Sivut

maanantai 1. heinäkuuta 2019

Seuraa aamu-uinnilla

Aamu-uinnille saa usein seuraa erilaisista vesilinnuista. Tänään meidän neljän (1-4 kpl vaihtelevasti) naisen porukasta oli paikalla kolme ja katselimme kun sorsaemo toi poikaset uintiharjoituksiin. 

Poikasia oli viisi ja emo teetti niillä monenlaisia harjoituksia. Seisoimme laiturilla ja katselimme. Hiljaa kuiskaten puhuimme:
Aamuisin usein sattuu yksi tai parikin muista aamu-uimareista yhtaikaa rannalle. Olemme todenneet, että on todellista luksusta kun saa aamu-uinnin ohessa aamu-terapian. Juttelemme joskus laiturilla auringon lämmittäessä pitkäänkin. Kaikilla on elämänkokemusta melkoiset vuodet, taidan olla nuorin joukosta. Kuten tuttu sanonta kertoo, kaikki elämänviisaus on vanhoissa naisissa. Kannattaa kuunnella...
16 kommenttia:

 1. Minulla on hyvin paljon samanlaiset aamut. Uintia ja juttelua muiden ikäisteni naisten kanssa. Kesän parhaita hetkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Risa, ei kesä olisi mitään ilman noita aamuja.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ne ovat, Susu. Noiden hetkien takia saa lähdettyä varhain aamulla ja se antaa potkua koko päivälle.

   Poista
 3. Hrr, ei meinaa sisälläkään tareta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, Maarit, vesi oli tänä aamuna järvessä jo +17 C.

   Poista
 4. Enpä tuon auvoisempaa aamunavausta saata kuvitella:)
  Tuo vanhat naiset pitää paikkansa: hedelmällisimmät ja antoisimmat keskustelut sain pitkään käydä nyt jo tuonilmaisiin siirtyneen Naapurintytön kanssa, joka 102-vuotiaaksi asui omassa kodissaan, ja jonka positiivisen utelias elämänasenne lukuisine kiintoisine tarinoineen ja kommentteineen oli verraton. Kannatti kuunnella!
  Piristävää poikkeamaa sille, että kun joltakin viiskymppiseltä kysyy kuulumisia, saa vastaansa täyslaidallisen epikriisiä, vaan enpä kysy enää, välteltävää joukkoa... Rattoisia aamuhetkiä edelleen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti hieno kokemus keskustella noin korkeaan ikään ehtineet naisen kanssa, Takkutukka. Juuri tuollaiset osoittavat meille mikä elämässä on tärkeää. Vanhojen naisten viisaus on ihan tutkittuakin, erään väitöskirjan mukaan naiset pysyvät elämässään vireämpinä samanikäisiin miehiin verrattuna. Tutkimus oli 55-85 ikäisistä.

   Meitä nuoremmilla on useilla ollut helppokin elämä, mutta valittaminen on päällimmäisenä silti. Ei toki kaikilla, muita useilla.

   Kiitos, aamuhetket jatkuvat ja viisays kasvaa :)

   Poista
 5. Ihania aamurutiineja! Hienoa, että sulla on mahdollisuus tuollaiseen!
  Mieki muuten viimein kävin järvessä :) Paikassa, missä Kiimasjärvestä tuleva Suojoki laskee Naarajärveen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ihana mahdollisuus, juuri tulin aamu-uinnilta.

   Hienoa! Piti oikein kartasta katsoa missä uit.

   Poista
 6. Hienoja hetkiä kesässä. Seurata sorsaperheen elämää hyvässä seurassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Järvessä on kyllä paras tapa aloittaa päivä, Seita. Se antaa ihan erilaisen tunteen koko päivälle, fysiikalle ja mielelle.

   Poista
 7. Ihania aamuhetkiä!
  Minä en ole rohjennut uimisella aloittaa päivää, vaikka se olisi varmasti ihan parasta! Olen yksin arka menemään. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lapsesta saakka tottunut uimaan kylmissäkin vesissä. Aamut kyllä uinnin avulla antavat hyvää oloa pitkin päivää.

   Kiitos Der Seidenspinner, hyvää heinäkuun jatkoa sinullekin!

   Poista
 8. Ihana ajatus: aamu-uinti. Teillä on siellä ylellisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotona on järvelle lähes pari kilometriä.
   Mökki on saaressa, joten siellä voi kieriä aamulla sängystä kalliolla suoraan järveen :)

   Poista