Sivut

tiistai 23. toukokuuta 2017

Umpitunnelissa

Katselin viikonloppuna vanhoja kuvia ja huomasin, että viime vuonna teimme perinteisen Pinsiön taimiston retken jo 11. päivä toukokuuta. Silloin näytti taimien ja kesäkukkien tilanne aivan samalta kuin eilen, kun teimme tämänvuotisen retken. Pari viikkoa on selvästi eroa viimevuotiseen.

Katsastettiin samalla menomatkalla Tampereen rantatunneli, mies kuvasi likaisen autonikkunan läpi:

Tietöiden keskeltä löytyy jostain tunnelin aukko


Sisään tunneliin


Tunnelissa


Tunnelin pituus on 2.4 kmUlos tietöiden keskelle

Tampereella on rakennus- ja tietöitä joka puolella: tunnelin liittymiä, Ratinan valtava ostoskeskus, ratikkatyömaat ym. Parkkipaikat vähenevät, joten tulee entistä enemmän käytettyä oman kunnan palveluja. Ei huvita mennä kuin aivan pakosta tuonne kaupunkiin etsimään autolle paikkaa.

Taimistosta lisää myöhemmin.


20 kommenttia:

 1. Huh! Verenpaine nousee jo pelkästä ajattelemisesta. Kyllä parkkipaikkoja pitäs olla, jos autolla joutuu menemään! Pienet on mun murheet, kun ei tk:n pihalta löydy paikkaa - löytyy kuitenkin lähimaastosta. Mulla vaan pitäs olla tiedossa mistä löytyy, muuten ressaan kauheasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Tampere on nyt kyllä myllätty niin auki, että en sinne hevillä mene. Keskustan parkkipaikat vielä maksavatkin aivan tolkuttomasti.

   Poista
 2. En tykkää yhtään tunneleista. Mulla menee niissä aina korvat lukkoon.

  Ja piti sun innostamana kurkata omista Instagram-kuvista, milloin viime vuonna ostin yrttien taimia. Näytti olevan 27.5. eli näillä hujakoilla. Pari hassua kesäkukkaa hain eilen, mutta jotenkin mulla on nyt niitten suhteen inspiraatio kadoksissa. jos sitä on koskaan niin hirveästi ollutkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuossa tunnelissa ei menny korvat lukkoon. Junatunneleissa minullakin menee. Ei se mitenkään paha paikka ollut, mutta aika pimeä ja ulostuloaukkojen ympäristöt täynnä valtavia tietöitä uusia liittymiä varten. Mekossa ratin pyörittelyä.

   Ei innosta kesäkukat vielä, orvokkeja ostin, ne kestää niin hyvin kylmää.

   Poista
 3. Mua naurattaa, kun mähän olen ollut tunnelin vastustaja oikein henkeen ja vereen (edelleen tolkutonta tuhlausta...), mutta oon jo ainakin pari kertaa ajanut sieltä ihan huvikseni. Toki siis useammankin kerran ihan pakosta, kun on ollut jonnekin menoa, mutta pari kertaa oon käväissyt jo ihan hupirinksallakin. Just männä viikolla ajelutin siellä yhtä helsinkiläistä turistia ihan vain siksi, että näkisi sekin sen ja joskus lauantaiöisessä räntäsateessa oon ajellut siellä ihan vain omaksi huviksi. Mutta joo, nauran siis itselleni :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulun tunnelin vastustajiin minäkin! Ne kolme demari-eukkoa, jotka vaihtoivat valtuuston äänestyksessä kantansa eivät saa kauniita ajatuksia minulta. Vaikka mitäs Treen asiat tällaiselle maalaiselle enää kuuluu :D

   Eilen oli muuten eka kolarikin tunnelissa, alueuutiset kertoi, onneksi pari tuntia sen jälkeen kun me tultiin pois.

   Poista
 4. Huh, niin paljon rakennustyömaita :( Sama juttu täällä Hgissä. Ja kun rakentaminen täällä Suomessa kestää ja kestää ja kestää. Toivottavasti siellä ei noudateta Länsimetro-aikatauluttomuutta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei nämä ihan Länsimetrolle vertoja vedä, mutta näitä on lukumäärältään paljon. Ratikkatyömaakin on joka puolella, sehän tulee kaupungin halki ja jatkuu sitten ties minne.

