Sivut

maanantai 1. huhtikuuta 2019

Meni paremmin kuin Strömsössä


10, 20 ja 30-vuotinen avioliitto

Varsinainen 30-vuotishääpäivä on vasta ensi marraskuussa mutta olimme pohjoisessa jo viime viikon. Noina vuosina on aina oltu Lapissa: 1999, 2009 ja nyt.  Toki usein välivuosinakin joko keväällä tai ruskan aikaan. Usein on paikkana ollut Jerisjärvi ja Pallas-Olos seutu tuntureineen. Jeriksellä on aina ollut avanto ja hyvä rantasauna. 90-luvulla siellä oli ennen remonttia ihana nostalginen vanha sauna rannassa ja liukas laituri järveen. Remontissa sinne rakennettiin arctic spa, jossa on useita saunoja, sisäallas ja ja järvessä iso avanto. Mahtavaa!

Arctic spa sisältä ja ulkoa jäältä kuvattuna


Viime viikko meni tosi hyvin. Olin varautunut kilokaupalla särkylääkkeisiin ja lukemiseen, jos selkä, polvi tai joku muu kohta kropassa pettää totaalisesti. En tarvinnut kuin muutamana päivänä särkylääkettä lisää  normiannosten lisäksi.

Sää oli kuin unelma. Jokainen päivä paistoi aurinko ja yöllä oli sopivasti pikkupakkanen, että aamulla vasta-ajetut jääladut kuljettivat suksia kuin juna. Iltapäivisin oli lämmintä, istuin usein avantoreissullani arctic span seinustalla penkillä auringossa avannosta noustuani (uimapuvussa, todellakin) ja juttelin mm japanilaisten ja italialaisten vieraiden kanssa, jotka asuivat meidän naapurimökeissä. Sitten menin taas saunaan ja taas sama kierros. Ulkona tuli oltua päivittäin enemmän kuin normaalin työpäivän verran.

Karvapohjasukset kulkivat jääladuilla hyvin


Perjantai-iltana saunassa istuimme liikunnasta väsyneenä, katsahdimme toisiamme ja nauroimme. Molemmilla, mutta varsinkin miehellä, oli taas se kevään merkki: väriraja ruskean naaman ja vaalean alaosan välillä.

Juhlavuoden kunniaksi söimme iltaisin Jerishotellilla, mökeiltä muutaman minuutin kävelymatkan päässä. 

Valokuvaukseen en tällä lomalla halunnut keskittyä, meillä on Muonion seuduilta(kin) niin paljon kuvia vuosien varrelta, että nyt oli tarkoituksena irtiotto arjesta ja se onnistui hyvin. 

Mikä parasta, tänne kotikonnuille oli viikon aikana tullut kevät!


Tässä tekstin perässä on viikon 14 krapu kirjoittajat linkkeineen:


Der Seidenspinner
Sus'
Suttastiina
Cara
AilaKaarina
anli itse
HPöllö
Repu
BLOGitse
SK
Marjatta Mentula
Susupetal
Elegia
Sisko
Risa
Aimarii
Maarit
Ilona Winebridge
riitta k


26 kommenttia:

 1. Kuulostaa täydelliseltä. Hyvä niin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on noiden Lapin lomien suhteen joku erityinen säiden "suojeluspyhimys", koskaan ei ole pettänyt ja reissuja on keväisinkin tehty reilusti yli tusina.

   Poista
 2. Tuo arctic spa näyttää niin ihanalta, avantoon en tosin menisi.

  Paratiisilomailua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä sisällä oli kaikenlaisia isoja porealtaita ja normaali uima-allas. Siinä isossa uin muutaman kerran, mutta iso avanto veti enemmän puoleensa. Porealtaassa istuskelivat nuo ulkolaiset mökkinaapurit ja pitivät minua hulluna suomalaisena kun tulin avannosta sisälle. Nauratti kun he kysyivät, että eikö se ole vaarallista. Loppuviikosta japsit (nuori pariskunta) jo tulivat kanssani ulkoaltaaseen kastautumaan. Well done!

   Poista
 3. Isosti onnea teille kohta 30-vuotisen sodan uhankin ohittaville! Ilahduttavaa lukea, että olit(-te) nauttineet täysillä ja mieskin muuttui kaksiväriseksi:)
  Ei tuon mainiompaa juhlapaikkaa; tuo Jeriksen seutu on kaunista, aatoksille tilaa antavaa ja rauhoittavaa tuntureineen, eikä paluusta kuin parane.

  Monena kevättalvena on aikanaan tullut siellä laduilla hikoiltua ja Sammaltunturin laelle suksilla könyttyä, ensin tajuamatta, että alaskin pitää päästä. Kaatumatta meni ensikerta ja jäi rinnalla seisseen ystävättären sittemmin moneen tilanteeseen sopineet, kuolemattomat sanat: "Munaks´& menoks´" Seutu on oivaa myös kesäkulkuun ja avautuu tuolloin aivan toisella tavalla. Aurinkoista alkanutta kevätkuuta ja jatkoa yhteiselle taipaleellenne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos takkutukka kauniista sanoista. Jeriksen seutu on minullekin sitä parasta Lappia. Vanhan Pallashotellin seutu ja koko hieno vanha rakennus.
   Aivan saman huomasin kun 90-luvulla kävimme ensi kerran noilla seuduilla, seuraava kerta oli entistä parempi.

