Sivut

lauantai 27. heinäkuuta 2019

Naivistit Iittalassa - kesänäyttely 2019

Tänä(kin) kesänä on tullut katsastettua lähes kaikki sadan kilometrin säteellä esillä olevat kesäiset taidenäyttelyt. Suurimpana oli Purnu ja monien pienempien ohella nyt viimeksi tuli käytyä katsastamassa naivistit. Olin jo vähän ajatellut, että Iittalan vanha puukoulu voisi jäädä tältä kesältä vaikka käymättäkin, mutta pari ystavää tästä kylältä alkoi puhua retkestä Iittalan lasimäelle. Onhan siellä muutakin nähtävää.

Niinpä varhain lämpimänä kesäaamuna läksimme ajelemaan Iittalaan. Lasimäen kierroksemme alkaa aina naivisteilla ja jatkuu erilaisten puotien kautta Kultasuklaa-myymälään ja lopuksi lounaallle Taika-ravintolaan.

Muutama maistiainen naivisteilta:Bergqvist Mia
Vieraita kesken pyykkipäivän
Guests in the middle of laundry day

Joku on salakuvannut meitä mökillä:


Laine Matti
Lempi leiskuu kesäyössä
Flaming love in the summer night
Alsta Kaarina
Kukkakuljetus
Flower delivery


Alsta Kaarina
Pinnan alla
Under the surfaceLaaksonen Martti
Onnen tunne
Feeling of happiness

Nämä meidän reissut ovat sellaisia A-luokan retkiä, hauskaa on ja naurua riittää. Asiallisena (öhöm) henkilönä minut on valtuutettu näitten kesäretkien pysyväksi kuskiksi, vaikka kaikilla muillakin naisilla on auto. Myönnän, että johtuu osin siitä kun en mielelläni mene muitten kyytiin. Jos en saa itse ajaa, tunnen oloni epävarmaksi.

Menomatkalla ihmettelin kun V:llä oli kylmälaukku pattereineen mukana ja se laitettiin auton pistokkeeseen. Kysyin, että onko siellä kylmää juotavaa. Sitäkin löytyi. Mutta Kultasuklaan jälkeen selvisi helteisen päivän ja kylmälaukun yhteys. Ah, arvatkaapa mitä, bensarahat maksettiin suklaana!! Olen vähän nihkeästi halunnut ottaa rahaa bensasta ja siitä naiset keksivät tämän idean. Ongelmana minulla oli ainoastaan valinnan vaikeus. Nyt saan iltaisin herkutella erilaisilla suklaatuotteilla, mm sitruunainen valkosuklaalaku ja tumma suklaa, levyn palasina, ovat suosikkejani.

Edelleen kesä on parhaimmillaan, siispä nautitaan viileästä (noh, lämmintähän se jo on) järvivedestä ja kesästä!20 kommenttia:

 1. Oi miten ihana tuo "Pinnan alla"! Ottaisin kyllä heti seinälleni ♥
  Ehdin tosiaan jo miettiä Kultasuklaavisiittiä epäkäytännölliseksi näille helteillä, mutta se kylmälaukkuhan on keksitty, ja autojääkaapit :) hieno idea maksaa bensat suklaana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saman työn ottaisin kyllä seinälleni, 600 euroa näyttää maksavan. Ostetaanko puoliksi? :D

   Todellakin, ei näillä helteillä suklaata, varsinkaan noita erikoisempia koristeellisia, voi autossa kuljettaa. Vaikka autossani on tehokas ilmastointi, niin parkissa se on tuetty kuin sauna. Kylmälaukku oli meidän kolmen ostoksiin oikein oivallinen.

   Poista
  2. Sullahan on värejä ja luovuutta, voisit tehä tuommoisen ihan ite :)

   Poista
  3. No, ehkä olen vähän eri sarjassa :)

   Mutta toki hyviä ideoita noista sain, tuo majakkakin ja ne kalat.