   Ja kaikki pitää tehdä yhtaikaa. Vielä on uusiakin kohteita tulossa. Kohta kieltäydyn menemästä koko kaupunkiin.

   Poista
 5. Tampereellekki pitäs keretä, mut ei tulevana kesänä ehi millään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuoden päästäkin siellä rakennetaan ja tehdään ratikkareittiä, joten ehdit kyllä nähdä ne työmaat :D

   Poista
 6. Onhan noita tietöitä. Eilen illalla oltiin lasten luona Roihuvuoressa, ja lähdettiin takaisin klo 21. Kehä I oltiin ihan paikallaan 25 minuuttia. Kyllä ihmettelin, siihen aikaan! Eipä meillä kylläkään mikään kiire ole...

  Minä oon vähän odotellut matkakuviasi ja -kertomustasi, mahtaako semmoista tullakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tampere on aivan supussa nyt. Enkä puhu mistään normaaleista työhönmeno-ruuhkista vaan rakennustyömaista. Parkkiluolaankin on hankala päästä kun kilometritolkulla on tiet auki ratikkalinjojen rakennustyömaina. Ostoskeskusket ja tunneliliittymät päälle. Järjetöntä. Ei tee mieli mennä kuin pakosta, viimekis kävin gynellä.

   Raporttia ei tule, juhlat perillä silloin olivat miehen työhön liittyviä.

   Poista
  2. Juu, en suinkaan odotellutkaan mitään miehesi työhön liittyvää. Vaan tapahtuuhan matkoilla toki muutakin.

   Poista
  3. Kaikki ohjelma L:ssa oli miehen läksiäisjuhlia. Kuvia ei voi julkaista, kun itse en juurikaan niitä ottanut, olin kuvattavana miehen kanssa. Kaupungin muita nähtävyyksiä olen kiertänyt parikymmentä kertaa, ainakin, asuinhan siellä yli vuoden. Nyt ei ollut niiden vuoro.

   Olen päättänyt pitää kaikki läheisiini liittyvät faktat pois tästä blogista.

   Poista
 7. Meillä aina toisinpäin: minä istun vieressä ja kuvailen.
  Onpa pitkä tunneli, oliko se nyt se Suomen pisin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni se on Suomen pisin maantietunneli.

   Meillä on ajokortit toisinpäin kuin teillä, minulla on ja miehellä ei. Mies ei kyllä paljon valokuvaa, mutta nyt erikseen pyysin.

   Poista
 8. Tuollainen tunnelimatkailu saattaa jotakin kulkijaa jopa ahistaa jopa sen kustannusten ajattelu!
  Ostin eilen kesäkukat, nyt vaan mietityttää uskallanko ne istuttaa:) Meilläpäin on sellainen mahdottoman ihana puutarhamyymälä, joka taitaa myydä maailman parhaimmat ja kestävimmät kesäkukat. Se sulkeutuu jo kesäkuussa. Moni muukin nämä seikat tietää, joten pitää olla nopea ja ahne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä tunnelin keskivaiheilla ajattelin, että jos auto nyt hajoaa, niin ei kiva. Sitten illalla uutisissa kerrottiin, että pari tuntia myöhemmin oli siellä ollut tunnelin ensimmäinen kolari. Sehän avattiin viime marraskuussa ja kaikenlaisa huolto- ym töitä on ollut ja se on ollut suljettuna.

   Arempia kesäkukkia ei ollut vielä tuolla Pinsiössä edes myynnissä. Ei kannata liian aikaisin laitta.

   Poista
 9. Onko Tampereella usampi tunneli? Kevään kierroksellamme ajettiin Tampereen läpi ja mentiin pitkästä tunnelista. Olisiko se ollut juuri tuo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se juuri tuo rantatunneli oli, ei täällä ole kuin tuo yksi. Onneksi :D

   Poista