Perinneruokia
II
Äitini
oli melkoinen kokki ja teki sekä terveellisiä että herkullisia perinteisiä
ruokia. Meillä perinne jatkuu leivinuunin myötä.
Saimin
merimiespihvi
500 g
naudanpaistia
suolaa
pippuria
2 rkl
voita
3 sipulia
8 perunaa
1 pullo
tummaa olutta
(tai
sekaisin olutta ja lihalientä)
suolaa
Viipaloi
kuoritut sipulit ja perunat. Leikkaa
liha poikkisyin sentin viipaleiksi ja nuiji ne kunnolla. Mausta pihvit ja
ruskista pihvit pannulla ja huuhtele pannusta maut vedellä.
Lado pihvit, sipulit ja perunat vuorotellen vuokaan ja kaada olutta päälle niin, että raaka-aineet juuri peittyvät. Lisää nesteeksi lihalientä jos olut ei riitä.
Lado pihvit, sipulit ja perunat vuorotellen vuokaan ja kaada olutta päälle niin, että raaka-aineet juuri peittyvät. Lisää nesteeksi lihalientä jos olut ei riitä.
Annan merimiespihvin uinua leivinuunissa hikoillen 120-130 asteessa useamman tunnin.
-----------
____________________________________________________________________________
Viikon 14 krapu olisi tarkoitus sisältää seuraavat kolme sanaa: uinua, terveellinen, hiki
Tämä on krapu, tasan sadan sanan teksti otsikko mukaan luettuna. Kirjoitukseen liitettävät kolme sanaa julkaistaan sunnuntaisin tässä minun blogissani krapu-tekstini yhteydessä ja SusuPetalin blogissa. Sanoja voi vapaasti taivutella. Kiirettä kravun kirjoittamisella ei ole, koko viikko on aikaa. Ilmoitathan kommenteissa joko SusuPetalille tai minulle kun tekstisi on valmis.
Nyt herahti vesi kielelle, sillä tämä oli meillä Isäni valmistamaa ja toivottua herkkuruokaa.
VastaaPoista"Pois jonkun aikaa" kuulostaa aiemman kertomasi perusteella toteutuneelta hyvältä, joten voimia ja pikaista paluuta takaisin eturintamalle;)
Hengessä mukana! Merimiespihviä kuolaten...
VastaaPoistaAah varmaan maukkaan mehevää. Kaikki pitkään muhitettu ruoka on hyvää...
VastaaPoistaNam, nam, nam! Uuniruoat ovat parasta!
VastaaPoistaMeillä isä teki tällaista.
Kotiruoka parasta ja maukkainta, nam..
VastaaPoistaTämä! Ostin muutama viikko sitten Ikeasta emaloidun padan ja nyt olen kokkaillut monenlaista pataruokaa. Ohje tulee käyttöön.
VastaaPoistaVarmasti ihanaa, mutta kyllä tuossa jo nälkä yllättäisi!
VastaaPoistahttps://digi-passions.blogspot.com/2020/03/krapu-vko-14-turhia-toiveita.html
PoistaHyvää. Varmasti huoneeseenkin paistovaiheessa leijuu herkullinen tuoksu. Ja nälkä sen kun kasvaa!
VastaaPoistaLÄMMIN kiitos kaikille kommenteista. Nyt olen jo kotona ja seuraava krapu kertoo lisää...
VastaaPoistaCara, jaa etteikö tässä ajassa ole hyviä uutisia!? Yllä yksi kerrassaan ilahduttava, joten lämpimästi tervetuloa takaisin näille huudeille krapustelemaan:)
VastaaPoistaKiitos Takkutukka. Todellakin on hyviäkin uutisia - kotona uuden polven kanssa!
PoistaKaikkia korona-asioita en ole jaksanut seurata, ehkä hyvä niin.