tarviin vahaliinan pöydälle. Meinasin kääntyä takasin kun tuuli porhalsi niin, jotta meinas kaatua, ja liukasta oli. Eipä paljon passaa kiirehtiä kun on pelkkää jäätä alla.
    Kyllähän tämä menee ohi, olisi täälläkin taas kirjastoon asiaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toisaaltahan ukkoset ja myrskyt on hienoja, mutta nyt kyllä hiukan orpo olo tuli kun oli pimeä eikä saanut nukuttua. Silloin Tapanin myrskyssähän meni Kalevassa kerrostalossakin katto uusiksi, joten sellaistakin sattuu.

      Meillä tuli asiat hoidettua, mutta kirkolla oli kyllä jääpeite kävellä ja hissukseen piti kulkea, kun piikkipohjakenkiä ei voi autolla ajaessa käyttää.

      Poista
  6. Kamalan kylmää ja tuulista täälläkin on, mutta ei sentään tommosta menoa kuin teillä. Tosi liukasta täällä on; tänään en uskaltanut mennä ulos ollenkaan, tuolla ei pidä edes Icebugit. Toivottavasti sää rauhoittuu pian.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, melkoinen sää heti vuoden lauksi, mitähän vielä tulee. Meilläkin kävi jo sentään iltapäivällä aura.

      Poista
  7. Huh, kuulostaa jo kunnon myrskyltä. Ne voivat tosiaan olla pelottavia, kun ei tiedä, mitä mukanaan riuhtaisevat tai mukanaan tuovat. :-/
    Meikäläisten myrskyt ovat yleensä loppukesällä ja syksyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä selvittiin!
      Oli se melkoinen talvimyrsky, vieläkin Suomessa on alueita ilman sähköä. Talvella on joskus myrskytuulia, mutta kyllä tuo oli jotain ihan toista.

      Nyt on vielä jäätävän kylmää mutta aurinkoista ja kaunista kun lunta on tuiskunut joka puolelle.

      Poista
  8. Tuuli oli täälläkin aikamoinen, tuntui, että lähtee katto talosta. Tontin toinen puoli on peltoa, joten tuuli sai vaellusmatkaa, ehkä siksi tuntui niin kovalta. Lunta olisin vähän toivonut, mutta sitä tuli vain muutama sentti.
    Nyt on kaunista <3
    Hyvää uutta vuotta Cara!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On todella kaunista, puut lumista ja päivällä paistoi aurinko. Mutta kylmää oli. No, kohta kahlataan kai sohlossa :)

      Kiitos Helmi ja Sinulle myös oikein hyvää vuoden jatkoa!

      Poista
  9. Luonto järjestää äkkiä poikkeukselliset olosuhteet. Muistuu mieleen muutaman vuoden takaa kun tapaninmyrsky vei sähköt viideksi vuorokaudeksi. No, sitten luonto taas hyvittää antamalla kauniin auringonpaisteen ja kirpeän pakkassään. Hyvää alkanutta vuotta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Seita, samoin sinulle hyvää vuoden jatkoa!

      Luonto todellakin tekee niikuin tahtoo.

      Poista