   Poista
 2. Bensarahat suklaana, loistava idea!

  Iittala jää minulta kyllä väliin. Pari kertaa olen naivisteja käynyt katsomassa, mutta olen huomannut, ettei naivismi oikein iske minuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, erinomaisen maistuvaa tämä "bensa" :)

   Mietin kanssa, että en menisi naivisteihin nyt, minä olen siellä nin usein käynyt, mutta reissu tuntui houkuttavan. Ja taas ihan puhki, hulluutta tämä ikä ja vaivat ja reussaaminen :(

   Nyt on lepoa monta päivää.


   Poista
 3. Voi että! Pappilan Sunday Shop olisi ollut myös ihan sun paikka! Kilometrin päässä tehdasmäeltä. Harmi,ettei ole ollut puhetta. Olet mäellä saattanut jututtaa hyvin tuttuja ;)
  Kiva retki silti ja bensat suklaana on loistoidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiennytkään tuosta Sunday Shopista. Vaikka minulla on Iittalassa tuttu kin, entinen asiakas työpaikan kautta, hänkään ei ole maininnut. Ollaan tosin harvoin yhteyksissä, s-postia kyllä kulkee.

   Jep, nyt on bensaa ja kaloreita suonissa :)

   Poista
 4. Minä sitten tykkään naivistien töistä, minusta on ihanaa kun on paljon värejä.Todellakin loistoidea tuo bensat suklaana, miten kekseliästä!

  Minä lähden parin tunnin kuluttua teatterin lavalle, näillä keleillä siellä tarkenee! En kyllä valita, tätä kestää niin vähän aikaa, paljon vettä ja suolaa, niin pärjätään!

  Mukavaa ja lämmintä viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aila, kiva kuulla sinustakin.

   Minua jo vähän kyllästyttää nuo samat taiteilijat, nytkin oli vain 4 uutta. Mutta kyllä sen ihan katseli, vaikka se koulu on helteillä kuin sauna, pienet tuulettimet vain.

   Poista
 5. Vastaukset
  1. Kukas muu teatterin lavalle menisi, arvasin kyllä keneltä kommentti oli :)

   Poista
 6. Minä kirjoitin sen kommentin puhelimella, enkä osaa sieltä hakea "automaattisesti" nimeäni,kuten tällä läppärillä, olen tosi torvelo näissä hommissa. Suutarin lapsella ei ole kenkiä, eli vanhempi poikani on IT-alan yrittäjä, joten tässä sitä ollaan ;D

  Mukava kun osasit kuitenkin päätellä kuka olen! ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinun tapauksessa suutarin äidillä ei ole kenkiä :)

   Poikasi on sitten lähes tulkoon minun kollegani :)

   Poista
 7. Totta: uusia taiteilijoita kaipaisi kehiin. Joku vuosi sitten oli huikeaa Tinga Tingaa näytillä, mutta jotenkin se vaan tuo väri-iloittelu ja puuportaiden narina saa palaamaan.

  Suklaa oli hauska kyytikuittaus, mutta tuo Kultasuklaa on aivan hirveä paikka, kun sieltä ei selviä tyhjin käsin ulos sitten millään. Suupielet suklaassa leiskukoon lempi kuten tämä kuuma kesäpäivä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, Kultasuklaata on jopa vältetty tahallisesti joinain vuosina. Hirveän paikka, mutta ah, mitä siellä taas olikaan. Yhtenä vuonna toin miehelle tuliasiksi suklaaprätkän, hyvin ajo maistui, oli syöty ennen kuin kerkisin maistiaisia pyytää :)

   Poista
 8. Värikkäitä tauluja ja kukkakuljetus on hieno :)

  VastaaPoista
 9. Minä tykkään tuosta majakasta. Jotkin naivistien työt ovat todella satukirjamaisen kauniita.
  Kävin tänään itsekin taidenäyttelyssä, sattumalta tosin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Majakoita siellä oli useampikin, tykkäsin niistä itsekin.

   Poista