Sivut

sunnuntai 19. toukokuuta 2019

Viikon 21 krapu ja krapu lomailee


Tyttöleirillä

-Kuka toi on?
-Miks se tuli, eihän se ole kerhossakaan käynyt?

Olimme saapuneet seurakunnan leiripaikkaan, jossa oli viikon kesäleiri 10-12 vuotiaille tytöille. Päivääkään en ollut kerhossa käynyt, pääsin mukaan kun paikka oli vapaana. Äitini ajatteli kai, että kun leikin naapurin poikien kanssa, saisin tuolta tyttökaverin.

Nukuimme vanhassa hirsirakennuksessa kuuden hengen huoneissa. Sain katseita osakseni, että ei kai toi vaan tule meidän huoneeseen. Muistan inhottavan tunteen vieläkin.

Järvi minut pelasti. Yhtenä päivänä oli uintikilpailu ja monikaan tytöistä ei osannut kunnolla uida. Minä olin oppinut uimaan 3-vuotiaana ja olin porukan paras uimari. Loppuajan opastinkin muita kuinka liukuessa työnnetään pää veden alle.


_____________________________________________________________________________

Viikon 21 krapu olisi tarkoitus sisältää seuraavat kolme sanaa: naapuri, järvi, katse

Tämän viikon jälkeen KRAPU jää kesälomalle, vielä ehdit mukaan!

----------------------------------------------------------------------------------------------------
Tämä on kirjoitushaaste, nimeltään KRAPU. Krapu on tasan sadan sanan teksti otsikko mukaan luettuna. Kirjoitukseen liitettävät kolme sanaa julkaistaan heti sunnuntaina tässä minun blogissani krapu-tekstini yhteydessä ja SusuPetalin blogissa.  Myös blogini sivupalkissa näkyy krapu-sanat kullekin viikolle. Sanoja voi vapaasti taivutella.Viikon 21 krapu-kirjoittajat linkkeineen:

Repu
Cara
Risa
Hpöllö
AilaKaarina

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________KRAPUkin tarvitsee lomaa...

…kuin myös krapujen kirjoittajat. Kesän tullessa porukka suuntaa pihoilleen, puutarhoihinsa, mökeilleen, reissuihin, meren rannalle, järven syliin, kuka minnekin ja koneella vietetty aika vähenee. Niinpä krapuhaastekin lomailee kesän yli ja saavumme jälleen uusien sanojen kanssa joku kaunis sunnuntai syksyn korvalla. Pysykää siis kuulolla, kyllä me palaamme.


Kuva: SusuPetal


Kiitos kaikille krapuilijoille osallistumisesta. Emme Susupetalin kanssa arvanneet, miten moni tähän haasteeseen tuleekaan tarttumaan, kun aloitimme kolmen sanan tarjoamisen alkuvuonna viikolla kuusi. On ollut huikeaa lukea krapujanne, enkä minäkään lakkaa ihmettelemästä, miten samoista sanoista saa niin erilaisia tarinoita, niin tunnelmaltaan kuin tyyliltään. Kerrassaan mahtavaa!

Aurinkoista, levollista, inspiroivaa ja hauskaa kesää kaikille!25 kommenttia:

 1. Nyt olin nopea :) Krapuni täällä
  https://repukirjoittaa.blogspot.com/2019/05/krapu-21.html

  Kiitos kivasta haasteesta. Näitä on ollut mukava rustata.

  Rentouttavaa kesää kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Repu, olit ajoissa :) Haen krapusi.

   Kiitos kun olit mukana, näitä oli mukava ideoida ja kirjoittaa, ja varsinkin lukea teidän muiden kirjoituksia. Syksyllä jatketaan.

   Poista
 2. Osuva stoori siitä, kuinka kipeitäkin nuoruuden ulkopuolisuuden kokemukset ovat ja kuinka äkisti TOI muuttuu hovissa opettajaksi ja esikuvaksi.

  Iso kiitos hauskoista krapuista Sinulle ja kaikille krapuilijoille sekä valoisaa, idearikasta, rentouttavaa ja hauskaa kesälomaa!! Tapaamisiin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensin olin kotiin lähdössä surkuttelemaan ja sitten viikko kuluikin kuin siivillä, nautin joka hetkestä järvessä. Koin, että järvi pelasti minut :)

   Ole hyvä Takkutukka ja kiitos sinulle osuivista kommenteista! Krapu mönkii taas esiin syksyllä jossain vaiheessa. Kiitos, antoisaa ja lämmintä kesää sinnekin!

   Poista
 3. moikka Cara
  et ehkä huomannut, et jätin vasta eilen illalla vk 20 krapuni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kun huomautit, en ollut sitä noteerannut. Mutta nyt on paikallaan.

