Sivut

perjantai 21. heinäkuuta 2017

Puutarhaseinä

Rakennettiin uusi seinä puutarhaan.

Risuseinä on toiminut hyvin. Risut painuvat talven aikana toista metriä ja alimmaiset maatuvat jo. Nyt kuitenkin silmä havaitsi sellaisen näkymän jo alkukesästä, että jokin maisemointi risuseinälle olisi tarpeen. Asiaa mielessäni pyörittelin, mietittyäni verkot köynnöksineen (ei hyvä talvella) ja muut ratkaisut, päätimme yhdessä miehen kanssa, että lautaseinä on paras. Kerättiin kaikki jäännöserälautojen pätkät ja mies rakensi seinän. Minä sitten hoidin viimeistelyn eli maalasin sen.

Näin syntyi seinä:

Tästä se alkoi. Kunnon tukirakenteet.Kehikko
Lautaa lisää...
On se näinkin ihan hauska

Mutta maali viimeistelee näkymän: 


Maalari kahvitauollaValmis
Seinän vieressä on grilli ja istuskelupöllit

Seinälle on tarkoitus ripustaakin  monenlaista. Betoninaamoja, peili ym. Grillin ja seinän eteen maahan tulee betonisia laattoja. Itse valettuja.

Rakennelma jää nyt odottamaan ideointia ja jatkoa ensi kesänä.  Mahdollisesti tulee pergola tms tuohon eteen. Joka kesä jotain pientä pitää rakennella.14 kommenttia:

 1. Hiljaa hyvä tulee :). Ja mun mielestä ainakin on kiva hetki tuijotella omia aikaansaannoksiaan (siis ihailla) ennenkuin jatkaa projektia. Ja sitten taas tuijotella ja sillai.. Palkitsevaa.

  Teillä oli mitä ilmeisimmin puutavaraa omasta takaa? Mua aina harmittaa, kun tekis mieli nikkaroida jotain, mutta vaatis aina sen, että pitää jostain lähteä ostamaan aineksia. Vanhassa tallissa oli kaikenlaista kerääntynyttä jäämälautaa, mutta nehän arvatenkin paloi kaiken muun mukana, eikä tunnu yhtään samalta käydä kaupasta ostamassa varastoon.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on ihan totta, että on tarpeen aina miettiä ja katsella ennen kuin toteuttaa.

   Meillä on talon vintillä ns puutavaravarasto. On niin paljon rakennettu kaikenlaista, että lautoja ja lankkuja yms aina löytyy pieniin projekteihin. Narisen aina, että mies ostaa liian vähän, ja pitää hakea lisää, mutta joka kerta kumminkin jotain jää. Varasto on kyllä hyvä olemassa.

   Hyvää viikonloppua sinullekin ja alkavaa lomaa!!

   Poista
 2. Näppäriä olette. Olen nähnyt risuista tehdyn aidan Saksassa. Oli ihan kivan näköinen, kun pienimmät oksat oli karsittu pois. Jossain olisi minulla kuvakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Risuseinämään sain idean aikoinaan Strömsön ohjelmasta. Risuaitoja olen katsellut netistä, mutta ne ei meille käy, meillä on kuusiaita.

   Poista
 3. Ooh, taitavia ja aikaansaavia olette!
  Jään mielenkiinnolla katsomaan, mitä jännää ripustat seinälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susu, taitavuus on kyllä miehellä, minä vaan maalasin.

   Ripustukset on mietinnässä. Vanhaa peiliä etsiskekelen jostain.

   Poista
  2. Peilin metsästys on ihana syy kirpparikierrokselle tai miksei ihan tori.fi:n plaraamiseen.

   Poista
  3. Sinä sen sanoit, menenkin tutkailemaan heti tori.fi tarjontaa. Kirppareille aion mennä huomenna, paitsi jos sää lämpenee, menen järveen :)

   Poista
 4. Just hieno! Ei liian hygieeninen, mutta siististi ja tarkasti tehty. Sun mies tosin ei taida ikinä tehdä mitään hutaisten...

  Sopii mainiosti betoni- ja muun taiteen esittelyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei hän tee hutaisemalla, suunnittelee ja tekee hyvin. Nytkin autoin vain vatupassin pitämisessä, se on sellainen pitkä. Maalata sentään osaan.

   Eikö ollutkin hyvä värivalinta, ajattelin heti, että kivien ja betonin harmaa se pitää olla.

   Poista
 5. Onpa kiva tämä! Ja mitä kaikkea siihen voikaan keksiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi, ja sanos muuta, kaikenlaista on mietinnässä.

   Poista
 6. Yhteispelillä se sujuu ja kokemusperäisesti vatupassitytölläkin on tärkeä virkansa. Hyvä ja maastoon istuva seinä, ja täytyyhän taiteilijalla ikioma ripustuspaikka olla:) Naamat ja peili - pinkeä idea - kruunaavat sitten kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Takkutukka, yhteistyö sujuu vankalla kokemuksella, joissain töissä paremmin ja joissain vähän kehnommin :)

   Seinää on saatava lisää, liian tuottelias tämä betonimylläri...

   Poista