   Oletteko tutustuneet Keimiöniemn kalamajoihin Jerisjärven rannalla? Mökkirivistön historia vie kauas aina 1500-luvulle, silloin Tornion pirkkalaisiksi kutsuttu väki saapui alueelle ja löysivät kalaisan Jerisjärven. Mökit ovat hienosti säilyneet harmaata puuta. Kävimme tälläkinkertaa katsomassa, paikalla vielä olivat.

   Poista
  2. Pallashotellissa on arvokkuutta ja glamouria.
   Kyllä: tutustuneet ja ihastuneet. Historian siipien havinaa ja paikka, jossa aika pysähtyy ja on hyvä olla:) Lapissa ihminen on ikäänkuin kotona...

   Poista
  3. Hienoa! Samoilla seuduilla on samoiltu :)

   Poista
 4. Jerisjärvi jäi meiltä väliin sillon Lapinreissulla, vaikka siihen viereen Särkitunturille kiivettiinkin. Ilmeisesti ollaan menossa syksyllä taas Lappiin, vaikka mie oon sitä mieltä, ettei oikeen oo sellaseen varaa. Ja kun se edellyttää kuitenkin multakin osallistumista, on pakko kaivella hätävaratililtä nafta- ja ruokarahaa.

  Teidän loma kuulostaa menneen oikein mainiosti! Aurinkoiset hanget kyllä takaa sen kaksivärisyyden aina :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä Jerisjärven seutuja ja Muonion muitakin paikkoja.

   Keväthanget ovat parasta Lapissa, aurinko on niin vahva ja lämmin. Meillä oli vähän niin kuin juhlavuosi :)

   Poista
 5. Kuulostaa todella ihanalle, vaikka itse en tällä hetkellä osaisi ollenkaan ajatella lähteväni lumeen lomailemaan. Kevät on jo liiaksi päällä.
  Kaveripariskunta on nimittäin just alpeilla laskettelemassa ja lähettivät sieltä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meille Lappi keväthankineen ja aurinkoineen on paras paikka viettää juhlavuotta. Ladut ja avanto!

   Poista
  2. Sehän se tärkeintä on, että on se oma ykköspaikka. Onko se sitten muiden "paras paikka" on ihan yks ja sama. Jokaiselle kyllä pitäis löytyä jotain, sen verran mobiileja me nykyään voimme olla.

   Poista
  3. Olen niin paljon ehtinyt kiertää maailmaa, että nyt kotimaa tuntuu olevan se tärkein. Toki muuallakin pistäydyn, nykyään vain harvemmin.

   Paras paikka alkaa olla oma koti, niin ihanaa on reissusta kotin palata :)

   Poista
 6. Teillä on ollut todella hieno loma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maarit, loma todella irrotti hyvin arkirutiineista.

   Vilkutin ohimennessä, huomasitko? :)

   Poista
 7. Onnistunut loma. Liikuntaa ja lepoa sopivassa suhteessa hienossa säässä ja kauniissa ympäristössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noinhan se juuri on. Eläkkeelläkin tarvitsee lomaa arkirutiineista ja jonkun laittamaa valmista ruokaa.

   Poista
 8. Nonnii, oma krapu kirjoitettu, laitan linkin nimeeeni.

  VastaaPoista
 9. Hienoa, että sukset luistivat (vaikka karvat epäilyttivät minua)ja loma onnistui kaikin puolin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Risa, oli tosi rentouttava viikko.
   Nämä uudet "karvapohja"sukset sopivat lähes joka kelille. Jääladuilla oli pitoa ja uusi lumikaan ei tarttunut. Miehen suksilla hiihdin (hänellä oli useat mukana), mutta jos vielä ensi talvena hiihdän, niin ostan omat.

   Poista
 10. Silloin on loma onnistunut, kun on palatessaan tyytyväinen. Lukeudun teihin pohjoisen kiertäjiin ja kulkijoihin minäkin. Tästä pohjoisen porstuasta minulla "lyhyt" matka piipahtaa siellä useamman kerran vuodessa. Keskitalven kaamosvärit lapissa kiehtovat minua siinä missä keväthanget ja syysruskatkin.
  Onnea teille jo vuosikymmenet sitten toisiinnne rakastuneille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aimarii!
   Voin sanoa, että viikon ulkoilujen jälkeen olin väsynyt mutta tyytyväinen.

   Muistan kuinka ensimmäisen kerran olin kaamoksen aikaan siellä pohjoisessa. Se sininen hämy päivällä, illalla ja yöllä oli taianomainen. Toinen muisto on yötön yö, kun heräsin yöllä ja aurinko paistoi. Kyllä sinne tekee mieli palaa niin kauan kun jaksaa reissata.

   Poista
 11. Kylläpä kuulosti mukavalta, ellei jopa ihanalta, lomalta! Kuulosti ihan teidän Jutulta. Noihin vuosiin mahtuu taatusti ihan kaikkea mahdollista ja siinä sitä vaan porskutetaan, tyytyväisinä.
  Oikein paljon onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helmi.
   Totta, kyllä 30:een vuoteen paljon mahtuu. Mutta yhdessä on pysytty ja koettu ilot ja surut ja monet muut asiat.

   Poista