   Poista
 4. Kiva kesätarina. Ja kiitos tästä keväästä.
  Oma krapu täällä:
  http://unelmissa.blogspot.com/2019/05/viikon-21-krapu.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi kun olit mukana! Syksyllä taas jatketaan.

   Haen krapusi.

   Poista
 5. Pöllön krapu viikolta 21 löytyy täältä
  https://hpollonkrapula.blogspot.com/2019/05/viikon-21-krapu.html

  Kiitos teille tästä keväästä, näitä tarinoita on ollut ihan mahdottoman hauska kirjoittaa ja on ollut mahtavaa saada kannustusta kirjoittamiseensa. Niin kuin jo aiemmin kirjoitin; on eri asia päivittää blogia kuin kirjoittaa tarinoita, vaikka tarinoidenkin takana olisi todellisuus.

  Ehkä kirjoittelen nuo pari puuttuvaa krapua jossain välissä, ne löytyy sitten tuolta Pöllön Krapulasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pöllö itsellesi kun olit mukana!

   Haen tämän uuden tekstin. Vanhoja voi siten päivitellä jos haluat/ehdit/jaksat/viitsit :)

   Poista
  2. Löysin ne viikkojen 19 ja 20 krapusi ja laitoin listoille. Kiitos!

   Poista
 6. Tuli ihan iholle tuo ikävä tunnelma, jonka tytöt kyllä osaa saada aikaiseksi. Hrrrrr. Mutta niin vaan kääntyi homma uimalla päälaelleen ja sen jälkeen sulla taisikin olla enimmäkseen ihailijoita :).

  Kiitos kaikista tähänastisista kivoista krapu-teksteistä ja hyvää kesälomaa! Varmaankin muunlaisia kuulumisia saattaa kesän mittaan tänne putkahdella puutarhasta tai muuten vaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä jännä miten hyvin sen tunteen muistaa,ensin oli tosi paha mieli ja sitten olin jo ylpeä uimataidostani :)

   Kiva kun olet tykännyt lukea krapuja. Kyllä varmasti näitä kesän kuulumisia tulee välillä raportoitua. Kesä nyt todella on, +24 C ja olin juuri (tottakai!) kaupungissa Treella hikoilemassa. Nyt järveen :)

   Hyvää kesää ja aurinkoa sinullekin, jokos kohta loma häämöttää?

   Poista
  2. Ei valitettavasti häämötä :(. Elokuun alussa sitten taas...

   Poista
  3. Tilataan siis myös elokuuksi kesäiset kelit :)

   Poista
 7. Mukava on ollut lukea krapuja eri blogeista. Hieno idea ja hyvä että jatkuu.

  VastaaPoista
 8. Oikein hyvää lomaa ja mukavaa kesää. Kiitos kivasta haasteesta!

  Voi kun kiva kesäinen tyttöleiri krapu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sisko ja mukava kun olit krapuilemassa sinäkin!

   Hyvää kesää ja palataan krapujen merkeissä sitten kesän mentyä.

   Poista
 9. Tässä vihdoin oma Krapuni: https://pienettarinat.blogspot.com/2019/05/kaipaus.html. Ihanaa lomaa sinulle ja SusuPetalille♥! Tämä on ollut tosi kiva haasteblogi ja totisesti toivon, että jatkatte sitten kun olette kylliksenne lomailleet ☺. Kiitos ♥.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos itsellesi AilaKaarina, että olit mukana.

   Blogi toimii kesälläkin, vain krapu päästettiin kesälomille!

   Poista
 10. Ja hyvä Krapu sulla, Cara. Tuttua tunnelmaa kouluajoilta. Ei niinkään kohdistunut itseeni vaan joihinkin toisiin ja sitä oli tosi paha seurata. Yritin itse olla ystävällinen, mutta en voinut pyytää mukaan porukkaan koska olisin itse lentänyt ulos... (vähän nolottaa näin jälkikäteen). Mutta sulla oli hyvä keino auttaa itse itseäsi ☺!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos AilaKaarina. Koulussa koin henkistä kiusaamista mutta se sisuunnutti minut pärjäämään entistä paremmin, lukuaineiden keskiarvo oli aina lähellä kymppiä. Muiden porukoihin en mahtunut, mutta lukiossa jo helpotti.

   Poista
 11. Kesäleirit saattaa olla kesän kohokohtia tai sitten ei. Sinulla kääntyi kuitenkin parhain päin! Kiitos tästä hauskasta haasteesta ja jatketaan loman jälkeen. Nyt ilman omaa tekstiä. Aurinkoista ja rentouttavaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos anli ja mukavaa kun olit krapuilussa mukana. Jatketaan syksyllä jossain vaiheessa.

   Minulla jäi ainoaksi leiriksi, paitsi olin rippileirillä sitten 15 - vuotiaana.

   Poista